Bottas – o greșeală la frânare a cauzat problemele din primul tur

Valtteri Bottas spune că o greșeală la frânare, mai precis faptul că a blocat una dintre roți la intrarea în primul viraj a cauzat toate problemele din primul tur.

„A fost dificil, nu la ce m-am așteptat, evident, nici pe departe“

„După primul tur totul a fost un dezastru și am știut că va fi dificil cu siguranță. Am încercat tot ce am putut dar așa merg lucrurile câteodată. În primul viraj am blocat o roată iar aia a fost o greșeală din partea mea. Încercam să frânez cât se poate de târziu și de tare. Pentru a trece pe exteriorul lui Max dar am blocat roata dreapta față, iar cu zona afectată a pneului mașina a început să subvireze în virajele la stânga.

„Așadar încă din virajul 2 mașina începuse să subvireze ceea ce a făcut virajul al treilea foarte dificil. iar acela a fost momentul în care a venit Lewis și în care a venit Charles, am avut contacte acolo și am pierdut o parte mare din aripa față.“

Bottas a menționat că i-a fost greu să îl vadă pe Leclerc în oglinzi dar se aștepta la un atac în urma virajului 3.

„Nu prea l-am putut vedea. Mi-a fost greu să îl vad în oglinzi iar aia a făcut totul mai complicat,

„Știam că greșisem la ieșirea din viraj și m-am așteptat oarecum ca cineva să atace dar totul s-a petrecut foarte rapid.“

Bottas a avut parte de o zi dificilă, a opta victorie a sezonului pentru Hamilton înseamnă că finlandezul este acum la 62 de puncte în urma colegului său de echipă în clasament.

Foto-credit: Mercedes AMG Petronas Motorsport F1

Nu pierdeti ultimele stiri din lumea uimitoare a motorsportului cu aplicatie GP24.
Don't miss out on the latest news from the world of Motorsports.

Cu noua aplicatie GP24 primiti ultimele stiri direct pe dispozitivul mobil, 100% gratuit / Nu este necesara inregistrarea.
With the New GP24 App youreceive the latest news direct on your mobile device, 100% free / No need to register.

Pentru/For Android: Faceti clic aici / Click here.
Pentru/For iOS: Faceti clic aici / Click here.

Race Calendar & Standings