Latest Posts

Jenson Button: Cred că mi-ar fi mai frică de Verstappen decât de Hamilton

Vizualizări: 10083

La Goodwood Revival, Jenson Button s-a alăturat acum discuției, Max Verstappen sau Lewis Hamilton? Care pilot este mai puternic?

Jenson Button a intervenit în dezbaterea stârnită de Lewis Hamilton, potrivit căreia Max Verstappen nu a avut coechipieri la fel de puternici ca el în cariera sa în Formula 1. Button îl laudă pe Verstappen pentru abilitatea sa de a-și adapta stilul de pilotaj la monopostul pe care îl primește, subliniind că nu toți piloții se descurcă în același mod.

Campionul mondial din 2009, care a pilotat alături de Hamilton la McLaren între 2010 – 2012, spune că i-ar fi “mai frică” de Verstappen decât de Hamilton.

În ultimele săptămâni, șeful echipei Mercedes, Toto Wolff, a sugerat că mașinile Red Bull sunt făcute pe măsură pentru Verstappen, în timp ce Hamilton a sugerat că s-a confruntat cu coechipieri mai puternici decât olandezul.

Button

“Cred că Lewis a avut coechipieri foarte puternici, a avut ca și coechipieri campioni mondiali, în timp ce Max nu a avut”, a declarat Button în interviu. “Dar mi-ar fi mai frică să concurez împotriva lui Max în aceeași mașină. Și cred că asta se datorează faptului că mașina este adaptată stilului său, sau poate conduce mașina pe care i-o dă Adrian Newey.”

Button “Cred că Adrian îi dă un monopost și îi spune: “Aceasta este cel mai rapid monopost din lume. Dacă îndepărtezi forța de apăsare din față, va merge mai încet, dar va fi mai ușor de condus’. Iar Max spune: ‘Exact, trebuie să pilotez așa cum ai făcut monopostul și trebuie să o pilotez cât mai repede posibil’. Cred că este foarte bun la asta. Și cred că multor piloți le este greu să concureze cu asta.”

În colaborare cu unul dintre sponsorii echipei noastre de curse, putem oferi tuturor urmăritorilor noștri o reducere de 10 lei la orice produs comandat de pe tricoumania.ro folosind codul: gp24-10ron. (Acțiune valabilă pentru comenzi până la data de 31.12.2024)

 

Button

El adaugă: “Cred că Lewis a avut coechipieri mai dificili, dar nici eu nu aș vrea să concurez cu Max. Cu toții sunt piloți incredibili, cei mai buni din lume. Și unii dintre cei mai buni pe care i-am văzut vreodată în Formula 1. Mi-aș dori să existe mai multă competiție la vârf, între Max, Lewis și Fernando. Aceștia trei sunt cei care ies în evidență pentru mine. Dar nu este atât de simplu în Formula 1. Este o întrecere tehnică, iar Red Bull, trebuie să recunoaștem, face o treabă mai bună în acest moment.”

Button explică și ce sfat i-ar da actualului pilot McLaren, Lando Norris, care a fost asociat cu un posibil viitor ca coechipier al lui Verstappen la Red Bull: “Problema este că trebuie să fii cel mai bun pentru a fi campion mondial”, spune Button. “Și despre asta a fost vorba pentru mine când am plecat de la Brawn”.

“M-am gândit: Trebuie să merg la McLaren pentru că trebuie să concurez împotriva lui Lewis Hamilton, care era considerat cel mai bun. Și cred că asta este ceea ce trebuie să decidă, ce vrea să facă. Cred că dacă este inteligent, va alege un monopost care să se potrivească stilului său. Și cred că am văzut la mulți piloți că Red Bull nu se potrivește multora dintre ei, în afară de Max.”

Button

“Așa că nu este o decizie ușoară pentru el. În acest moment nu se află într-o mașină cu care poate câștiga. Și probabil că nu o va face nici anul viitor, cred eu. Așa că trebuie să se uite în altă parte pentru 2025. Sau își pune încrederea în McLaren. Au câștigat curse, au câștigat campionate, iar asta se poate schimba din nou, spune Button”

“Așa că, atâta timp cât privește spre viitor și crede că se descurcă bine ca echipă și asta îi dă încredere, ar trebui să rămână acolo. Dacă nu, ar trebui să fie în propria echipă împotriva lui Max Verstappen. Dar aceasta este o întrebare dificilă.”

GP24 PronoContest, jocul 100% gratuit de Pronosticuri Formula 1:

Button
Faceți clic pe imaginea de mai sus pentru a accesa site-ul GP24 PronoContest (https://gp24-pronocontest.ro/) unde puteți juca jocul de pronosticuri F1 100% gratuit și puteți câștiga premii interesante.

Mai multe știri despre Campionatul Mondial de Formula 1 găsiți AICI.

Sursa: GP24 Media
Photocredit: Formula 1 Fans Romania
Sponsor: TricouMania

Ați ajuns la finalul articolului. Echipa GP24 vă mulțumește pentru că l-ați citit și speram că v-a plăcut conținutul. Pentru mai mult content de calitate, știri și articole pertinente scrise de oameni pasionați de motorsport, vă recomandam să aruncați o privire pe pagina noastră de Facebook GP24 și să ne dați un like/follow pentru a fi mereu la curent cu noile evenimente din lumea motorsportului.

Pagina de Facebook GP24: Faceți clic aici pentru a vizualiza

GP24 Media

Latest Posts

Don't Miss