More

  Latest Posts

  Binotto: Sainz trebuie să gestioneze presiunea unei mașini de frunte în F1.

  Șeful echipei Scuderia Ferrari, Mattia Binotto, recunoaște că Carlos Sainz trebuie să învețe să gestioneze presiunea de a avea pentru prima dată o mașină de frunte.

  Spaniolul s-a accidentat în Q2 pentru Marele Premiu al Emiliei Romagna de la Imola, după ce stabilise deja un timp suficient de bun pentru a doua poziție în sesiune, în spatele lui Max Verstappen. Deși a avansat în Q3, nu a putut participa, astfel că a alunecat pe locul 10 pe grila de start pentru cursa de sprint de sâmbătă. Carlos Sainz a fost umbrit de coechipierul său Charles Leclerc atât în calificări, cât și în cursele de până acum în 2022, și se află la 38 de puncte în spatele monegascului înainte de cursa de sprint, după ce a ieșit în trombă în Marele Premiu al Australiei în primele etape.

  Binotti, Sainz

  Mattia Binotto spune că nu există nicio problemă specială cu Carlos Sainz, dar recunoaște că fostul pilot de F1 de la Toro Rosso (acum AlphaTauri), Renault și McLaren încă trebuie să se obișnuiască să conducă o mașină capabilă să se lupte la vârf. „Nu cred că există probleme”, a remarcat Mattia Binotto sâmbătă, la Imola. „Cu siguranță trebuie să te adaptezi. Cred că a făcut câteva greșeli, care sunt importante. Dar, cu toate acestea, cred că se îmbunătățește, merge din ce în ce mai repede”.

  „Dacă mă uit ieri, când conducea, chiar conducea repede. Păcat, pentru că atunci când a ieșit, cred că nu era momentul potrivit pentru a împinge la limită. El știe foarte bine. Cred că este o chestiune de gestionare a presiunii. Poate pentru prima dată în cariera sa că are o mașină suficient de rapidă pentru a concura pentru cele mai bune poziții. Pur și simplu trebuie să se obișnuiască cu asta. Dar o va face foarte repede, pentru că știu cât de inteligent și cât de capabil este să gestioneze presiunea”.

  Scuderia Ferrari a anunțat săptămâna trecută prelungirea înțelegerii cu Carlos Sainz, iar Mattia Binotto consideră că o linie stabilă până în 2024 aduce beneficii evidente. „De ce încă doi ani? Cred că pentru că, în primul rând, suntem foarte mulțumiți de el, de modul în care s-a integrat în echipă, de felul în care performează”, a spus el. „Și cred că simplu că el se ridică la nivelul așteptărilor. După aceea, am început această experiență cu el, cred că suntem foarte, foarte fericiți. A fost momentul potrivit pentru a privi înainte, pentru a privi înainte”.

  Binotti, Sainz

  „Cred că prin reînnoirea și prelungirea, este ca și cum ar da stabilitatea potrivită și echipei. Știm că piloții noștri sunt confirmați până la sfârșitul anului 2024. Și putem să construim pe asta. Cred că, în calitate de Scuderia Ferrari, într-adevăr, obiectivul nostru principal este să încercăm să creăm cu adevărat bazele pentru viitor. Și împreună cu această linie de piloți, cred că este tot ce putem face mai bine”.

  • Mai multe știri despre Campionatului de Formula 1 găsiți AICI.

  Sursa: Motorsport Network

  Photocredit: Formula 1 Fans Romania


  Nu pierdeti ultimele stiri din lumea uimitoare a motorsportului cu aplicatie GP24.
  Don't miss out on the latest news from the world of Motorsports with the GP24 App.
  Cu noua aplicatie GP24 primiti ultimele stiri direct pe dispozitivul mobil, 100% gratuit / Nu este necesara inregistrarea.
  With the New GP24 App you receive the latest news direct on your mobile device, 100% free / No need to register.
  Pentru/For Android: Faceti clic aici / Click here.
  Pentru/For iOS: Faceti clic aici / Click here.

  Latest Posts

  Don't Miss