More

  Latest Posts

  Button: “Lewis de acum, nu este același Lewis pe care îl știam”

  Jenson Button consideră că Lewis Hamilton și-a reinventat total stilul de pilotaj, de când concurau împreună la McLaren, și până acum. Button s-a alăturat formației McLaren înaintea sezonului din 2010, și a fost coechipierul lui Hamilton până la finalul lui 2012.

  Cei doi au avut un parteneriat productiv, dar Button spune că Hamilton cu care făcea echipă la ora aceea, nu se poate compara cu cel de acum. Când britanicii erau împreună la McLaren, Button credea că Lewis era extraordinar de rapid în calificări, dar era mai puțin convingător în cursă. Acum nu se mai aplică aceleași reguli.

  „Când compari performanța anterioară, cu ceea ce face acum, pot să spun că Lewis de astăzi, nu este același cu fostul meu coleg. Lewis pe care îl știam eu era extraordinar de rapid în calificări, cum este Valtteri acum. În cursă era rapid, câteodată putea să te depășească, dar alte ori făcea greșeli sau nu înțelegea cum să ajungă din punctul A, în punctul B, suficient de rapid.”

  „Încerca să fie foarte rapid, tur de tur, și își distrugea pneurile, consuma prea mult combustibil, sau alegea strategia greșită. Dar acum e altă poveste, un Lewis diferit. Nu mai face aceleași lucruri. Poate și pentru că nu are un Max Verstappen care să îi sufle în ceafă, sau un Nico Rosberg.”

  „Obișnuia să mă întreacă în calificări, câștiga mai multe curse decât mine. Cred că eu am obținut 8 victorii și el 10. Deci am fost destul de apropiați. Am avut multe curse excepționale, cât am fost colegi. În ceea ce mă privește, recunosc că era mai rapid în calificări, l-am depășit rar atunci. Dar în cursă, știam cum să lucrez cu monopostul, cu pneurile, cu strategia în diverse condiții, mă simțeam bine.”

  „Am adorat luptele noastre și mi-a părut rău că a plecat din echipă. Îmi doresc să fi avut oportunitatea să lupt împotriva lui într-un monopost cu șanse de câștig. Noi nu eram suficient de buni pentru a lua un titlu.”

  „Ca să fiu sincer, dacă nu ne luptam unul cu celălalt, fiind în aceeași echipă, am fi avut șansa la titlu. Ne-am distrus șansa la victorii de multe ori. Într-un an am câștigat 6 curse, 3 fiecare…imaginează-ți dacă unul dintre noi nu era în echipă.”

  „Cred că Mercedes va rămâne de neînvins pentru mulți ani. Ce echipă, sincer ce echipă! E fenomenal ce a reușit Lewis să realizeze, dar din nou, ce echipă! Au câștigat an de an, din 2014; toți anii de hibrid.”

  Sursa: planetf1.com

  Photocredit: radio times


  Nu pierdeti ultimele stiri din lumea uimitoare a motorsportului cu aplicatie GP24.
  Don't miss out on the latest news from the world of Motorsports with the GP24 App.
  Cu noua aplicatie GP24 primiti ultimele stiri direct pe dispozitivul mobil, 100% gratuit / Nu este necesara inregistrarea.
  With the New GP24 App you receive the latest news direct on your mobile device, 100% free / No need to register.
  Pentru/For Android: Faceti clic aici / Click here.
  Pentru/For iOS: Faceti clic aici / Click here.

  Latest Posts

  Don't Miss