Bottas și Mazepin cei mai rapizi în testele din Barcelona

Cele două zile de teste de pe circuitul din Catalunya s-au încheiat cu Mercedes stabilind cei mai rapizi timpi și cei mai mulți km parcurși. Pilotul rus de Formula 2 a venit la mai puțin de 3 zecimi de secundă în spatele finlandezului care a obținut pole-positionul cu doar 3 zile înainte.

Al treilea cel mai rapid timp a fost stabilit de Leclerc, la mai bine de o secundă și 4 zecimi în spatele lui Bottas, dar pe niște pneuri Hard, semn că Ferrari nu a urmărit să facă tururi rapide, ci mai mult au dorit să verifice componente noi, pentru a se asigura că datele din tunelul de vânt sunt similare cu ce întâlnesc pe circuit. Echipa de la Maranello a scos pe circuit și a doua mașină, cu Sebastian Vettel la volan, dar cu un program strict în colaborare cu Pirelli pentru a testa compoziții noi de pneuri pentru sezonul următor. Germanul a terminat prima zi pe locul 5 utilizând pneuri Pirelli nemarcate.

Cel mai spectaculos incident al testelor a fost accidentul lui Callum Ilott, pilotul junior Ferrari care a pierdut controlul monopostului Alfa Romeo la 200 km/h în ieșirea din virajul 3. Acesta a declarat că incidentul este bizar, deoarece nu au reușit să găsească cauza definitivă pentru care a pierdut controlul. Accidentul acestuia a oprit sesiunea cu steag roșu și a însemnat că echipa italiană a trebuit să se mulțumească cu doar 41 tururi după prima zi.

Restul clasamentului a fost strâns, cu Alfa Romeo, Toro Rosso, Renault în 1:17 și Haas, Red Bull McLaren, Racing Point și Williams în 1:18. Pierre Gasly a testat în prima zi cu Red Bull pentru a încerca să găsească o soluție pentru evoluța slabă din primele etape ale sezonului, dar francezul a declarat că stilul său de condus agresiv este motivul pentru care nu este în complet sincron cu monopostul Red Bull.

Codașa clasamentului, Williams, a avut parte de două zile fără prea multe probleme reușind să parcurgă 225 tururi, semn că fiabilitatea este de partea lor, dar având o lipsă acută de performanță. Multe zvonuri indică către o schimbare a lui Robert Kubica cu Nicholas Latifi, liderul din Formula 2, după ce polonezul a arătat că nu poate să țină pasul cu coechipierul său George Russell.

Următoarea întâlnire cu Formula 1 va fi în Monaco, cu ocazia celui mai important Mare Premiu din calendar. Red Bull sosesc ca și favoriți după ce în fiecare an au dominat cursa regină a sezonului. Marele Premiu din Monaco se va desfășura pe 26 Mai, începând cu ora 16:10.

Nu pierdeti ultimele stiri din lumea uimitoare a motorsportului.
Obtineti noua aplicatie GP24 si primiti ultimele stiri direct pe dispozitivul mobil.
100% gratuit / Nu este necesara inregistrarea.,

Pentru Android: faceti clic aici sau cautati GP24 din aplicatia Google Playstore de pe dispozitiv.
Pentru iOS: faceti clic aici sau cautati GP24 din aplicatia Apple Appstore de pe dispozitiv.

Race Calendar & Standings
  • Robert Kubica

    Williams Mercedes, Formula 1

    #1