GP24 Media

LATEST POSTS

Bulgarul Yuliyan Teliyski câștigă ediția 2022 a Covasna Winter Rally

Teliyski
Vizualizări: 24748

Yuliyan Teliyski a fost pe prima treaptă a unui podium exclusiv străin la ediția 2022 a Covasna Winter Rally.

După ce a terminat pe locul 6 la general ediția de anul trecut, Teliyski a fost liderul primei zile de raliu, câștigând două probe și dând dovadă de un ritm excelent pe zăpada de la Comandău. Bulgarul a condus un Mitsubishi Lancer și l-a avut drept copilot pe Aleksandar Dimitrov. Aceștia au câștigat cu un avans de 30,9 secunde. Pe locul 2 a fost tot un echipaj din Bulgaria, format din Georgi Yankov și Cvetan Baldijev, la volanul unui Mitsubishi Lancer, Yankov participând pentru a opta oară la Covasna Winter Rally.

Georgi Yankov, Cvetan Baldijev

Pe ultima treaptă a podiumului a urcat un echipaj din Argentina format din Paulo Soria și Marcelo der Ohannesian la volanul unui Peugeot 208 R2. Aceștia au fost cu 1m31.01s în spatele lui Teliyski. Locul patru a fost ocupat de un echipaj autohton format din Marcel Cioltan și Alexandru Popa, la volanul unui Subaru Impreza, care au fost cu 20 de secunde în derivă de podium. 

În top 10 și-au mai făcut loc și alte 2 echipaje românești. Pe locul 8 au terminat Cristian Dolofan și Pavel Traian într-un Mitsubishi Lancer, iar pe locul 9 au terminat Mihai Manole și Marc Banca cu un Renault Clio. Un total de 37 de mașini au luat startul în ediția din 2022 a Covasna Winter Rally, dintre care 34 de echipaje au reușit să termine, cu piloți din 5 țări diferite care s-au întrecut pe zăpada de la Comandău.

Urmează Raliul Zăpezii Maramureș în perioada 11-13 februarie, cu startul de la Coliba Dacilor din Cavnic și probe pe ruta Cavnic – Băiuț, suprafața de rulare a celor 4 probe speciale fiind 100% pe zăpadă și gheață.

  • Mai multe știri despre Covasna Winter Rally găsiți AICI!
Sursa: FRAS
Photocredit: FRAS
Sponsor:

Ați ajuns la finalul articolului. Echipa GP24 vă mulțumește pentru că l-ați citit și speram că v-a plăcut conținutul. Pentru mai mult content de calitate, știri și articole pertinente scrise de oameni pasionați de motorsport, vă recomandam să aruncați o privire pe pagina noastră de Facebook GP24 și să ne dați un like/follow pentru a fi mereu la curent cu noile evenimente din lumea motorsportului.

În colaborare cu unul dintre sponsorii echipei noastre de curse, putem oferi tuturor urmăritorilor noștri o reducere de 10 lei la orice produs comandat de pe tricoumania.ro folosind codul: gp24-10ron. (Acțiune valabilă pentru comenzi până la data de 31.12.2024)

 

Pagina de Facebook GP24: Faceți clic aici pentru a vizualiza

Hamilton, DRS

Faceți clic pe imaginea de mai sus pentru a accesa site-ul GP24 PronoContest (https://gp24-pronocontest.ro/) unde puteți juca jocul de pronosticuri F1 100% gratuit și puteți câștiga premii interesante.

DON'T MISS

Ioana Marcu

Ioana Marcu

RELATED ARTICLES