More

  Latest Posts

  Binotto: Nu este corect să îl catalogăm pe Leclerc drept predispus la erori.

  Mattia Binotto, șeful echipei Scuderia Ferrari consideră că este nedrept să se sugereze că Charles Leclerc este predispus la erori, în ciuda greșelii care l-a costat o victorie probabilă în Marele Premiu al Franței din Formula 1.

  Pilotul monegasc a fost lider la începutul cursei de la Paul Ricard și, cu o degradare mai bună a pneurilor decât principalul rival Max Verstappen, părea să aibă controlul deplin al situației. Cu toate acestea, o greșeală în turul 18 l-a aruncat în bariera de protecție – forțându-l să iasă pe loc și deschizându-i ușa lui Max Verstappen pentru a obține o victorie care i-a extins și mai mult avansul în campionat.

  Greșeala lui Charles Leclerc în Franța vine după ce a pierdut puncte valoroase și la Marele Premiu din Emilia Romagna, când și-a avariat mașina după un accident la șicana Variante Alta, când urmărea locul doi. Apoi a reușit să ducă mașina înapoi la boxe pentru reparații și în cele din urmă și-a revenit pentru a termina pe locul șase. Ambele incidente de profil înalt l-au costat pe Charles Leclerc puncte valoroase în campionat, iar acum are nevoie de o schimbare dramatică a norocului dacă vrea să ducă lupta cu Max Verstappen în mod corespunzător în restul campaniei.

  Binotto, Leclerc

  Dar șeful echipei Scuderia Ferrari, Mattia Binotto, a respins orice sugestie că Charles Leclerc ar avea o înclinație pentru a face greșeli. „Cred că este o judecată un pic nedreaptă”, a spus el. „Cred că a condus cu siguranță la limită. Sunt lucruri care se pot întâmpla atunci când conduci la limită. De ce s-a întâmplat, vom vedea dacă este altceva, ne luăm timp cu el pentru a discuta și pentru a judeca, dar în acest moment nu există niciun motiv pentru a-l învinovăți”.

  „Sunt destul de sigur că va învăța. Am văzut întotdeauna că Charles Leclerc reacționează foarte puternic și bine atunci când face greșeli. Și sunt destul de sigur că se va întoarce în Ungaria mai puternic și mai înfometat”. Mattia Binotto consideră că, pe baza vitezei de care Scuderia Ferrari a dat dovadă în weekend, combinată cu degradarea mai bună a pneurilor lui Charles Leclerc la începutul cursei, victoria a fost la îndemână.

  „A fost un weekend bun din punct de vedere al ritmului, iar mașina s-a dovedit a fi foarte competitivă. Cred că și cursa lui Carlos Sainz a demonstrat acest lucru. Charles a obținut Pole Position-ul. A fost lider în cursă. Cred că am avut un avantaj față de Red Bull Racing în ceea ce privește degradarea pneurilor până în turul 15, iar apoi Max a trebuit să oprească. Am fi putut prelungi stintul și am prelungit stintul, uitându-ne la momentul în care Max Verstappen s-a oprit când a început să sufere din cauza degradării pneurilor”.

  Binotto, Leclerc

  „Charles a câștigat două sau trei zecimi pe tur în fața lui, demonstrând încă o dată că mașina noastră este grozavă și delicată cu gestionarea pneurilor”. Mai degrabă decât să se gândească la dezamăgirea de la Paul Ricard, Binotto spune că acum se concentrează pe revenirea în stil în Ungaria. „Cred că plecăm de aici, de la Le Castellet, cu încredere deplină în pachetul nostru, în capacitatea piloților noștri și în viteza noastră”.

  „Destul de norocos acum, peste o săptămână, avem Ungaria. Este important pentru noi să întoarcem pagina, să privim înainte. În Ungaria va fi din nou foarte cald acolo și va fi din nou vorba despre gestionarea pneurilor, degradarea și supraîncălzirea pneurilor, foarte asemănător cu Le Castellet. Așa că voi spune că există o mulțime de motive pentru care trebuie să zâmbim și să fim pozitivi, pentru că obiectivul nostru la intrarea în Ungaria nu ar trebui să fie o victorie, ci un 1-2”.

  • Mai multe știri despre Campionatului de Formula 1 găsiți AICI.

  Sursa: Motorsport Network

  Photocredit: Formula 1 Fans Romania


  Nu pierdeti ultimele stiri din lumea uimitoare a motorsportului cu aplicatie GP24.
  Don't miss out on the latest news from the world of Motorsports with the GP24 App.
  Cu noua aplicatie GP24 primiti ultimele stiri direct pe dispozitivul mobil, 100% gratuit / Nu este necesara inregistrarea.
  With the New GP24 App you receive the latest news direct on your mobile device, 100% free / No need to register.
  Pentru/For Android: Faceti clic aici / Click here.
  Pentru/For iOS: Faceti clic aici / Click here.

  Latest Posts

  Don't Miss