More

  Latest Posts

  Bottas triumfant într-un al patrulea 1-2 consecutiv Mercedes

  Vizualizări: 3113

  Valtteri Bottas s-a apărat vitejește în fața colegului său de echipă, Lewis Hamilton, pentru a își asigura a doua victorie în cadrul sezonului de Formula 1 din 2019 la Baku în Azerbaijan.

  Hamilton a avut start-ul mai bun și a pus presiune pe Bottas încă din primul viraj, dar Bottas s-a apărat bine și a reușit să păstreze primul loc în primele viraje ale cursei.

  Bottas a controlat ulterior marea majoritate a cursei într-o manieră calmă și calculată, iar în ciuda eforturilor de pe final de cursă ale colegului său, a trecut linia de sosire primul, la aproximativ o secundă în fața Englezului.

  Acest rezultat marchează un moment istoric, echipa germană fiind prima care să atingă patru finish-uri 1-2 în primele patru curse ale unui sezon. În același timp avantajul celor de la Mercedes a crescut încă o dată considerabil în fața rivalilor de la Ferrari.

  Sebastian Vettel a avut o cursă destul de complicată, management-ul pneurilor, mai ales în prima ieșire fiind mai mult decât dificil. Aceste dificultăți cuplate cu presiune din partea lui Max Verstappen au însemnat că germanul a avut o cursă orice doar nu ușoară. La final Vettel a trecut linia al treilea, la aproape 10 secundă față de cei doi piloți Mercedes și la câteva secunde în fața lui Max Verstappen.

  Max a reușit încă o dată cel mai bun rezultat posibil pentru echipa sa, terminând încă o dată între cele două mașini Ferrari. În afară de o perioadă în care a rulat în prima poziție, Charles Leclerc, care s-a aflat pe o strategie diferită în urma accidentului său din calificări, a avut o cursă împărțită. Pilotul Monegasc a mers foarte bine pe pneurile medii, dar după intrarea la boxe ritmul său a dispărut aproape de tot.

  Așadar, Leclerc a terminat pe cinci în urma unei curse în care la un anumit moment ar fi părut posibilă chiar și victoria, dar un stint slab pe gumele medii spre finalul cursei a ruinat acele speranțe, strategia celor de la Ferrari, cel puțin aparent dând greș încă o dată.

  Totuși un loc cinci înseamnă în continuare puncte importante iar Leclerc în urma unei intrări la boxe spre finalul cursei a reușit să obțină și punctul pentru cel mai rapid tur al cursei și votul pentru „pilotul zilei”. Presiunea asupra lui Sebastian continuă să crească încetul cu încetul.

  Sergio Perez a luat locul șase pentru Racing Point. O zi fenomenală pentru panterele roz, cu două mașini în puncte înainte de primele upgrade-uri semnificative care vor veni la Barcelona. Viitorul arată foarte bine pentru noua iterație a mașinilor roz.

  Și cei de la McLaren au avut o zi foarte bună, Carlos Sainz și Lando Norris terminând pe șapte și pe opt respectiv fiind urmați îndeaproape de cel de-al doilea monopost Racing Point al lui Lance Stroll cu top 10-ul fiind completat de Alfa Romeo-ul plecat de pe linia boxelor al lui Kimi Raikkonen.

  Foto-credit: Mercedes AMG Petronas Motorsport F1

  Sursa:
  Photocredit:

  Ați ajuns la finalul articolului. Echipa GP24 vă mulțumește pentru că l-ați citit și speram că v-a plăcut conținutul. Pentru mai mult content de calitate, știri și articole pertinente scrise de oameni pasionați de motorsport, vă recomandam să aruncați o privire pe pagina noastră de Facebook GP24 și să ne dați un like/follow pentru a fi mereu la curent cu noile evenimente din lumea motorsportului.

  Pagina de Facebook GP24: Faceți clic aici pentru a vizualiza

  Latest Posts

  Don't Miss