More

  Latest Posts

  Bottas câştigă cursa de sprint dar Verstappen ia pole position pentru Marele Premiu al Italiei

  Valtteri Bottas a triumfat în al doilea Sprint F1 de la Monza – dar Max Verstappen, clasat pe locul al doilea, a obținut pole position pentru Marele Premiu al Italiei, Bottas urmând să înceapă cursa din spatele grilei, după o penalizare primită în urma schimbării unităţii de putere.

  Între timp, Daniel Ricciardo a terminat pe locul trei, Lando Norris pe locul patru, iar Lewis Hamilton a terminat pe locul cinci după ce a început P2.

  În timp ce luminile s-au stins, Hamilton a început un coșmar, asaltat de McLaren-uri și  Pierre Gasly de la AlphaTauri, pentru a sta în P6 până când a ajuns la Curva Grande, în timp ce Bottas conducea în faţa lui Verstappen, Ricciardo și Norris, care începeau rapid. Ricciardo a trecut de coechipierul său după ce a început în P4.

  Cu toate acestea, Gasly făcuse un contact ușor cu partea din spate a lui Ricciardo în virajul 1 și, în timp ce intra în Curva Grande, aripa din față a pilotului AlphaTauri trecea pe sub roțile sale din față, Gasly fiind aruncat în pietriș și lovind peretele. Mașina de siguranță a fost scoasă la iveală, dar nu înainte ca Yuki Tsunoda și Robert Kubica să intre în contact, Kubica învârtindu-se.

  Mașina de siguranță a intrat în boxe în turul 4, Bottas a repornit pentru a sta la 1,5 secunde distanță de Verstappen până la sfârșitul turului, Verstappen apoi în fața lui Ricciardo, Norris și Hamilton în P5, cu Charles Leclerc și Carlos Sainz în P6 şi P7 pentru Ferrari – SF21-ul lui Sainz fiind reconstruit după prăbușirea din FP2 – cu Alfa Romeo-ul lui Antonio Giovinazzi în P8.

  Între timp, la turul 5, Lance Stroll urcase la P9 după ce începuse cu piesele uzate, după ce a trecut de al doilea Red Bull al lui Sergio Perez în virajul 1. Turul 9 l-a văzut pe Perez atacându-l pe Stroll înapoi în virajul 1, Perez conducând în run-off, dar menținând poziția pentru o jumătate de tură înainte ca inginerul său să-l îndrume să dea poziția înapoi – cu Perez reobţinându-şi poziţia o tură mai târziu în același loc.

  Între timp, Hamilton a fost, fără îndoială, frustrat întrucât, tur după tur, a stat pe aripa din spate a celui de-al patrulea clasat Lando Norris, dar nu părea să găsească o cale de a trece de McLaren-ul cu motor Mercedes – grupul condus de Ricciardo scăzând la câteva secunde în spatele lui Bottas și Verstappen.

  Verstappen nu încerca să facă o impresie prea mare asupra lui Bottas, știind foarte bine că o penalizare ar fi afectat finlandezul pentru Marele Premiu de duminică. Și în timp ce tururile au trecut rapid la Templul Vitezei, Bottas a fost cel care a străbătut linia la sfârșitul turului 18 pentru a obține trei puncte pentru victoria în F1 Sprint, cu 2,325s în fața lui Verstappen, care a luat două puncte.

  Între timp, Daniel Ricciardo s-a plasat pe prima linie a grilei pentru prima dată din Mexic 2018, terminând pe locul al treilea – urmând să fie promovat la P2 duminică după penalizarea lui Bottas. Lando Norris a reușit să-l împiedice pe Hamilton cu 1.176s pentru a revendica al patrulea, cu Hamilton al cincilea în fața duetului Ferrari condus de Leclerc.

  Giovinazzi, care a condus pentru cariera sa la Alfa Romeo, a ocupat locul al optulea, împiedicând atacurile lui Perez în Red Bull, care a terminat înaintea lui Lance Stroll, în timp ce canadianul a completat top 10.

  Fernando Alonso a fost al 11-lea, înaintea celui de-al doilea Aston Martin al lui Sebastian Vettel și al doilea Alpine al lui Esteban Ocon. Nicholas Latifi l-a condus pe coechipierul George Russell la P14, Russell P15 în timp ce Tsunoda și-a revenit la P16 după contactul său din turul 1 cu Kubica.

  După ce a urcat până la P15 după ultimul start, Nikita Mazepin a încheiat în cele din urmă P17, înaintea lui Kubica și Mick Schumacher, cu Gasly singurul DNF.

  Deci, după ce nu s-a calificat niciodată mai mult decât P5 la Monza, Max Verstappen este cel care urmează să înceapă în pole-position în Marele Premiu al Italiei de duminică, cu duetul McLaren format din Ricciardo și Norris în spate – cu Verstappen care s-a îndepărtat la cinci puncte de Hamilton în clasamentul piloților.

  Mai multe ştiri despre Campionatul de Formula 1 găsiţi AICI!

  Sursa: Formula 1

  Photocredit: Formula 1


  Nu pierdeti ultimele stiri din lumea uimitoare a motorsportului cu aplicatie GP24.
  Don't miss out on the latest news from the world of Motorsports with the GP24 App.
  Cu noua aplicatie GP24 primiti ultimele stiri direct pe dispozitivul mobil, 100% gratuit / Nu este necesara inregistrarea.
  With the New GP24 App you receive the latest news direct on your mobile device, 100% free / No need to register.
  Pentru/For Android: Faceti clic aici / Click here.
  Pentru/For iOS: Faceti clic aici / Click here.

  Latest Posts

  Don't Miss