More

  Latest Posts

  Bottas și Mazepin cei mai rapizi în testele din Barcelona

  Cele două zile de teste de pe circuitul din Catalunya s-au încheiat cu Mercedes stabilind cei mai rapizi timpi și cei mai mulți km parcurși. Pilotul rus de Formula 2 a venit la mai puțin de 3 zecimi de secundă în spatele finlandezului care a obținut pole-positionul cu doar 3 zile înainte.

  Al treilea cel mai rapid timp a fost stabilit de Leclerc, la mai bine de o secundă și 4 zecimi în spatele lui Bottas, dar pe niște pneuri Hard, semn că Ferrari nu a urmărit să facă tururi rapide, ci mai mult au dorit să verifice componente noi, pentru a se asigura că datele din tunelul de vânt sunt similare cu ce întâlnesc pe circuit. Echipa de la Maranello a scos pe circuit și a doua mașină, cu Sebastian Vettel la volan, dar cu un program strict în colaborare cu Pirelli pentru a testa compoziții noi de pneuri pentru sezonul următor. Germanul a terminat prima zi pe locul 5 utilizând pneuri Pirelli nemarcate.

  Cel mai spectaculos incident al testelor a fost accidentul lui Callum Ilott, pilotul junior Ferrari care a pierdut controlul monopostului Alfa Romeo la 200 km/h în ieșirea din virajul 3. Acesta a declarat că incidentul este bizar, deoarece nu au reușit să găsească cauza definitivă pentru care a pierdut controlul. Accidentul acestuia a oprit sesiunea cu steag roșu și a însemnat că echipa italiană a trebuit să se mulțumească cu doar 41 tururi după prima zi.

  Restul clasamentului a fost strâns, cu Alfa Romeo, Toro Rosso, Renault în 1:17 și Haas, Red Bull McLaren, Racing Point și Williams în 1:18. Pierre Gasly a testat în prima zi cu Red Bull pentru a încerca să găsească o soluție pentru evoluța slabă din primele etape ale sezonului, dar francezul a declarat că stilul său de condus agresiv este motivul pentru care nu este în complet sincron cu monopostul Red Bull.

  Codașa clasamentului, Williams, a avut parte de două zile fără prea multe probleme reușind să parcurgă 225 tururi, semn că fiabilitatea este de partea lor, dar având o lipsă acută de performanță. Multe zvonuri indică către o schimbare a lui Robert Kubica cu Nicholas Latifi, liderul din Formula 2, după ce polonezul a arătat că nu poate să țină pasul cu coechipierul său George Russell.

  Următoarea întâlnire cu Formula 1 va fi în Monaco, cu ocazia celui mai important Mare Premiu din calendar. Red Bull sosesc ca și favoriți după ce în fiecare an au dominat cursa regină a sezonului. Marele Premiu din Monaco se va desfășura pe 26 Mai, începând cu ora 16:10.


  Nu pierdeti ultimele stiri din lumea uimitoare a motorsportului cu aplicatie GP24.
  Don't miss out on the latest news from the world of Motorsports with the GP24 App.
  Cu noua aplicatie GP24 primiti ultimele stiri direct pe dispozitivul mobil, 100% gratuit / Nu este necesara inregistrarea.
  With the New GP24 App you receive the latest news direct on your mobile device, 100% free / No need to register.
  Pentru/For Android: Faceti clic aici / Click here.
  Pentru/For iOS: Faceti clic aici / Click here.

  Latest Posts

  Don't Miss