More

  Latest Posts

  Bottas triumfant într-un al patrulea 1-2 consecutiv Mercedes

  Valtteri Bottas s-a apărat vitejește în fața colegului său de echipă, Lewis Hamilton, pentru a își asigura a doua victorie în cadrul sezonului de Formula 1 din 2019 la Baku în Azerbaijan.

  Hamilton a avut start-ul mai bun și a pus presiune pe Bottas încă din primul viraj, dar Bottas s-a apărat bine și a reușit să păstreze primul loc în primele viraje ale cursei.

  Bottas a controlat ulterior marea majoritate a cursei într-o manieră calmă și calculată, iar în ciuda eforturilor de pe final de cursă ale colegului său, a trecut linia de sosire primul, la aproximativ o secundă în fața Englezului.

  Acest rezultat marchează un moment istoric, echipa germană fiind prima care să atingă patru finish-uri 1-2 în primele patru curse ale unui sezon. În același timp avantajul celor de la Mercedes a crescut încă o dată considerabil în fața rivalilor de la Ferrari.

  Sebastian Vettel a avut o cursă destul de complicată, management-ul pneurilor, mai ales în prima ieșire fiind mai mult decât dificil. Aceste dificultăți cuplate cu presiune din partea lui Max Verstappen au însemnat că germanul a avut o cursă orice doar nu ușoară. La final Vettel a trecut linia al treilea, la aproape 10 secundă față de cei doi piloți Mercedes și la câteva secunde în fața lui Max Verstappen.

  Max a reușit încă o dată cel mai bun rezultat posibil pentru echipa sa, terminând încă o dată între cele două mașini Ferrari. În afară de o perioadă în care a rulat în prima poziție, Charles Leclerc, care s-a aflat pe o strategie diferită în urma accidentului său din calificări, a avut o cursă împărțită. Pilotul Monegasc a mers foarte bine pe pneurile medii, dar după intrarea la boxe ritmul său a dispărut aproape de tot.

  Așadar, Leclerc a terminat pe cinci în urma unei curse în care la un anumit moment ar fi părut posibilă chiar și victoria, dar un stint slab pe gumele medii spre finalul cursei a ruinat acele speranțe, strategia celor de la Ferrari, cel puțin aparent dând greș încă o dată.

  Totuși un loc cinci înseamnă în continuare puncte importante iar Leclerc în urma unei intrări la boxe spre finalul cursei a reușit să obțină și punctul pentru cel mai rapid tur al cursei și votul pentru „pilotul zilei”. Presiunea asupra lui Sebastian continuă să crească încetul cu încetul.

  Sergio Perez a luat locul șase pentru Racing Point. O zi fenomenală pentru panterele roz, cu două mașini în puncte înainte de primele upgrade-uri semnificative care vor veni la Barcelona. Viitorul arată foarte bine pentru noua iterație a mașinilor roz.

  Și cei de la McLaren au avut o zi foarte bună, Carlos Sainz și Lando Norris terminând pe șapte și pe opt respectiv fiind urmați îndeaproape de cel de-al doilea monopost Racing Point al lui Lance Stroll cu top 10-ul fiind completat de Alfa Romeo-ul plecat de pe linia boxelor al lui Kimi Raikkonen.

  Foto-credit: Mercedes AMG Petronas Motorsport F1


  Nu pierdeti ultimele stiri din lumea uimitoare a motorsportului cu aplicatie GP24.
  Don't miss out on the latest news from the world of Motorsports with the GP24 App.
  Cu noua aplicatie GP24 primiti ultimele stiri direct pe dispozitivul mobil, 100% gratuit / Nu este necesara inregistrarea.
  With the New GP24 App you receive the latest news direct on your mobile device, 100% free / No need to register.
  Pentru/For Android: Faceti clic aici / Click here.
  Pentru/For iOS: Faceti clic aici / Click here.

  Latest Posts

  Don't Miss