GP24 Media

LATEST POSTS

Bentley evaluează revenirea la Le Mans și Formula E pentru după ieșirea din GT3

Vizualizări: 20897

Formula E și divizia Le Mans Hypercar sunt două dintre opțiunile evaluate, în vreme ce Bentley își planifică viitorul motorsport după încheierea programului său Continental GT3.

Șeful producătorului britanic, Paul Williams, a subliniat că există încă o intenție ca marca să fie implicată în motorsport, în anunțul de joi, al unei retrageri etapizate din arena GT3, începând cu sfârșitul programului său de fabrică la încheierea sezonul curent. El a dezvăluit că marca deținută de Volkswagen se uită la multiple discipline care s-ar putea potrivi cu strategia brandului, dezvăluită luna trecută, de a deveni un furnizor carbon-neutral care produce numai vehicule electrice, până în 2030.

“Avem patru sau cinci lucruri spre care privim de fapt”, a spus Williams. „Nu voi spune care dintre ele va fi, deoarece este încă o discuție deschisă.”

„Opțiunile în acest moment sunt foarte variate, dar principiul este că vrem să ne ocupăm de motorsport în viitor. A fost sustenabil: trebuie să facem ceva care se leagă de locul în care brandul vrea să ajungă.”

„Nu voi spune în care suntem implicați, dar ne ocupăm de mai multe lucruri în acest moment, menținând opțiunile deschise”, a spus el. “Ne-am angajat foarte strâns într-o serie de forme diferite de curse pentru viitor.”

El a confirmat, totuși, că Bentley este implicat în discuțiile referitoare la încercarea FIA de a crea o serie electrică GT. Întrebat dacă Formula E, care va introduce noua mașină Gen3 pentru sezonul 2022-23, a fost una dintre ele, Williams a răspuns: „Este, evident, o opțiune”.

În colaborare cu unul dintre sponsorii echipei noastre de curse, putem oferi tuturor urmăritorilor noștri o reducere de 10 lei la orice produs comandat de pe tricoumania.ro folosind codul: gp24-10ron. (Acțiune valabilă pentru comenzi până la data de 31.12.2023)

 

Bentley evaluează revenirea la Le Mans și Formula E pentru după ieșirea din GT3

A admis, de asemenea, că noua serie Extreme E off-road, care va fi lansată în 2021, este o altă opțiune pentru un brand care a intrat pe piața SUV-urilor cu modelul Bentayga lansat în 2015.

“Inițial nu era pe lista lucrurilor pe care le-am analizat, dar a ajuns pe listă ca ceva care ne-ar putea interesa”, a explicat el. „Am pe cineva care privește asta ca pe o opțiune – este un format fascinant.”

Williams a dezvăluit că focusul pus de Bentley asupra electrificării nu a înăbușit ambițiile marcii de a reveni Le Mans 24h,unde ultima dintre cele șase victorii a venit în 2003 cu Speed 8 LMGTP coupe. El a recunoscut că a existat interes pentru categoria LMH care va fi lansată anul viitor, pentru LMDh care ar putea ajunge încă din anul următor și noua categorie planificată pentru mașinile hydrogen fuel-cell in 2024.

„Vom continua să vindem mașini cu combustie în următorii câțiva ani și ne străduim foarte tare în ceea ce privește tehnologia noastră hibridă, a explicat Williams. El a descris noua clasă pentru mașinile cu hidrogen drept „unul dintre lucrurile care mă interesează în mod special”.

„Oamenii vorbesc despre el ca fiind hidrogen, dar este combustibil cell / electric, deci este o formă electrică de endurance racing”, a mai menționat. „Cu siguranță este pe lista mea de lucruri care sunt interesante și, desigur, ca marcă ne place principiul Le Mans.”

Întrebat despre interesul relativ al lui Bentley pentru cele trei rute disponibile pentru a încercarea de câștige enduro-ul francez în viitor, Williams a răspuns: „Aș spune probabil că hidrogenul electric ar fi cel mai bun, apoi LM Hypercar și LMDh al treilea”. El a descris sistemul hibrid din categoria LMDh bazată pe LMP2 ca fiind „un răspuns destul de slab” și a dezvăluit că „dacă ar fi fost o propunere hibridă mult mai puternică, am fi fost probabil mult mai înclinați să mergem pe acest drum”.

El a menționat, de asemenea, „diferența de cost masivă între a face Hypercar LM și LMDh” și a spus că „pentru un brand de mărimea noastră, acest lucru îl face [LMH] foarte provocator”.

Williams nu a stabilit un calendar pentru întoarcerea lui Bentley la motorsport după ce programul său GT3 va luat sfârșit și nici pentru o decizie cu privire la direcția pe care o va lua de acum înainte.

 

Sursa: World Endurance Championship
Photocredit: World Endurance Championship
Sponsor:

Ați ajuns la finalul articolului. Echipa GP24 vă mulțumește pentru că l-ați citit și speram că v-a plăcut conținutul. Pentru mai mult content de calitate, știri și articole pertinente scrise de oameni pasionați de motorsport, vă recomandam să aruncați o privire pe pagina noastră de Facebook GP24 și să ne dați un like/follow pentru a fi mereu la curent cu noile evenimente din lumea motorsportului.

Pagina de Facebook GP24: Faceți clic aici pentru a vizualiza

Hamilton, DRS

Faceți clic pe imaginea de mai sus pentru a accesa site-ul GP24 PronoContest (https://gp24-pronocontest.ro/) unde puteți juca jocul de pronosticuri F1 100% gratuit și puteți câștiga premii interesante.

DON'T MISS

Andra Dozsa

Andra Dozsa

RELATED ARTICLES