More

  Latest Posts

  Bottas „mândru, dar trist” că părăseşte Mercedes după ce a făcut parte din cea mai de succes pereche de piloţi din F1 cu Hamilton

  Valtteri Bottas și-a încheiat ultima cursă pentru Mercedes pe locul 6, în timp ce se pregătește să intre în noua eră a F1 cu Alfa Romeo din 2022 – iar finlandezul a spus că simte un amestec de emoții după o luptă istorică la Abu Dhabi.

  Bottas și colegul său de echipă Mercedes de cinci ani și 100 de Mari Premii Lewis Hamilton au câștigat cinci campionate ale constructorilor – Hamilton a câștigat patru titluri de piloți în acel timp. Ei sunt a doua cea mai prolifică pereche din istoria F1, în spatele lui Rubens Barrichello și Michael Schumacher (104 de Mari Premii cu Ferrari) și au câștigat împreună 60 de victorii.

  În plus, niciun alt duo nu a împărțit podiumul mai mult decât au împărțit ei, un record de 53 de ori.

  Întrebat cum s-a simțit la finalul GP-ului de la Abu Dhabi, Bottas a spus: „Acum este timpul pentru ceva nou. Sunt cu adevărat, foarte mândru și recunoscător pentru ceea ce am realizat împreună. Am făcut lucruri grozave.

  Bottas

  „Nu a fost poate cea mai bună cursă a mea, dar trebuie să te uiți la imaginea de ansamblu. Știi, am câștigat cinci campionate. Cu Lewis am fost cea mai de succes pereche de coechipieri din istoria Formulei 1, așa că este oarecum trist să plec – dar, desigur, aștept cu nerăbdare viitorul”, a adăugat Bottas.

  În timp ce pilotul de 32 de ani și-a sărbătorit ultima cursă cu Mercedes, sărind în portul de agrement, Bottas a remarcat că a fost „trist” că Hamilton nu a câștigat al optulea Campionat Mondial, deoarece Max Verstappen l-a depășit pentru conducere chiar în ultimul tur al GP-ului de la Abu Dhabi.

  „Bineînțeles, am vrut să obținem ambele titluri și să obținem din nou constructorii este enorm, dar în același timp doare că Lewis nu a câştigat, chiar și pentru mine, simt că am pierdut campionatul pentru că el l-a pierdut.

  „Mă simt foarte dezamăgit pentru el, pentru că simt că a meritat… A avut un început grozav, o cursă grozavă și apoi lucrurile s-au schimbat așa. Dar știi, este doar sport, așa este. Uneori este împotriva ta, alteori merge pentru tine – dar astăzi nu a fost ziua noastră”, a conchis Bottas.

  Mai multe ştiri despre Campionatul Mondial de Formula 1 găsiţi AICI!

  Sursa: Formula 1

  Photocredit: Formula 1


  Nu pierdeti ultimele stiri din lumea uimitoare a motorsportului cu aplicatie GP24.
  Don't miss out on the latest news from the world of Motorsports with the GP24 App.
  Cu noua aplicatie GP24 primiti ultimele stiri direct pe dispozitivul mobil, 100% gratuit / Nu este necesara inregistrarea.
  With the New GP24 App you receive the latest news direct on your mobile device, 100% free / No need to register.
  Pentru/For Android: Faceti clic aici / Click here.
  Pentru/For iOS: Faceti clic aici / Click here.

  Latest Posts

  Don't Miss