GP24 Media

LATEST POSTS

Bottas lider în FP1 în ciuda unei scurgeri de ulei

Vizualizări: 16820

Liderul clasamentului piloților, Valtteri Bottas a depus cel mai rapid timp al primei sesiuni de antrenamente libere din cadrul Marelui Premiu al Spaniei.

Pilotul Finlandez a reușit să se impună pentru Mercedes în ciuda faptului că mașina sa pierdea ulei, fapt ce l-a forțat să rateze o bună parte a sesiunii spre final. Timpul său a fost de 1m17.951s pe pneurile de compoziție Soft iar rivalii săi nu au reușit să îl conteste.

Totuși, Bottas nu a mai apărut pe circuit în ultimele 20 de minute ale sesiunii din cauza unei probleme a sistemului hidraulic de pe monopostul său Mercedes W10, echipa sa fiind forțată să investigheze problema. Cei de la Mercedes au confirmat ulterior că mașina lui Bottas pierdea ulei, fapt ce a cauzat o oprire de precauție a motorului.

Bottas a avut două tururi stabilite suficient de bune pentru prima poziție, în timp ce ambii piloți Ferrari, Sebastian Vettel și Charles Leclerc, au terminat pe doi și pe trei respectiv, ambii situându-se la aproximativ o zecime față de timpul Finlandezului.

Lewis Hamilton pe de cealaltă parte nu a avut o sesiune strălucită. Englezul a terminat FP1 pe patru, dar, la mai bine de șase zecimi de secundă față de timpul colegului său, un lucru îngrijorător pentru pilotul cu cele mai multe titluri de pe grilă?

Red Bull au avut și ei problemele lor în FP1, echipa din Milton Keynes fiind forțată să lucreze intens la mașina lui Max Verstappen, care a suferit și ea de o pierdere de ulei, iar acest lucru l-a văzut pe pilotul Olandez completând doar 14 tururi de-a lungul sesiunii.

În colaborare cu unul dintre sponsorii echipei noastre de curse, putem oferi tuturor urmăritorilor noștri o reducere de 10 lei la orice produs comandat de pe tricoumania.ro folosind codul: gp24-10ron. (Acțiune valabilă pentru comenzi până la data de 31.12.2023)

 

Sesiunea a văzut și steagul roșu, pilotul Racing Point, Lance Stroll, având un accident în virajul 9 cu doar un minut rămas pe ceas. Pilotul Canadian a ratat virajul dreapta care se ia în mod normal la o viteză amețitoare, mașina sa lovind puternic barierele. Stroll a ieșit din mașina la puțin timp după impact, din fericire nevătămat. Totuși, echipa sa va avea mult de lucru pentru a repara mașina în așteptarea celei de-a doua sesiuni de astăzi.

Cei doi piloți Haas, Romain Grosjean și Kevin Magnussen au terminat pe cinci și pe șapte respectiv, cu pilotul McLaren, Carlos Sainz între ei pe șase. Pierre Gasly a luat locul opt pentru Red Bull urmat de Daniil Kvyat pentru Toro Rosso și cu Nico Hulkenberg completând top 10-ul.

Foto-credit: Mercedes AMG Petronas Motorsport F1

Sursa:
Photocredit:
Sponsor:

Ați ajuns la finalul articolului. Echipa GP24 vă mulțumește pentru că l-ați citit și speram că v-a plăcut conținutul. Pentru mai mult content de calitate, știri și articole pertinente scrise de oameni pasionați de motorsport, vă recomandam să aruncați o privire pe pagina noastră de Facebook GP24 și să ne dați un like/follow pentru a fi mereu la curent cu noile evenimente din lumea motorsportului.

Pagina de Facebook GP24: Faceți clic aici pentru a vizualiza

Hamilton, DRS

Faceți clic pe imaginea de mai sus pentru a accesa site-ul GP24 PronoContest (https://gp24-pronocontest.ro/) unde puteți juca jocul de pronosticuri F1 100% gratuit și puteți câștiga premii interesante.

DON'T MISS

Andra Dozsa

Andra Dozsa

RELATED ARTICLES