Latest Posts

Barcelona Test 2022: Russell se află în fruntea ultimei dimineați marcate cu steag roșu

Vizualizări: 12551

George Russell a încheiat ultima dimineață a testului de pre-sezon de la Barcelona din 2022 de Formula 1, într-o sesiune întreruptă, care a produs cinci steaguri roșii.

Russell s-a bucurat de un timp de 1m19.233s pe un set de anvelope C5, cel mai rapid timp al testului de la Barcelona de până acum. Încurajator pentru Russell, el a făcut cele mai multe tururi în sesiunea de dimineață pe Circuitul Barcelona-Catalunya. Dar într-o oră finală a sesiunii, alergarea a fost trunchiată de un steag roșu târziu pentru Sebastian Vettel, al cărui Aston Martin părea să sufere o defecțiune legată de unitatea de putere, ceea ce a dus la închiderea timpurie a sesiunii.

Fernando Alonso stabilise ritmul devreme, dar încă din prima oră de alergare, Alpine-ul său a început să producă o cantitate copioasă de fum – iar pilotul spaniol s-a oprit pe pista exterioară după virajul 13 pentru a produce primul steag roșu. Alpine a confirmat în timpul sesiunii de dimineață că problema lui Alonso era legată de hidraulică și, astfel, echipa va aduce la capăt toate alergările ulterioare ale zilei. Pe măsură ce alergarea se reluase, Max Verstappen a eclipsat timpul lui Alonso pentru a sta în vârful cronometrajelor și a continuat să ridice ștacheta setului său de anvelope C3.

Fernando Alonso

Russell a început apoi să se apropie de timpul lui Verstappen, ajungând la o zecime de pilotul Red Bull, care a răspuns cu un 1m19.765s. Dar Russell a răspuns și el, afișând un 1m19.608s pentru a merge cel mai rapid pe anvelopele C4, care au rezistat unui răspuns suplimentar din partea lui Verstappen – mânuind cauciucul C3. Pierre Gasly a scos apoi cel de-al doilea steag roșu al zilei, suferind un accident la virajul 5 și a cerut ajutor echipei de recuperare pentru a-și scoate AlphaTauri-ul din pietriș.

Sesiunea s-a reluat cu o oră rămasă până la final, dar trei minute mai târziu Guanyu Zhou s-a învârtit în pietriș la virajul 10 și a introdus o altă oprire cu steag roșu. Pilotul începător a scos un alt steag roșu o jumătate de oră mai târziu, târându-se până la oprire pe linia dreaptă de start-finish. Russell a tras în cel mai bun tur al său între cele două opriri legate de Zhou, dându-i fostului pilot Williams controlul sesiunii. Verstappen a fost la jumătate de secundă față de cel mai bun timp al lui Russell pe locul doi la general, stând în fața lui Vettel – care l-a depășit pe Charles Leclerc pe locul al treilea în sesiune înainte de a doua oprire a lui Zhou.

Leclerc a realizat cel mai bun timp al său la 0,007 secunde de Vettel, dar nu a reușit să recupereze locul al treilea de multiplul campion mondial. Nicholas Latifi a fost al cincilea cel mai rapid, în ciuda faptului că a înregistrat doar cinci tururi; Williams și-a împărțit alergarea dimineața, încredințându-i primele două ore lui Alex Albon și două ore lui Latifi, oferindu-le o alergare pe uscat egală înaintea alergării pe teren umed planificată după-amiaza pentru a testa anvelopele ude și intermediare ale Pirelli.

În colaborare cu unul dintre sponsorii echipei noastre de curse, putem oferi tuturor urmăritorilor noștri o reducere de 10 lei la orice produs comandat de pe tricoumania.ro folosind codul: gp24-10ron. (Acțiune valabilă pentru comenzi până la data de 31.12.2024)

 

Lando Norris a fost al șaselea cel mai rapid, în fața lui Alonso, care s-a oprit timpuriu, în timp ce Zhou a susținut încă 41 de tururi și a ocupat locul opt în timpii generali. Gasly a fost al nouălea cel mai rapid, neputând să se recupereze după accidentul său, în timp ce Albon a fost pe locul 10 cel mai rapid în fața lui Nikita Mazepin – care a făcut doar nouă tururi.

  • Mai multe știri despre Campionatul Mondial de Formula 1 găsiți AICI!
Sursa: Motorsport Network
Photocredit: Motorsport Network
Sponsor:

Ați ajuns la finalul articolului. Echipa GP24 vă mulțumește pentru că l-ați citit și speram că v-a plăcut conținutul. Pentru mai mult content de calitate, știri și articole pertinente scrise de oameni pasionați de motorsport, vă recomandam să aruncați o privire pe pagina noastră de Facebook GP24 și să ne dați un like/follow pentru a fi mereu la curent cu noile evenimente din lumea motorsportului.

Pagina de Facebook GP24: Faceți clic aici pentru a vizualiza

Motorsport Network

Latest Posts

Don't Miss