GP24 Media

LATEST POSTS

BOTTAS PE POLE: MARELE PREMIU AL PORTUGALIEI 2021 – CALIFICĂRI – PIRELLI REPORT.

Bottas
Vizualizări: 13358

Bottas

Valtteri Bottas a reușit să-l învingă pe coechipierul său Lewis Hamilton în timpul sesiunii de calificare pentru Marele Premiu al Portugaliei desfășurat pe circuitul Portimao din sudul Portugaliei.

Posibile strategii de cursă:

Marele Premiu al Portugaliei, de 66 de ture, va fi probabil cu un singur oprire la boxe, din două motive esențiale: în primul rând pentru că timpul pierdut cu intrare, oprire si ieșire la box este prea mult pentru a face să funcționeze doua opriri și, în al doilea rând, pentru că uzura și degradarea tuturor compoziție de anvelope par destul de mici. Întrucât circuitul Portimao este destul de larg și prezintă o mulțime de oportunități de depășire (așa cum a demonstrat-o cursa de anul trecut), nominalizarea anvelopelor de aici ar trebui să le permită piloților să împingă puternic și să ofere o cursă plină de evenimente.

Uzura și degradarea scăzută ar trebui să creeze, de asemenea, o fereastră destul de largă, ceea ce înseamnă că echipele își vor putea adapta strategiile pentru a profita de cel mai bun moment posibil pentru a-și face oprirea, asigurând poziția pe circuitului. Ca de obicei, planificarea opririlor va depinde, de asemenea, de temperatura pistei și a aerului – care sunt susceptibile de a fi similare sâmbetei sau poate puțin mai calde.

Bottas

Să fim atenți:

În colaborare cu unul dintre sponsorii echipei noastre de curse, putem oferi tuturor urmăritorilor noștri o reducere de 10 lei la orice produs comandat de pe tricoumania.ro folosind codul: gp24-10ron. (Acțiune valabilă pentru comenzi până la data de 31.12.2023)

 

  • Valtteri Bottas a câștigat pole-ul în fața colegului său de echipă Mercedes Lewis Hamilton, cu Red Bull al treilea și al patrulea. Piloții Mercedes au fost singurii care au selectat anvelopa medie P Zero Yellow pentru ultimele încercări din Q3, dar ambii și-au stabilit cel mai rapid timp la primele încercări, folosind anvelopa moale P Zero Red.
  • În timpul sesiunii Q2, care determină ce anvelope de pornire vor folosi primele 10 de pe grilă, majoritatea piloților s-au îndreptat spre medie P Zero Yellow, doar șase din 15 începând sesiunea pe softul P Zero Red. În cele din urmă, cinci piloți din partea de sus a grilei vor începe mâine pe medie P Zero Yellow, inclusiv primii patru: ambii Mercedes, ambii Red Bull și Ferrari-ul lui Charles Leclerc.
  • Rafalele de vânt văzute vineri au persistat sâmbătă, influențând sesiunile de calificare și încetinind timpul de tură până la sfârșitul orei. Condițiile meteo au fost, de asemenea, similare cu cele de ieri, calificările terminând la temperaturi de 19 grade ambientale și 34 de grade pe pistă.

Mario Isola – Head of F1 and Car Racing:

„Așa cum au făcut-o anul trecut, Mercedes a selectat anvelope medie P Zero Yellow în Q3, dar anul acesta nu au reușit să-și îmbunătățească primele încercări în Q3 când au folosit softul P Zero Red, subliniind diferitele moduri de gândire pe care este probabil să le vedem în cursă. O strategie cu o singură oprire este cea mai probabilă, dar este posibil ca echipele să aibă câteva opțiuni diferite atunci când vine vorba de momentul opririi.

La începutul cursei, top 10 este împărțit 50-50 în ceea ce privește anvelopele pe care vor începe cursa, cele care încep pe anvelopa medie P Zero Yellow au mai multă flexibilitate tactică, dar cele care încep pe softul P Zero Red nu sunt dezavantajate. Calificarea arată că toți cei trei compoziție sunt pregătiți să joace rolul lor în cursă mâine, toate fiind, de asemenea, o opțiune validă pentru etapa finală, în funcție de planurile individuale de strategie”.

Bottas

Bottas

Mai multe știri despre Campionatului de Formula 1 găsiți AICI.

Sursa: GP24 / Pirelli
Photocredit: Pirelli / Getty Images
Sponsor:

Ați ajuns la finalul articolului. Echipa GP24 vă mulțumește pentru că l-ați citit și speram că v-a plăcut conținutul. Pentru mai mult content de calitate, știri și articole pertinente scrise de oameni pasionați de motorsport, vă recomandam să aruncați o privire pe pagina noastră de Facebook GP24 și să ne dați un like/follow pentru a fi mereu la curent cu noile evenimente din lumea motorsportului.

Pagina de Facebook GP24: Faceți clic aici pentru a vizualiza

Hamilton, DRS

Faceți clic pe imaginea de mai sus pentru a accesa site-ul GP24 PronoContest (https://gp24-pronocontest.ro/) unde puteți juca jocul de pronosticuri F1 100% gratuit și puteți câștiga premii interesante.

DON'T MISS

Frank van Nunen

Frank van Nunen

Peste 30 de ani de experiență profesională în industria sporturilor cu motor, condusă de o pasiune uriașă pentru partea sportivă și de marketing. Fondator al platformei GP24, care lucrează pentru a promova Motorsportul și talentele din motorsportul românesc pe scena internațională.

RELATED ARTICLES