Latest Posts

Button: Sezonul 2023 nu va fi ca o plimbare prin parc pentru Red Bull

Vizualizări: 15760

Jenson Button, campionul mondial din 2009, consideră că sezonul 2023 al Formulei 1 nu va fi o “plimbare prin parc” pentru Max Verstappen și Red Bull, în ciuda victoriei dominante din Bahrain. Campionul mondial de F1 din 2009 și expertul Sky TV spune că Sakhir a fost doar un loc de probă și că raportul de forțe s-ar putea schimba pe alte circuite pe măsură ce se desfășoară sezonul.

Button, a cărui intrare în NASCAR cu un program de trei curse pe trasee rutiere a fost anunțată ieri, spune că prima cursă a sezonului din Bahrain a fost o cursă “minunată” de urmărit. El a menționat că o luptă “destul de specială” între foștii săi coechipieri campioni mondiali, Fernando Alonso și Lewis Hamilton, a fost un punct culminant.

“Părea o cursă relativ ușoară, în special pentru Max”, a spus Button. “Dar trebuie să spun că, uitând cine a câștigat cursa, a fost o cursă grozavă. A fost prea ușor pentru Max, da, a fost. Dar cursa în sine a fost grozavă. Mi-a plăcut acțiunea, a fost atât de multă acțiune. Să-i vezi pe multiplii campioni mondiali luptând între ei, Lewis și Fernando, a fost destul de special.”

Button a subliniat că natura neobișnuită a Bahrainului s-ar putea dovedi înșelătoare atunci când se evaluează ierarhia F1 pentru campania din 2023.

Button: Sezonul 2023 nu va fi ca o plimbare prin parc pentru Red Bull

“Știu că o mulțime de piloți au spus, ei bine, va fi un campionat ușor pentru Red Bull și Max”, a spus el. “Dar cum poți spune asta? Am testat doar pe o singură pistă, am concurat doar pe o singură pistă. Și știm cu toții că Bahrainul este unic în modul în care mașinile funcționează acolo. Este un circuit cu frânare puternică, cu tracțiune, nu este vorba atât de mult despre viteza de top.”

“Așa că nu putem spune asta. Cred că vom înțelege un pic mai mult după Jeddah, care este mai mult un circuit cu viteză rapidă. Și, de asemenea, când vom avea cursele europene. Deci nu, nu este o plimbare în parc pentru Red Bull și Max. Este un început de sezon grozav și foarte diferit de ceea ce au avut anul trecut. Dar încă mai cred că vom avea parte de lupte foarte, foarte strânse.”

În colaborare cu unul dintre sponsorii echipei noastre de curse, putem oferi tuturor urmăritorilor noștri o reducere de 10 lei la orice produs comandat de pe tricoumania.ro folosind codul: gp24-10ron. (Acțiune valabilă pentru comenzi până la data de 31.12.2024)

 

“Și nu cred că va fi o victorie simplă pentru Red Bull și Max. Dar mi-a plăcut prima cursă. A fost plină de acțiune și asta este ceea ce caut. Caut curse grozave și lupte grozave. Și doi mari piloți ca Lewis și Fernando care se luptă între ei a fost foarte special.”

Întrebat ce ar putea învăța F1 de la NASCAR, Button a sugerat că punctele de etapă ar putea fi o opțiune interesantă, lăudând în același timp dorința F1 de a se schimba, așa cum o demonstrează cursele de sprint.

Button: Sezonul 2023 nu va fi ca o plimbare prin parc pentru Red Bull

 

 

“Cred că ceea ce este grozav la F1 este că sunt foarte deschiși la schimbări. Avem cursele sprint, care cred că funcționează foarte bine. Nu toată lumea va fi mulțumită atunci când schimbi un sport care a fost la fel atât de mult timp. Dar mie îmi place această schimbare.”

“În NASCAR au puncte de etapă pe parcursul cursei. Asta ar putea fi interesant, pentru că depinde de momentul în care intri la boxe pentru pneuri. Dacă primești puncte în anumite puncte de-a lungul cursei, dacă este vorba de tur, 20 tur 40 și sfârșitul cursei, s-ar putea schimba strategiile în timpul cursei, Nu știu dacă ar funcționa.”

“Cred că F1 se află într-un loc minunat. Mă bucur de curse. Visul în F1 este ca mașinile să fie mai ușoare, acesta este întotdeauna visul, pentru că eu cred că, în calitate de piloți, ne plac mașinile ușoare. Dar sunt mulțumit de locul în care se află F1, atâta timp cât suntem gata să gâdilăm lucrurile aici și acolo, dacă credem că este necesar, să încercăm și să nu ne fie frică.”

Button: Sezonul 2023 nu va fi ca o plimbare prin parc pentru Red Bull

  • Mai multe știri despre Campionatului Mondial de Formula 1 găsiți AICI.
Sursa: Motorsport Network
Photocredit: Formula 1 Fans Romania
Sponsor:

Ați ajuns la finalul articolului. Echipa GP24 vă mulțumește pentru că l-ați citit și speram că v-a plăcut conținutul. Pentru mai mult content de calitate, știri și articole pertinente scrise de oameni pasionați de motorsport, vă recomandam să aruncați o privire pe pagina noastră de Facebook GP24 și să ne dați un like/follow pentru a fi mereu la curent cu noile evenimente din lumea motorsportului.

Pagina de Facebook GP24: Faceți clic aici pentru a vizualiza

Motorsport Network

Latest Posts

Don't Miss