Latest Posts

Bottas câștigă la Marele Premiu al Turciei. –Cursă– Pirelli Report.

Vizualizări: 10836

Valtteri Bottas a câștigat duminică Marele Premiu al Turciei la Parcul Istanbul, în timp ce Max Verstappen de la Red Bull a terminat pe locul doi pentru a prelua conducerea în Campionatul Mondial de F1 în fața lui Lewis Hamilton, care a terminat pe locul cinci.

Bottas

Momente cheie:

  • Pilotul Mercedes AMG F1, Valtteri Bottas a câștigat Marele Premiu al Turciei după ce a plecat din prima poziție a grilei, utilizând două seturi de pneuri intermediare Cinturato Verde. Aceeași strategie a fost adoptată de aproape toți piloții. Bottas a preluat ulterior conducerea de la pilotul Ferrari F1, Charles Leclerc cu 11 tururi înainte de final, Charles Leclerc rămânând mai mult timp pe setul original de intermediare cu care a luat startul.
  • Cei mai mulți piloți au efectuat un prim stint foarte lung cu pneurile intermediare, pista oferind o gama de condiții de la umed la ud de la start și până la sosire. Pilotul Mercedes AMG F1, Lewis Hamilton a oprit după 50 de tururi pentru a doilea set de intermediare, încheind în final pe cinci după ce pornise de pe 11 ca urmare a unei penalizări (a reușit cel mai bun timp în calificări). Pilotul Alpine F1, Esteban Ocon nu a oprit deloc pentru schimbul de pneuri, încheind cursa pe 10 cu un singur set de intermediare.

Bottas

  • Carlos Sainz de la Ferrari F1 a urcat 11 poziții cu două seturi de intermediare, de pe poziția a 19-a a grilei (după o penalizare ca urmare a schimbării motorului) până pe opt la final. Spaniolul a fost votat pilotul zilei.
  • Vremea a fost rece cu ploaie intermitentă, temperatura la final fiind de 17 grade, respectiv 19 la nivelul asfaltului.

Bottas

Strategii Pitstop în timpul cursei:

Bottas

În colaborare cu unul dintre sponsorii echipei noastre de curse, putem oferi tuturor urmăritorilor noștri o reducere de 10 lei la orice produs comandat de pe tricoumania.ro folosind codul: gp24-10ron. (Acțiune valabilă pentru comenzi până la data de 31.12.2024)

 

Bottas

Cum a performat fiecare pneu:

  • MEDIUM C4: Doar un tur s-a efectuat cu acest pneu de către Sebastian Vettel, cu 20 de tururi înainte de final, dar pista era încă plină de apă, în ciuda unor trasee mai uscate care se observau din loc în loc.
  • INTERMEDIARE: Utilizat pentru întreaga cursă de către fiecare pilot, Esteban Ocon folosind un singur set de la start la sosire. Au fost câteva stinturi inițiale lungi, între 35 până la 50 de tururi pe această compoziție, care s-a dovedit extrem de adaptabilă la condițiile schimbătoare, oferind aderență și performanță.

Bottas

Bottas

Bottas

Mario Isola – Head of F1 and Car Racing:
„După condițiile de ploaie din antrenamentele de sâmbătă, am avut o cursă desfășurată pe ud de la start la final. Oricum, nu a plouat suficient pentru a fi nevoie de pneurile de ploaie: a fost însă teritoriul perfect pentru intermediare, care s-au dovedit foarte potrivite gamei variate de condiții schimbătoare.

Piloții care și-au schimbat pneurile în ultimele tururi ale cursei au avut o pistă în uscare, care a accelerat grainingul. Cei care au oprit mai devreme au putut limita grainingul datorită pistei mai ude, iar acesta a reprezentat un avantaj cheie în condițiile de ploaie intermitentă. Bottas a mers pe o strategie perfectă în aceste circumstanțe: o singură oprire cu două stinturi pe intermediare.

Mulți piloți și-au amânat prima oprire: asta și deoarece nu era clar în ce măsură pista se va usca spre final, cu speranța unui ultim stint pe slick-uri. Rularea întregii curse pe intermediare nu a fost la însemnul nostru, ba chiar am avertizat unele echipe despre riscul la care se supun făcând asta. Oricum, performanța intermediarelor a fost una solidă aici, niciun pilot reretrăgându-se în ciuda condițiilor de pistă alunecoasă în cele 58 de tururi.”

Rezultate complete, Marelui Premiu al Turciei:

Bottas

Mai multe știri despre Campionatului de Formula 1 găsiți AICI.

Sursa: GP24 / Pirelli
Photocredit: Pirelli / Getty Images
Sponsor: Pirelli

Ați ajuns la finalul articolului. Echipa GP24 vă mulțumește pentru că l-ați citit și speram că v-a plăcut conținutul. Pentru mai mult content de calitate, știri și articole pertinente scrise de oameni pasionați de motorsport, vă recomandam să aruncați o privire pe pagina noastră de Facebook GP24 și să ne dați un like/follow pentru a fi mereu la curent cu noile evenimente din lumea motorsportului.

Pagina de Facebook GP24: Faceți clic aici pentru a vizualiza

GP24 / Pirelli

Latest Posts

Don't Miss