More

  Latest Posts

  Bottas lider în FP1 în ciuda unei scurgeri de ulei

  Liderul clasamentului piloților, Valtteri Bottas a depus cel mai rapid timp al primei sesiuni de antrenamente libere din cadrul Marelui Premiu al Spaniei.

  Pilotul Finlandez a reușit să se impună pentru Mercedes în ciuda faptului că mașina sa pierdea ulei, fapt ce l-a forțat să rateze o bună parte a sesiunii spre final. Timpul său a fost de 1m17.951s pe pneurile de compoziție Soft iar rivalii săi nu au reușit să îl conteste.

  Totuși, Bottas nu a mai apărut pe circuit în ultimele 20 de minute ale sesiunii din cauza unei probleme a sistemului hidraulic de pe monopostul său Mercedes W10, echipa sa fiind forțată să investigheze problema. Cei de la Mercedes au confirmat ulterior că mașina lui Bottas pierdea ulei, fapt ce a cauzat o oprire de precauție a motorului.

  Bottas a avut două tururi stabilite suficient de bune pentru prima poziție, în timp ce ambii piloți Ferrari, Sebastian Vettel și Charles Leclerc, au terminat pe doi și pe trei respectiv, ambii situându-se la aproximativ o zecime față de timpul Finlandezului.

  Lewis Hamilton pe de cealaltă parte nu a avut o sesiune strălucită. Englezul a terminat FP1 pe patru, dar, la mai bine de șase zecimi de secundă față de timpul colegului său, un lucru îngrijorător pentru pilotul cu cele mai multe titluri de pe grilă?

  Red Bull au avut și ei problemele lor în FP1, echipa din Milton Keynes fiind forțată să lucreze intens la mașina lui Max Verstappen, care a suferit și ea de o pierdere de ulei, iar acest lucru l-a văzut pe pilotul Olandez completând doar 14 tururi de-a lungul sesiunii.

  Sesiunea a văzut și steagul roșu, pilotul Racing Point, Lance Stroll, având un accident în virajul 9 cu doar un minut rămas pe ceas. Pilotul Canadian a ratat virajul dreapta care se ia în mod normal la o viteză amețitoare, mașina sa lovind puternic barierele. Stroll a ieșit din mașina la puțin timp după impact, din fericire nevătămat. Totuși, echipa sa va avea mult de lucru pentru a repara mașina în așteptarea celei de-a doua sesiuni de astăzi.

  Cei doi piloți Haas, Romain Grosjean și Kevin Magnussen au terminat pe cinci și pe șapte respectiv, cu pilotul McLaren, Carlos Sainz între ei pe șase. Pierre Gasly a luat locul opt pentru Red Bull urmat de Daniil Kvyat pentru Toro Rosso și cu Nico Hulkenberg completând top 10-ul.

  Foto-credit: Mercedes AMG Petronas Motorsport F1


  Nu pierdeti ultimele stiri din lumea uimitoare a motorsportului cu aplicatie GP24.
  Don't miss out on the latest news from the world of Motorsports with the GP24 App.
  Cu noua aplicatie GP24 primiti ultimele stiri direct pe dispozitivul mobil, 100% gratuit / Nu este necesara inregistrarea.
  With the New GP24 App you receive the latest news direct on your mobile device, 100% free / No need to register.
  Pentru/For Android: Faceti clic aici / Click here.
  Pentru/For iOS: Faceti clic aici / Click here.

  Latest Posts

  Don't Miss