More

  Latest Posts

  Bagnaia reuşeşte un hat-trick în calificările de la COTA

  Bagnaia devine primul pilot Ducati de la Stoner care a revendicat trei sau mai mulți pole position-uri succesive, dar rivalul Quartararo îi suflă în ceafă.

  Francesco Bagnaia (Ducati Lenovo Team) va începe din pole position la Marele Premiu Red Bull al Americii, după ce a stabilit un şocant 2:02.781 în Q2. Pecco devine primul italian care a revendicat trei pole position-uri la rând de la Valentino Rossi (Petronas Yamaha SRT) în 2009, iar Bagnaia va începe alături de liderul Campionatului Mondial și rivalul său Fabio Quartararo (Monster Energy Yamaha MotoGP).

  Marc Marquez (Repsol Honda Team) se califică pentru prima oară în afara pole position-ului la COTA, dar va începe din primul rând al grilei pentru prima dată în acest sezon.

  Campionul mondial în exercițiu Joan Mir (Echipa Suzuki Ecstar) s-a trezit în Q1 și în primele 15 minute de calificare, spaniolul nu a făcut nicio greșeală – dar Mir nu a fost cel mai rapid pilot.

  Rookie-ul Luca Marini (SKY VR46 Avintia) a stabilit un 2:03.410 pentru a naviga în Q2 cu o zecime și jumătate mai rapid decât oricine altcineva, în timp ce am văzut cum Aleix Espargaro (Aprilia Racing Team Gresini) și Valentino Rossi (Petronas Yamaha SRT) s-au accidentat.

  Câteva momente liniștite mai târziu, a început bătălia pentru pole position în Texas. Debutantul de senzaţie Jorge Martin (Pramac Racing) a stabilit timpul inițial de referință 2:03.278, în timp ce-l ascundea pe Marc Marquez, de șase ori câștigător la COTA. Acesta din urmă l-a retrogradat pe Martin de la P1 cu un 2:03.209, colegul HRC Takaaki Nakagami (LCR Honda Idemitsu) urcând în P3 provizoriu.

  După primele alergări, Jack Miller (Ducati Lenovo Team), pace-setterul din antrenamentele libere, a fost P8, cu 0,511s mai slab decât timpul turului lui Marquez. Quartararo și Bagnaia au fost P5 și respectiv P6, Johann Zarco (Pramac Racing) a fost chiar înaintea duo-ului care urmărea poziţia a ptra din grilă.

  Cauciucul Michelin proaspăt a fost apoi schimbar de către piloţi, iar aceştia au ieșit din pitlane cu cinci minute rămase până la final.

  Italianul Bagnaia se afla la 0,295s sub turul lui Marquez la jumătatea distanței de 5,5 km a COTA, iar la cea de-a treia încercare, avea 0,4 secunde sub. Trecând linia, Bagnaia s-a lansat în pole position provizoriu și, la scurt timp, Quartararo a intrat în P2 – 0,3s de rivalul său.

  Marc Marquez nu a reușit să-și îmbunătățească timpul de tur, numărul 93 nu putea face nimic mai bine decât P3, Miller întâmpinând probleme la a doua sa cursă.

  Atenția s-a îndreptat însă spre Quartararo, care a trecut linia la timp pentru a-și mai băga un tur sub centură. Un prim sector în roșu a fost urmat de două cele mai bune sectoare personale, cu toate acestea, francezul nu a reușit să se îmbunătățească.

  Cu toate acestea, P2 pentru Quartararo este suficient de bun, toate lucrurile luate în considerare, Bagnaia aducând din nou jocul său perfect în calificări – adică trei sâmbete la rând în P1 pentru omul care îl vânează pe Quartararo în campionat.

  Martin va conduce al doilea rând împreună cu Nakagami și Zarco, cei doi piloți ai echipei Suzuki Ecstar alinindu-se în P7 și P8 pe rândul 3 – Alex Rins învingându-l pe coechipierul Mir cu 0,075s. P9 îi revine lui Marini, fiind al doilea cel mai bun rezultat de calificare al anului, o treabă fantastică făcută de italian în Austin până acum în acest weekend, cu un Miller foarte dezamăgit care trebuie să se mulțumească cu P10.

  Q2-ul australianului nu a fost planificat deloc, iar Miller are mult de lucru duminică după ce a arătat un ritm superior până în acest moment. Brad Binder (Red Bull KTM Factory Racing) și Pol Espargaro (Repsol Honda Team) se vor alinia P11 și P12 pentru GP-ul Americii.

  Rezultate Q2:
  1. Francesco Bagnaia (Ducati Lenovo Team) – 2:02.781
  2. Fabio Quartararo (Monster Energy Yamaha MotoGP) + 0.348
  3. Marc Marquez (Repsol Honda Team) + 0.428
  4. Jorge Martin (Pramac Racing) + 0.497
  5. Takaaki Nakagami (LCR Honda Idemitsu) + 0.511
  6. Johann Zarco (Pramac Racing) + 0.598
  7. Alex Rins (Team Suzuki Ecstar) + 0.672
  8. Joan Mir (Team Suzuki Ecstar) + 0.747
  9. Luca Marini (SKY VR46 Avintia) + 0.765
  10. Jack Miller (Ducati Lenovo Team) + 0.939

  Mai multe ştiri despre Campionatul Mondial de MotoGP găsiţi AICI!

  Sursa: MotoGP

  Photocredit: MotoGP


  Nu pierdeti ultimele stiri din lumea uimitoare a motorsportului cu aplicatie GP24.
  Don't miss out on the latest news from the world of Motorsports with the GP24 App.
  Cu noua aplicatie GP24 primiti ultimele stiri direct pe dispozitivul mobil, 100% gratuit / Nu este necesara inregistrarea.
  With the New GP24 App you receive the latest news direct on your mobile device, 100% free / No need to register.
  Pentru/For Android: Faceti clic aici / Click here.
  Pentru/For iOS: Faceti clic aici / Click here.

  Latest Posts

  Don't Miss