More

  Latest Posts

  Bulgarul Yuliyan Teliyski câștigă ediția 2022 a Covasna Winter Rally

  Yuliyan Teliyski a fost pe prima treaptă a unui podium exclusiv străin la ediția 2022 a Covasna Winter Rally.

  După ce a terminat pe locul 6 la general ediția de anul trecut, Teliyski a fost liderul primei zile de raliu, câștigând două probe și dând dovadă de un ritm excelent pe zăpada de la Comandău. Bulgarul a condus un Mitsubishi Lancer și l-a avut drept copilot pe Aleksandar Dimitrov. Aceștia au câștigat cu un avans de 30,9 secunde. Pe locul 2 a fost tot un echipaj din Bulgaria, format din Georgi Yankov și Cvetan Baldijev, la volanul unui Mitsubishi Lancer, Yankov participând pentru a opta oară la Covasna Winter Rally.

  Georgi Yankov, Cvetan Baldijev

  Pe ultima treaptă a podiumului a urcat un echipaj din Argentina format din Paulo Soria și Marcelo der Ohannesian la volanul unui Peugeot 208 R2. Aceștia au fost cu 1m31.01s în spatele lui Teliyski. Locul patru a fost ocupat de un echipaj autohton format din Marcel Cioltan și Alexandru Popa, la volanul unui Subaru Impreza, care au fost cu 20 de secunde în derivă de podium. 

  În top 10 și-au mai făcut loc și alte 2 echipaje românești. Pe locul 8 au terminat Cristian Dolofan și Pavel Traian într-un Mitsubishi Lancer, iar pe locul 9 au terminat Mihai Manole și Marc Banca cu un Renault Clio. Un total de 37 de mașini au luat startul în ediția din 2022 a Covasna Winter Rally, dintre care 34 de echipaje au reușit să termine, cu piloți din 5 țări diferite care s-au întrecut pe zăpada de la Comandău.

  Urmează Raliul Zăpezii Maramureș în perioada 11-13 februarie, cu startul de la Coliba Dacilor din Cavnic și probe pe ruta Cavnic – Băiuț, suprafața de rulare a celor 4 probe speciale fiind 100% pe zăpadă și gheață.

  • Mai multe știri despre Covasna Winter Rally găsiți AICI!
  Sursa: FRAS
  Photocredit: FRAS

  Ați ajuns la finalul articolului. Echipa GP24 vă mulțumește pentru că l-ați citit și speram că v-a plăcut conținutul. Pentru mai mult content de calitate, știri și articole pertinente scrise de oameni pasionați de motorsport, vă recomandam să aruncați o privire pe pagina noastră de Facebook GP24 și să ne dați un like/follow pentru a fi mereu la curent cu noile evenimente din lumea motorsportului.

  Pagina de Facebook GP24: Faceți clic aici pentru a vizualiza

  FRAS

  Latest Posts

  Don't Miss