More

  Latest Posts

  Brivio dezvăluie asemănările și diferențele dintre MotoGP și F1

  Proaspăt de la prima victorie în carieră cu Esteban Ocon în Ungaria, fostul șef Suzuki, Davide Brivio, s-a întors la MotoGP și a descris noul său rol.

  „Este o lume diferită”, a spus șeful echipei Alpine F1, Davide Brivio, care a fost printre mulți fani prezenți în prima zi a Marelui Premiu Michelin din Stiria. Bărbatul de 57 de ani compară desigur cele două discipline ale sportului cu motor la care a lucrat de-a lungul carierei sale.

  Italianul a petrecut aproximativ 20 de ani fructuoși în clasa premieră, ajutându Yamaha să câștige cinci victorii în campionat, dintre care patru au fost cu Valentino Rossi (Petronas Yamaha SRT), cealaltă cu Jorge Lorenzo, între 2004 și 2010. O mutare la Suzuki a urmat în 2013 și a supravegheat fabrica Hamamatsu și minunata ascensiune a lui Joan Mir la vârf în sezonul trecut.

  O nouă provocare i-a atras atenția lui Brivio la începutul acestui sezon, deoarece echipa Alpine F1 l-a recrutat pentru a prelua conducerea proiectului lor de Formula 1. Fericit să explice asemănările și diferențele dintre cele două sporturi, el a vorbit vineri cu reporterul MotoGP, Simon Crafar, în timpul FP2.

  „Este plăcut să fiu aici, este o lume în care mă aflu de aproape douăzeci de ani, așa că am ajuns să cunosc mulți oameni, se simte foarte familiar, așa că este grozav. Da, acum meseria mea este foarte diferită, o lume diferită ”, a spus el.

  “F1 este tot despre curse de motorsport cu siguranță, dar totul este mai mare, organizații mai mari, mașini mai mari, mai multe piese, mai mulți oameni, așa că este foarte interesant. Este o experiență extraordinară, deoarece pot vedea o altă modalitate de a aborda lucrurile, ingineria din spatele ei, tehnologia din spatele ei. Există multe asemănări, deoarece piloții și șoferii sunt sportivi, se antrenează pentru a fi pregătiți, trebuie să se concentreze asupra muncii lor atunci când conduc sau pilotează.”

  Deci, care a fost cea mai mare diferență între a lucra într-o echipă în MotoGP și în F1?

  În Formula 1 se acordă mult mai multă atenție, deoarece piloţii sunt conectați la ingineri prin radio și se vorbește continuu în timpul antrenamentelor și în timpul cursei. Spunând ce se întâmplă, controlul anvelopelor, controlul temperaturilor, este o discuție continuă între ingineri și piloţi.”

  „În MotoGP, când se aprind luminile verzi, depinde de pilot, deci poate este cea mai mare diferență. În Formula 1, piloții sunt, de asemenea, mult mai ocupați, începând cu atribuții media, dar și întâlniri tehnice și în MotoGP mai puțin.”

  MotoGP este mai mult un sport individual, Formula 1 este o treabă de echipă între cei doi piloți. Toate întâlnirile tehnice împreună, toţi lucrând împreună, toate echipele, apoi, desigur, pe pistă este o altă poveste. Este foarte clar conceptul echipei, care este clar și în MotoGP, dar suntem obișnuiți să spunem că cel mai prost concurent este coechipierul tău.”

  De asemenea, Brivio și-a exprimat recunoștința față de Valentino Rossi, care ieri a anunțat că își agăţa costumul în cui la sfârșitul sezonului, atribuind succesul pe care l-a experimentat doctorului.

  “Îi datorez totul lui Valentino pentru că tot ce am făcut în cariera mea, în slujba mea, vine de la el. Am fost la Yamaha, el era la Honda, ne-am unit și apoi am avut succes împreună. Am câștigat patru titluri împreună.”

  „Am învățat multe de la el. El a schimbat mentalitatea Yamaha, modul în care aborda Yamaha cursele. Adică am învățat multe, cum să încerc să câștig, ce este o mentalitate câștigătoare. Personal, cariera mea de acolo a avut o mare dezvoltare. Suzuki m-a sunat pentru asta, probabil, sigur, din cauza a ceea ce am făcut cu Valentino, au crezut că o pot aduce la Suzuki. Așadar, mulțumesc lui Valentino pentru tot ceea ce am făcut în viața mea profesională! ”

  Cu siguranță este o plăcere să ai pe cineva de clasa și calibrul lui Davide Brivio pentru GP-ul din Stiria și sperăm că grila îi va putea oferi acțiuni palpitante în următoarele câteva zile.

  Mai multe ştiri despre Campionatul MotoGP găsiţi AICI!

  Sursa: MotoGP

  Photocredit: MotoGP


  Nu pierdeti ultimele stiri din lumea uimitoare a motorsportului cu aplicatie GP24.
  Don't miss out on the latest news from the world of Motorsports with the GP24 App.
  Cu noua aplicatie GP24 primiti ultimele stiri direct pe dispozitivul mobil, 100% gratuit / Nu este necesara inregistrarea.
  With the New GP24 App you receive the latest news direct on your mobile device, 100% free / No need to register.
  Pentru/For Android: Faceti clic aici / Click here.
  Pentru/For iOS: Faceti clic aici / Click here.

  Latest Posts

  Don't Miss