Latest Posts

Brundle – Înlăturarea lui Masi nu va rezolva problemele de credibilitate din F1

Vizualizări: 11283

Înlăturarea directorului de curse FIA F1, Michael Masi, din postul său, nu va rezolva preocupările mai ample cu privire la integritatea campionatului mondial, potrivit lui Martin Brundle.

Masi a fost aspru criticat pentru gestionarea repornirii târzii a mașinii de siguranță în Marele Premiu din Abu Dhabi din 2021, ceea ce a dus la pierderea conducerii pilotului Mercedes Lewis Hamilton şi implicit a campionatului mondial în fața rivalului Red Bull, Max Verstappen, în ultimul tur.

Masi le-a permis mașinilor depăşite cu un tur dintre Hamilton și Verstappen să treacă de mașina de siguranță, dar le-a păstrat pe cele din spatele lui Verstappen. Mercedes și-a anunțat intenția de a face apel la rezultatul cursei de la Abu Dhabi după ce protestul său de după cursă în procedura mașinii de siguranță a fost respins, dar ulterior a decis să retragă acest lucru în urma deciziei FIA de a lansa o anchetă internă.

Hamilton nu a vorbit despre viitorul său de la un scurt interviu imediat după cursă, șeful Mercedes F1, Toto Wolff, dezvăluind luna trecută că atât el, cât și Hamilton au fost „deziluzionați” de F1. FIA a lansat prima declarație pe această temă de la numirea lui Mohammed Ben Sulayem în funcția de președinte joi, afirmând că analiza sa a ceea ce s-a întâmplat în Abu Dhabi va include un accent pe utilizarea mașinii de siguranță.

Pe fondul speculațiilor cu privire la viitorul lui Masi, expertul Sky Sports F1 Brundle a spus că eliminarea lui nu va rezolva problemele cu care se confruntă F1. „Ceea ce știu absolut sigur este că schimbarea lui Michael Masi nu va rezolva problema”, a spus Brundle, un veteran de 158 de Grand Prix-uri între 1984 și 1996. „Este o muncă mult prea mare pentru ca o singură persoană să se ocupe de asta într-un sezon de 23 de curse, va crește doar.

„Pe vremuri, cu 16-18 curse pentru Charlie [Whiting, predecesorul lui Masi] și Herbie [Blash, asistentul lui Whiting], Charlie obișnuia să înceapă cursa, iar Herbie era efectiv directorul cursei până când Charlie se întorcea de pe grilă. „Au avut totul sub control, dar doar crește exponențial, așa că Masi, dacă rămâne, are nevoie de mult sprijin în preajma lui și bănuiesc că la asta se uită ei în acest moment. „Și cine și-ar dori de fapt să-i calce pe urme chiar acum?”

Brundle

În colaborare cu unul dintre sponsorii echipei noastre de curse, putem oferi tuturor urmăritorilor noștri o reducere de 10 lei la orice produs comandat de pe tricoumania.ro folosind codul: gp24-10ron. (Acțiune valabilă pentru comenzi până la data de 31.12.2024)

 

Brundle a adăugat că lui Masi „i-a mai rămas doar o viață” dacă atât el, cât și FIA doresc ca el să rămână. „Deci nu știu dacă acest lucru este sustenabil, în general”, a spus el. Colegul lui Brundle de la Sky, Johnny Herbert, a sugerat că poziția lui Masi este acum insuportabilă. „Cred că a făcut prea mult daune Formulei 1”, a spus el. „În poziția în care se află, trebuie să ai încredere și cred că această încredere s-a evaporat complet.

„Problema este cu cine îl înlocuiești? Pentru că, evident, experiența va fi foarte importantă pentru omul care se înscrie în această funcție. „Michael a fost foarte norocos, era subalternul lui Charlie Whiting când Charlie era șeful și a învățat multe lucruri bune din acest punct de vedere. “Există cineva care se remarcă pentru mine în acest moment, să-l înlocuiască? Nu. Şi asta este enigma.”

  • Mai multe ştiri despre Capionatul Mondial de Formula 1 găsiţi AICI!
Sursa: Motorsport Network
Photocredit: Motorsport Network
Sponsor:

Ați ajuns la finalul articolului. Echipa GP24 vă mulțumește pentru că l-ați citit și speram că v-a plăcut conținutul. Pentru mai mult content de calitate, știri și articole pertinente scrise de oameni pasionați de motorsport, vă recomandam să aruncați o privire pe pagina noastră de Facebook GP24 și să ne dați un like/follow pentru a fi mereu la curent cu noile evenimente din lumea motorsportului.

Pagina de Facebook GP24: Faceți clic aici pentru a vizualiza

Motorsport Network

Latest Posts

Don't Miss