Latest Posts

Bagnaia este recunoscător pentru sfaturile primite de la legendele MotoGP Rossi și Stoner.

Vizualizări: 19854

Câștigătorul cursei de la Silverstone, Francesco Bagnaia, a declarat că le-a cerut sfatul legendelor din MotoGP Valentino Rossi și Casey Stoner după ce a avut probleme în antrenamentele pentru Marele Premiu al Marii Britanii.

Italianul a terminat cursa de vineri pe locul 11, îmbunătățindu-se ușor sâmbătă dimineața pentru a termina FP3 pe locul 7, înainte de a se califica pe locul 5 pentru cursă. După ce s-a luptat cu pneurile pe circuitul dificil, el le-a cerut sfatul mentorului său de lungă durată Rossi și campionului mondial Ducati Stoner pentru a afla cum au abordat Silverstone, după ce au câștigat câte o cursă fiecare acolo. Pilotul Ducati spune că Rossi l-a ajutat „să înțeleagă temperatura cu pneurile, m-a ajutat foarte mult”, în timp ce Stoner l-a sfătuit cum să obțină cea mai bună tracțiune la ieșirea din viraje.

El a spus: „Nu am avut timp să mă gândesc la asta: În acest weekend am vorbit mult cu Valentino, mai mult. Mi-a spus multe pentru a înțelege mai bine situația, pentru că am avut ceva probleme în weekend. Nu este ușor din punctul lui de vedere, pentru că el este acasă și se uită la ecran la televizor, dar m-a ajutat să înțeleg pneurile, să înțeleg temperatura cu pneurile, m-a ajutat foarte mult. Pe Casey, l-am întrebat doar dacă în trecut a făcut ceva diferit pe acest circuit care l-a ajutat să fie mai competitiv”.

Bagnaia, Rossi, Stoner

„Și în această dimineață mi-a trimis un mesaj și am încercat să fac ceva în modul în care a făcut-o în trecut și a fost bine, dar poate nu pentru pneul pe care îl avem acum. „Dar, în orice caz, sunt foarte bucuros că am la dispoziție astfel de oameni în jurul meu”. Rugat să detalieze sfatul lui Stoner, Francesco Bagnaia a adăugat: „A fost foarte bun la găsirea tracțiunii la ieșirea din viraj și aceasta a fost sugestia lui pentru astăzi. Am încercat să aștept mai mult la deschiderea gazului, a fost un pic mai bine”.

„Problema a fost că am făcut poate în cele cinci sau șase tururi rămase, a fost fără aderență pe spate, așa că în această ultimă parte a cursei am făcut doar stilul meu de pilotaj pentru că nu am fost capabil să folosesc pneul spate. Așa că am încercat să forțez mult la frânare pentru a opri motocicleta înainte de a folosi doar pneul din față, pentru că cel din spate se târa foarte mult”. Francesco Bagnaia se află acum pe locul trei în clasament, cu 131 de puncte, la 49 de puncte în spatele campionului în exercițiu Fabio Quartararo și la doar 20 de puncte de Aleix Espargaro, al doilea”.

 

În colaborare cu unul dintre sponsorii echipei noastre de curse, putem oferi tuturor urmăritorilor noștri o reducere de 10 lei la orice produs comandat de pe tricoumania.ro folosind codul: gp24-10ron. (Acțiune valabilă pentru comenzi până la data de 31.12.2024)

 

În ciuda faptului că a redus diferența de la 91 la 49 de puncte în două curse, Francesco Bagnaia a declarat că ar dori în continuare „să gândească cursă cu cursă” și recunoaște rolul pe care l-a jucat în victoria sa penalizarea lui Fabio Quartararo la un tur lung. El a spus: „Da, cu siguranță, am recuperat multe puncte în ultimele două curse, dar încă nu vreau să mă gândesc la campionat. Avem timp să ne gândim la asta. Următoarea este Austria, voi încerca să fiu competitiv, voi încerca să mă gândesc doar la Austria”.

Bagnaia, Rossi, Stoner

„Astăzi a fost foarte important să profităm de penalizarea pentru turul lung al lui Fabio și asta a fost cheia, Fabio cu acest tur lung a pierdut timp pentru că a pornit cu pneul spate mediu și dacă era în față, pe prima poziție, cred că deschidea un decalaj, pentru că astăzi a fost foarte competitiv”.

 

„Dar Johann Zarco își închidea mult liniile și a pierdut multe poziții. Așa că atunci, cu siguranță, cu pneul mediu nu a fost cea mai bună situație pentru el. Dar apoi, de asemenea, Aleix a avut ieri o mare căzătură, dar astăzi nu a fost competitiv așa cum a fost Maverick și astfel astăzi am avut o zi excelentă în ceea ce privește campionatul. Să câștig astăzi a fost cel mai important lucru, pentru că m-am luptat și este prima dată în acest an când într-o situație dificilă câștig. Așa că sunt foarte fericit pentru asta”.

„Obiectivul meu este întotdeauna să fiu competitiv și să câștig curse. Trebuie să spunem că am avut noroc, dar ultima dată, Fabio a făcut o greșeală, pe această pistă a avut o penalizare de long-lap, așa că cred că în condiții normale Fabio a fost întotdeauna în față ca și mine, pentru a lupta cu mine. Cred că de data aceasta a fost mai competitiv, dar am avut norocul că a avut penalizarea pentru turul lung. A făcut o treabă bună, pentru că am profitat de această situație. Întotdeauna lupt pentru a câștiga puncte, dar aș vrea să cred că, cursă cu cursă, este mai bine”.

  • Mai multe știri despre Campionatul Mondial MotoGP pot fi găsite AICI.
Sursa: Motorsport Network
Photocredit: Getty Images
Sponsor:

Ați ajuns la finalul articolului. Echipa GP24 vă mulțumește pentru că l-ați citit și speram că v-a plăcut conținutul. Pentru mai mult content de calitate, știri și articole pertinente scrise de oameni pasionați de motorsport, vă recomandam să aruncați o privire pe pagina noastră de Facebook GP24 și să ne dați un like/follow pentru a fi mereu la curent cu noile evenimente din lumea motorsportului.

Pagina de Facebook GP24: Faceți clic aici pentru a vizualiza

Motorsport Network

Latest Posts

Don't Miss