More

  Latest Posts

  BMW vizează intrarea în Le Mans 2024 cu prototipul LMDh

  BMW a dezvăluit aspirațiile de a duce viitorul său prototip LMDh la 24 de ore de Le Mans în 2024, cu ocazia celei de-a 25-a aniversări de la victoria sa cu V12 LMR.

  O extindere a unui program care se va concentra pe Campionatul IMSA SportsCar din 2023 este pe masă, a recunoscut șeful BMW Motorsport Mike Krack. Krack, care își va ocupa iminent noua poziție de director de echipă la echipa Aston Martin de Formula 1, a explicat că o primă ofertă pentru onorurile de la Le Mans din 1999, ca parte a campaniei pentru Campionatul Mondial de Anduranță, și vânzarea de mașini pentru clienți sunt toate în curs.

  El a declarat că un atac complet al WEC în 2024 este „una dintre opțiuni”, deoarece BMW evaluează creșterea sferei de aplicare a programului dincolo de atacul IMSA cu două mașini al echipei Rahal de anul viitor. „În următoarele luni parcurgem strategia: care este următorul pas și ce se întâmplă după ’23?”, a explicat el.

  Krack a dezvăluit că discuțiile cu promoterul WEC și organizatorul de la Le Mans, Automobile Club de l’Ouest, sunt deja în desfășurare, deoarece BMW plănuiește viitorul prototipului său LMDh. „Dacă te uiți la un program de la Le Mans, trebuie să-l discuti cu ACO și să te angajezi pentru o anumită durată”, a spus el. “Trebuie să adunăm toate elementele: ce înseamnă să țintim o victorie la Le Mans? Nu există o decizie finală, dar timpul curge.”

  Mike Krack

  Krack a subliniat, de asemenea, dorința de a avea mașini pentru clienți în IMSA și WEC. „În mod ideal, am avea un client în IMSA și un client în WEC”, a explicat el. „Cu gândirea din spatele modelului LMDh, chiar nu este corect dacă mergi doar ca uzină. „Evident că avem nevoie de părți interesate și trebuie să găsim acorduri, dar am fi foarte fericiți dacă am putea face asta”. Krack a subliniat că nu au fost luate decizii cu privire la potențiala vânzare de mașini.

  BMW LMDh rămâne în program pentru a rula pentru prima dată la jumătatea lunii iulie. „Cu toate problemele de livrare pe care le întâmpină industria, sunt foarte fericit că ne putem menține până acum cronologia”, a spus Krack. „Maurizio [Leschiutta, șeful proiectului LMDh la BMW] și toată lumea face o treabă grozavă în ceea ce privește monitorizarea unde ne aflăm și anticiparea oricăror probleme în lanțul de aprovizionare”. Krack nu a dezvăluit niciun detaliu despre motorul cu ardere internă care va alimenta BMW LMDh.

  • Mai multe știri despre Campionatul Mondial de Anduranță găsiți AICI!

  Sursa: Motorsport Network

  Photocredit: Motorsport Network


  Nu pierdeti ultimele stiri din lumea uimitoare a motorsportului cu aplicatie GP24.
  Don't miss out on the latest news from the world of Motorsports with the GP24 App.
  Cu noua aplicatie GP24 primiti ultimele stiri direct pe dispozitivul mobil, 100% gratuit / Nu este necesara inregistrarea.
  With the New GP24 App you receive the latest news direct on your mobile device, 100% free / No need to register.
  Pentru/For Android: Faceti clic aici / Click here.
  Pentru/For iOS: Faceti clic aici / Click here.

  Latest Posts

  Don't Miss