More

  Latest Posts

  Bottas spune că intrarea la boxe cu o tură mai devreme i-ar fi asigurat un top trei în GP-ul Rusiei

  În orice altă zi, Valtteri Bottas ar fi fost cu siguranță încântat să câștige 11 locuri într-un Grand Prix – dar nu a fost prea încântat de recuperarea sa din partea din spate a grilei până la P5 în Rusia, așa cum spune că ar fi putut să ia podiumul, dacă ar fi făcut o oprire la boxe cu doar o tură mai devreme…

  Bottas s-a calificat al șaptelea pentru cursa de la Sochi, dar, duminică dimineață, s-a anunțat că Mercedes a optat pentru a-i oferi finlandezului o nouă unitate de putere și, prin urmare, l-a retrogradat pe locul 16 în grilă – reflectând decizia Red Bull de a-i da lui Max Verstappen o nouă unitate de putere.

  Dublul câștigător al GP-ului rus a făcut un start bun, dar a fost întrecut de Verstappen în turul 6, iar când ploaia a venit spre sfârșitul cursei, el era încă în P14. Dar alegerea de a-l chema pe Bottas în turul 47 pentru anvelopele intermediare l-a văzut să zboare pe teren când a căzut ploaia mai puternică și a ajuns pe locul cinci la steagul în carouri.

  image 7 1

  Totuși, lui Bottas i-ar fi plăcut să facă schimbul o tură mai devreme în timp ce spunea: „Da, din fericire, evident că este vorba de decizii și cred că am luat decizia corectă, deși am încercat să ne oprim cu o tură mai devreme – cu asta am fi fost pe podium, dar cred că echipa nu era prea pregătită”.

  Mercedes ar fi putut să-l folosească pe finlandez ca un test de turnesol pentru a judeca dacă să-l înfrâneze sau nu pe coechipierul său Lewis Hamilton, care în cele din urmă a câștigat cursa – așa cum explică liniștea noastră de luni dimineață – dar Bottas a spus că recuperarea sa a fost îngreunată de un alt factor.

  image 8 1

  „Un pic de rușine, dar cel puțin câteva puncte”, a continuat el, „dar astăzi a fost mai dificil să ne întoarcem din spate decât credeam că va fi.

  „Pur și simplu nu am putut urmări virajele, este întotdeauna problema principală. Aproape de alte mașini, m-am luptat cu un downforce mare și nu am putut transporta viteza și niciodată nu m-am putut apropia de a depăși pe nimeni. Unele mașini au reușit să urmeze mult mai aproape decât mine”, a concluzionat finlandezul.

  Cu P5 în Rusia, Bottas este cu 12 puncte înaintea lui Lando Norris – căruia i s-a refuzat o potențială victorie inițială atunci când ploaia a lovit – în campionat.

  Mai multe ştiri despre Campionatul Mondial de Formula 1 găsiţi AICI!

  Sursa: Formula 1

  Photocredit: Formula 1


  Nu pierdeti ultimele stiri din lumea uimitoare a motorsportului cu aplicatie GP24.
  Don't miss out on the latest news from the world of Motorsports with the GP24 App.
  Cu noua aplicatie GP24 primiti ultimele stiri direct pe dispozitivul mobil, 100% gratuit / Nu este necesara inregistrarea.
  With the New GP24 App you receive the latest news direct on your mobile device, 100% free / No need to register.
  Pentru/For Android: Faceti clic aici / Click here.
  Pentru/For iOS: Faceti clic aici / Click here.

  Latest Posts

  Don't Miss