Merpano Banner ART Banner Your Banner Alpha Oils Banner KMS Banner Yato Banner
More

  Merpano Banner Radical ART Banner Your Banner Alpha Oils Banner Yato Banner

  Latest Posts

  Bottas câștigă la COTA, Hamilton devine pentru a șasea oară campion mondial în Formula 1

  Valtteri Bottas a câștigat o cursă frumoasă astăzi pe Circuit of the Americas, o cursă în care Ferrari au dispărut în neant iar Hamilton, Bottas și Verstappen s-au luptat vitejește pentru victorie atât strategic cât și pe pistă până la final.

  Odată cu acest rezultat, campionatul la piloți se încheie într-un nou triumf pentru Lewis Hamilton, un al șaselea titlu de campion mondial și o a șasea dublă pentru Mercedes.

  O a patra victorie a sezonului pentru Bottas așadar, finlandezul plecând din pole și fiind în mare parte de neatins pe pistă astăzi la COTA. Principala problemă care a intervenit între Bottas și victorie de-a lungul cursei a fost strategia cu o singură oprire pentru care a optat echipajul lui Lewis Hamilton. Bottas fiind forțat să îl depășească pe britanic de două ori pe pistă.

  Pilotul Mercedes a plecat din pole, dar a fost forțat să intre la boxe mai devreme decât ar fi vrut din cauza faptului că cei de la Red Bull au decis să îl cheme pe Verstappen la boxe în turul 13, Bottas fiind forțat să facă același lucru un tur mai târziu.

  O a doua oprire pentru finlandez a venit în turul 35, acesta revenind pe pneuri medium la 10 secunde în spatele lui Hamilton care la acel moment conducea cursa.

  Bottas a reușit să își asigure victoria cu o depășire în cea de-a doua zonă de DRS, profitând de avantajul pe care pneurile mai noi și mai moi îl ofereau.

  La final, Bottas a trecut primul linia de start sosire, dar victoria mai mare a zilei i-a aparținut totuși lui Hamilton, care a devenit doar al doilea pilot din istoria sportului cu șase titluri de campion mondial.

  Max Verstappen a fost acolo de la start la finish, dar la finalul zilei nu a fost suficient, iar pilotul olandez a terminat pe trei pentru Red Bull.

  Charles Leclerc a terminat pe patru pentru Ferrari într-o cursă de coșmar pentru Scuderia care în urma vacanței de vară păreau cea mai puternică echipă de pe grilă.

  La final Leclerc a terminat la 52 de secunde în spatele liderului, singura consolare fiind punctul pentru cel mai rapid tur al cursei.

  Alexander Albon a reușit o cursă bună de recuperare reușind să revină până pe 5 pentru Red Bull în urma unui incident care a avut loc la startul cursei între el și Carlos Sainz.

  Daniel Ricciardo a terminat best of the rest pentru Renault, reușind să își apere locul 6 în fața lui Lando Norris care a optat pentru o intrare la boxe pentru pneuri soft la finalul cursei.

  Carlos Sainz a completat un rezultat foarte bun McLaren, terminând pe opt în fața lui Nico Hulkenberg, duelul dintre Renault și McLaren continuând spre finalul sezonului pentru locul 5 în clasamentul echipelor.

  Daniil Kvyat a trecut linia de start sosire în P10, dar a fost implicat într-un incident cu Sergio Perez în ultimul tur, Mexicanul trecând linia de sosire pe 11. Acest incident este investigat în acest moment de stewarzii FIA.

  Rezultate complete pentru Marele Premiu al Statelor Unite

  Sursa: GP24 Author, Adam Cristian

  Photocredit: Mercedes AMG Petronas Motorsport F1


  Crezi că poți prezice rezultatele curselor următoare?
  Dacă reușești, noi te premiem!

  Primii 3 participanți care prezic corect rezultatele vor primi gadget-uri cool după fiecare cursă, iar la finalul sezonului punem la bătaie 2 bilete la Marele Premiu al Ungariei din 2022, un voucher Pirelli în valoare de 1500 RON și un abonament de un an la F1TV.

  Ce mai aștepți? Înscrie-ți predicțiile în GP24 PRONOCONTEST începând cu data de 9.07.2021!


  Nu pierdeti ultimele stiri din lumea uimitoare a motorsportului cu aplicatie GP24.
  Don't miss out on the latest news from the world of Motorsports with the GP24 App.

  Cu noua aplicatie GP24 primiti ultimele stiri direct pe dispozitivul mobil, 100% gratuit / Nu este necesara inregistrarea.
  With the New GP24 App you receive the latest news direct on your mobile device, 100% free / No need to register.

  Pentru/For Android: Faceti clic aici / Click here.
  Pentru/For iOS: Faceti clic aici / Click here.

  Merpano Banner Radical ART Banner Your Banner Alpha Oils Banner Yato Banner

  Latest Posts

  License-1 License-2 Your Banner Nankang-1 Nankang-2

  Don't Miss