Latest Posts

Bagnaia câştigă în Misano şi Bastianini ia primul său podium în MotoGP

Vizualizări: 13822

Bagnaia a rezistat presiunilor intense ale rivalului la titlu Fabio Quartararo, în timp ce Enea Bastianini și-a asigurat primul podium în MotoGP.

După ce a așteptat trei ani prima sa victorie în MotoGP, Francesco Bagnaia are acum două consecutive după ce a oprit o încercare puternică a lui Fabio Quartararo (Monster Energy Yamaha MotoGP) într-un alt ultimul tur palpitant la Octo Grand Prix de la San Marino.

Pilotul Ducati Lenovo și-a ținut nervul pentru a doua săptămână la rând, alergând pentru a câștiga victoria la Misano, în timp ce un efort spectaculos al lui Enea Bastianini (Avintia Esponsorama) l-a văzut pe debutant pe un podium de primă clasă.

Poleman-ul Bagnaia nu aștepta în jur, odată ce luminile s-au stins, cu italianul înaintând înaintea coechipierul Jack Miller (Ducati Lenovo Team), care executase o mișcare strălucitoare de deschidere în primul viraj pentru a trece în fața lui Quartararo în P2.

Ca de obicei, a fost imposibil să ne îndepărtămi ochii de la deschiderea turului, când motocicliștii s-au agitat unul lângă celălalt. Până la sfârșitul primului tur, Bagnaia a deschis o secundă impresionantă față de Miller în P2, cu Quartararo și Marc Marquez (Repsol Honda Team) nu departe de australian.

Bagnaia câştigă în Misano şi Bastianini ia primul său podium în MotoGP

La pista lor de acasă, Ducati 1-2 au început să pună spațiu între ei și liderul campionatului în turul următor, în timp ce au primit o mână de ajutor de la Martin, în timp ce gloanțele de la Bologna au căutat să-l intimideze pe liderul campionatului. Rookie-ul trecuse dincolo de Marquez și căuta să se ridice printre locurile de pe podium pe dreapta din față, dar Quartararo a respins imediat, luând linia interioară la virajul 4.

În colaborare cu unul dintre sponsorii echipei noastre de curse, putem oferi tuturor urmăritorilor noștri o reducere de 10 lei la orice produs comandat de pe tricoumania.ro folosind codul: gp24-10ron. (Acțiune valabilă pentru comenzi până la data de 31.12.2024)

 

Bătălia pentru P3 nu s-a încheiat acolo, cu Martin și Quartararo schimbând mai multe depășiri în următoarele câteva viraje, dar speranțele că aceasta se va transforma într-o luptă lungă de cursă s-au stins rapid, deoarece Martin a pierdut faţa în virajul 14, punând capăt șanselor sale la podium.

În timp ce acea bătălie a continuat, conducerea lui Bagnaia în față s-a extins la peste 1,5 secunde, cu 25 de ture rămase.

Bagnaia câştigă în Misano şi Bastianini ia primul său podium în MotoGP

În afara locurilor de pe podium, au existat starturi bune pentru Aleix Espargaro (Aprilia Racing Team Gresini) și pentru ambii piloţi Repsol Honda, dar în curând aveau să se uite peste umeri, în timp ce un Bastianini rapid mânca pământul în top 6.

În cea de-a cincea tură, atât Pol, cât și Aleix Espargaro au fost neputincioși să reziste, în timp ce GP-19-ul, în vârstă de doi ani, a trecut în fața lor.

Înainte, Miller făcea progrese în urmărirea coechipierului său, reducând două zecimi înainte ca o mare eroare să-i anuleze toată munca grea. Ajuns în virajul 13, australianul a ieșit de pe pistă, urmându-l pe Quartararo, pentru a-i înmâna lui Bagnaia un avans de 2.45s, care începea să pară inatacabil. Trebuia să se înrăutățească pentru Miller, deoarece la jumătatea punctului, Quartararo a tras în interiorul său la virajul 6.

Numărul 43 a primit apoi un avertisment privind limitele pistei, dar aceasta a fost cea mai mică dintre problemele sale cu cel mai rapid pilot al cursei, Bastinanini în spatele său. Părea doar o chestiune de timp înainte ca pilotul Avintia să treacă de el și așa s-a dovedit, luând P3 la virajul 13 în turul 19.

Bagnaia câştigă în Misano şi Bastianini ia primul său podium în MotoGP

Alex Rins mergea bine, în timp ce pilotul Suzuki s-a luptat printre primii cinci, dar orice speranță persistentă pe care o avea de a urca pe podium a fost spulberată în timp ce s-a prăbușit din disputaă în primul viraj, alăturându-se lui Iker Lecuona în boxe după ce pilotul Tech3 a avut și un accident mai devreme.

În față, lucrurile începeau să se condimenteze frumos, decizia lui Quartararo de a alege o anvelopă medie începând să plătească dividende, pe măsură ce a redus avantajul la 1,5 secunde. Acel decalaj a continuat să se reducă pe măsură ce tururile s-au micșorat până când au existat doar două zecimi care separau perechea în momentul în care am intrat în confruntarea finală.

A fost pregătit pentru o altă luptă la o săptămână de thriller-ul din Aragon, dar spre deosebire de data trecută, Quartararo nu s-a putut apropia suficient de mult pentru a face mișcarea ucigașă necesară, iar Bagnaia s-a menținut pentru o altă victorie memorabilă, cu Bastianini traversând într-un P3 confortabil într-o zi de neuitat pentru italian.

Bagnaia câştigă în Misano şi Bastianini ia primul său podium în MotoGP

Bagnaia a adunat acum 50 de puncte din ultimele sale două curse, ceea ce înseamnă că acum sunt 48 de puncte între el și Quartararo în cursa pentru titlu. Joan Mir a trecut linia pe locul cinci, dar a fost retrogradat cu o poziție pentru că a depășit limitele pistei în turul final, ceea ce înseamnă că a terminat în spatele lui Marquez și Miller.

În bătălia fraților, Pol l-a eliminat pe fratele mai mare Aleix Espargaro la P7, în timp ce Brad Binder (Red Bull KTM Factory Racing) și-a prezentat din nou abilitățile într-o duminică pentru a termina în P9 după ce a început al 17-lea în grilă. Takaaki Nakagami (LCR Honda Idemitsu) completează primii 10 în Marele Premiu din San Marino.

Mai multe ştiri despre Campionatul Mondial de MotoGP găsiţi AICI!

Sursa: MotoGP
Photocredit: MotoGP
Sponsor:

Ați ajuns la finalul articolului. Echipa GP24 vă mulțumește pentru că l-ați citit și speram că v-a plăcut conținutul. Pentru mai mult content de calitate, știri și articole pertinente scrise de oameni pasionați de motorsport, vă recomandam să aruncați o privire pe pagina noastră de Facebook GP24 și să ne dați un like/follow pentru a fi mereu la curent cu noile evenimente din lumea motorsportului.

Pagina de Facebook GP24: Faceți clic aici pentru a vizualiza

MotoGP

Latest Posts

Don't Miss