Merpano Banner ART Banner Your Banner Alpha Oils Banner KMS Banner Yato Banner
More

  Merpano Banner Radical ART Banner Your Banner Alpha Oils Banner Yato Banner

  Latest Posts

  Bogdan Marișca și Sergiu Itu câștigă prima zi a Raliului Sibiului

  Campionii în exercițiu, Bogdan Marișca și Sebastian Itu, candidați la titlul de vicecampioni anul acesta, au încheiat prima zi a Raliului Sibiului 2018 cu brio, reușind timpi senzaționali și câștigând trei din cele patru probe speciale. La general, îi urmează Dan Gîrtofan/Tudor Mârza, iar Vali Porcișteanu/Dan Dobre vin și ei din urmă, aceștia fiind câștigătorii ultimei probe din prima zi de competiție. Bătălia pentru podium se dovedește extrem de acerbă iar probele de mâine și duminică vor fi definitorii în vederea stabilirii clasamentului final.

  După ce, de dimineață, piloții și-au încălzit motoarele pe Shakedown-ul de la Șeica Mică,  au plecat spre Transfăgărășan, cel mai spectaculos drum din România unde au luat startul pe primele probe speciale, denumite CENTENAR. După prima buclă a zilei, echipajul numărul 1, Bogdan Marișca/Sebi Itu s-au impus în clasament, fiind urmați de Alexandru Pițigoi/Anton Avram, locul al 3-lea fiind ocupat de Dan Gârtofan/Tudor Mârza. Echipajul Bogdan Gheorghiu/Robert Radu a avut ghinion și au ieșit în decor, iar echipajul 269 a abandonat PS 2 Centenar, înainte de Start!

  Apoi echipajele au luat startul pe PS 3- SMURD 25 de ani, pe o porțiune de 6,7km, unde Bogdan Marișca a continuat în același stil și a scos cel mai bun timp, după PS3, fiind urmat de Vali Porcișteanu iar al treilea, Dan Gârtofan. Din păcate, echipajul 31, Elisei Groza/Adrian Morariu, nu a putut repara defecțiunile tehnice la sistemul de frânare și s-a văzut în imposibilitatea de a părăsi service-ul pentru a se alinia la start.

  Proba specială 4-SMURD 25 de ani, ce  care a încheiat ziua competițională a consemnat victoria echipajului format din Vali Porcișteanu/Dan Dobre.

  Sâmbătă sunt programate alte 6 probe speciale, pe un traseu de pe Valea Hârtibaciului. Startul zilei a doua de competiție se va da la ora 09:00, cu proba Bilstein și se încheie cu cea de la Chirpăr. Vor fi 6 probe speciale pe segmentul de drum dintre Cornățel și Chirpăr, toate însumând aproape 49,8 de kilometri. Ziua competițională se încheie la 15:30, pentru a oferi șansa participanților și oficialilor de la Raliul Sibiului, să participe la manifestările organizate în oraș cu ocazia aniversării a „25 de ani SMURD SIBIU” și la evenimentul legat de Centenarul Marii Uniri.

  Ultima zi de competiție cuprinde probele speciale Aria și Ambient, programate să ia startul după ora 9:17, pe segmentul de drum dintre Rășinari și Păltiniș, însumând peste 34 de kilometri, urmând ca SuperSpeciala Autoklass, cea mai apreciată și așteptată probă de spectatori, să înceapă în jurul orei 12:30. Pentru aceasta, organizatorii au pregătit un traseu inedit, de 2,5km, diferit de cel de anul trecut, pe traseul  Sala Transilvania- Calea Dumbrăvii -Școala de Înot.

  Concurenții înscriși în Campionatul Național de Rally 2 Dunlop se vor alinia sâmbătă la start și vor avea de parcurs 9 probe speciale. Sâmbătă vor evolua pe șase probe între Cornățel, Noul Român și Chirpăr, urmând ca sâmbătă să efectueze specialele Aria și Ambient, la Rășinari și Păltiniș. Competiția se va încheia, și pentru aceștia, cu SuperSpeciala Autoklass. Clasamentele urmează să fie stabilite pe baza timpilor obținuți pe cei 86,9 de kilometri competitivi.

  Photocredit: PR Raliul Sibiului.  Crezi că poți prezice rezultatele curselor următoare?
  Dacă reușești, noi te premiem!

  Primii 3 participanți care prezic corect rezultatele vor primi gadget-uri cool după fiecare cursă, iar la finalul sezonului punem la bătaie 2 bilete la Marele Premiu al Ungariei din 2022, un voucher Pirelli în valoare de 1500 RON și un abonament de un an la F1TV.

  Ce mai aștepți? Înscrie-ți predicțiile în GP24 PRONOCONTEST începând cu data de 9.07.2021!


  Nu pierdeti ultimele stiri din lumea uimitoare a motorsportului cu aplicatie GP24.
  Don't miss out on the latest news from the world of Motorsports with the GP24 App.

  Cu noua aplicatie GP24 primiti ultimele stiri direct pe dispozitivul mobil, 100% gratuit / Nu este necesara inregistrarea.
  With the New GP24 App you receive the latest news direct on your mobile device, 100% free / No need to register.

  Pentru/For Android: Faceti clic aici / Click here.
  Pentru/For iOS: Faceti clic aici / Click here.

  Merpano Banner Radical ART Banner Your Banner Alpha Oils Banner Yato Banner

  Latest Posts

  License-1 License-2 Your Banner Nankang-1 Nankang-2

  Don't Miss