Latest Posts

Bottas spune că intrarea la boxe cu o tură mai devreme i-ar fi asigurat un top trei în GP-ul Rusiei

Vizualizări: 10567

În orice altă zi, Valtteri Bottas ar fi fost cu siguranță încântat să câștige 11 locuri într-un Grand Prix – dar nu a fost prea încântat de recuperarea sa din partea din spate a grilei până la P5 în Rusia, așa cum spune că ar fi putut să ia podiumul, dacă ar fi făcut o oprire la boxe cu doar o tură mai devreme…

Bottas s-a calificat al șaptelea pentru cursa de la Sochi, dar, duminică dimineață, s-a anunțat că Mercedes a optat pentru a-i oferi finlandezului o nouă unitate de putere și, prin urmare, l-a retrogradat pe locul 16 în grilă – reflectând decizia Red Bull de a-i da lui Max Verstappen o nouă unitate de putere.

Dublul câștigător al GP-ului rus a făcut un start bun, dar a fost întrecut de Verstappen în turul 6, iar când ploaia a venit spre sfârșitul cursei, el era încă în P14. Dar alegerea de a-l chema pe Bottas în turul 47 pentru anvelopele intermediare l-a văzut să zboare pe teren când a căzut ploaia mai puternică și a ajuns pe locul cinci la steagul în carouri.

Bottas spune că intrarea la boxe cu o tură mai devreme i-ar fi asigurat un top trei în GP-ul Rusiei

Totuși, lui Bottas i-ar fi plăcut să facă schimbul o tură mai devreme în timp ce spunea: „Da, din fericire, evident că este vorba de decizii și cred că am luat decizia corectă, deși am încercat să ne oprim cu o tură mai devreme – cu asta am fi fost pe podium, dar cred că echipa nu era prea pregătită”.

Mercedes ar fi putut să-l folosească pe finlandez ca un test de turnesol pentru a judeca dacă să-l înfrâneze sau nu pe coechipierul său Lewis Hamilton, care în cele din urmă a câștigat cursa – așa cum explică liniștea noastră de luni dimineață – dar Bottas a spus că recuperarea sa a fost îngreunată de un alt factor.

Bottas spune că intrarea la boxe cu o tură mai devreme i-ar fi asigurat un top trei în GP-ul Rusiei

În colaborare cu unul dintre sponsorii echipei noastre de curse, putem oferi tuturor urmăritorilor noștri o reducere de 10 lei la orice produs comandat de pe tricoumania.ro folosind codul: gp24-10ron. (Acțiune valabilă pentru comenzi până la data de 31.12.2024)

 

„Un pic de rușine, dar cel puțin câteva puncte”, a continuat el, „dar astăzi a fost mai dificil să ne întoarcem din spate decât credeam că va fi.

„Pur și simplu nu am putut urmări virajele, este întotdeauna problema principală. Aproape de alte mașini, m-am luptat cu un downforce mare și nu am putut transporta viteza și niciodată nu m-am putut apropia de a depăși pe nimeni. Unele mașini au reușit să urmeze mult mai aproape decât mine”, a concluzionat finlandezul.

Cu P5 în Rusia, Bottas este cu 12 puncte înaintea lui Lando Norris – căruia i s-a refuzat o potențială victorie inițială atunci când ploaia a lovit – în campionat.

Mai multe ştiri despre Campionatul Mondial de Formula 1 găsiţi AICI!

Sursa: Formula 1
Photocredit: Formula 1
Sponsor:

Ați ajuns la finalul articolului. Echipa GP24 vă mulțumește pentru că l-ați citit și speram că v-a plăcut conținutul. Pentru mai mult content de calitate, știri și articole pertinente scrise de oameni pasionați de motorsport, vă recomandam să aruncați o privire pe pagina noastră de Facebook GP24 și să ne dați un like/follow pentru a fi mereu la curent cu noile evenimente din lumea motorsportului.

Pagina de Facebook GP24: Faceți clic aici pentru a vizualiza

Formula 1

Latest Posts

Don't Miss