GP24 Media

LATEST POSTS

Binotto a dezvăluit că sistemul hibrid cu specificații noi a fost cheia performanței puternice ale Ferrari la Istanbul

Binotto
Vizualizări: 10053

Directorul echipei Ferrari F1, Mattia Binotto, a acreditat noul sistem hibrid pentru că a ajutat la obținerea recentelor performanțe ale Ferrari. Mai întâi Charles Leclerc în Rusia și apoi Carlos Sainz în Turcia au fost echipați cu noul sistem hibrid Ferrari.

Leclerc a arătat performanțe puternice în weekendul de la Istanbul, inclusiv revendicarea P3 în grilă, după o penalizare pentru Lewis Hamilton. Și Binotto a spus că Charles Leclerc – care în cele din urmă a terminat cursa P4 – aproape sigur s-ar fi calificat mai jos dacă nu ar fi fost noua specificație PU.

„Ne oferă un mic avantaj”, a spus Binotto despre noul sistem. „Nu vreau să îl cuantific în timpul turului, deoarece este dependent de pistă. Nu este doar puterea ICE pură, ci recuperarea energiei, deci este un pic complex”.

„Dar cu siguranță ne oferă un avantaj”, a adăugat Binotto. „Dacă mă uit la calități cu Charles Leclerc, a fost cel de-al patrulea cel mai rapid tur. Dacă mă uit în spatele lui, a fost foarte aproape și sunt destul de sigur că s-ar fi pierdut câteva poziții fără acea specificație”.

Binotto a adăugat că, având în vedere ca unitățile de putere să fie înghețate din 2022 până cel puțin în 2025, Ferrari F1 a fost dornică să „asume unele riscuri” încercând noul sistem hibrid în 2021, înainte de a introduce noul lor motor în 2022, spunând: „Așa cum am spus chiar de la început cu Charles Leclerc, când am introdus noul sistem hibrid la Sochi, primul obiectiv a fost să încercăm să ne sporim experiența în perspectiva anului 2022”.

Binotto

„De aceea, l-am introdus cât mai curând posibil, încercând să-l grăbim, asumând și unele riscuri, dar totul este o evaluare a riscurilor”.

În colaborare cu unul dintre sponsorii echipei noastre de curse, putem oferi tuturor urmăritorilor noștri o reducere de 10 lei la orice produs comandat de pe tricoumania.ro folosind codul: gp24-10ron. (Acțiune valabilă pentru comenzi până la data de 31.12.2024)

 

„Evident pentru noi, este clar că trebuie să parcurgem kilometrajul și să ne facem propria experiență înainte de 2022, când unitățile de putere vor fi înghețate… Pentru noi, aceasta a fost cheia și motivul schimbării”.

Performanța Ferrari F1 în Turcia i-a determinat să depășească cu 10 puncte rivalii McLaren F1, pentru a se deplasa la 7,5 puncte față de rivalii lor pe locul trei în clasamentul constructorilor. Și după ce a susținut mai devreme în sezon că progresul, mai degrabă decât P3 a fost ținta principală a Ferrari în acest sezon, Binotto a recunoscut că acum, cu șase curse rămase până la final, Ferrari F1 se luptă pentru locul trei.

„P3 este cu siguranță o țintă pe care am comunicat-o deja echipei”, a recunoscut Binotto, care a petrecut weekendul Marelui Premiu al Turciei lucrând de la distanță în Maranello. „Cred că toată lumea este la bord cu asta”.

„Ar fi minunat să terminăm pe locul trei”, a adăugat Binotto, Ferrari terminând P6 în 2020. „Deci da, intenționăm să terminăm, sau cel puțin obiectivul nostru este să terminăm pe locul al treilea la sfârșitul sezonului”.

Mai multe știri despre Campionatul Mondial de Formula 1 găsiți AICI!

Sursa: Formula 1
Photocredit: Formula 1
Sponsor:

Ați ajuns la finalul articolului. Echipa GP24 vă mulțumește pentru că l-ați citit și speram că v-a plăcut conținutul. Pentru mai mult content de calitate, știri și articole pertinente scrise de oameni pasionați de motorsport, vă recomandam să aruncați o privire pe pagina noastră de Facebook GP24 și să ne dați un like/follow pentru a fi mereu la curent cu noile evenimente din lumea motorsportului.

Pagina de Facebook GP24: Faceți clic aici pentru a vizualiza

Hamilton, DRS

Faceți clic pe imaginea de mai sus pentru a accesa site-ul GP24 PronoContest (https://gp24-pronocontest.ro/) unde puteți juca jocul de pronosticuri F1 100% gratuit și puteți câștiga premii interesante.

DON'T MISS

Ioana Marcu

Ioana Marcu

RELATED ARTICLES