Latest Posts

Red Bull Ring: Bagnaia câștigă cursa de Sprint, rivalii pierd teren la Spielberg

Vizualizări: 12818

Cursa de Sprint din Spielberg se încheie cu o nouă victorie a lui Francesco Bagnaia pe Red Bull Ring, campionul mondial en-titre reușind astfel să își consolideze avantajul în fruntea clasamentului. Rivalii la titlul mondial încep să piardă teren față de pilotul de uzină Ducati. 

În urma ședințelor de calificare, Francesco Bagnaia pleacă din pole-position atât pentru cursa de Sprint, cât și pentru Grand Prix-ul din cursul zilei de duminică pe un circuit extrem de familiarizat, un circuit pe care a obținut deja o victorie. Însă, de data aceasta, rivalul direct a fost Brad Binder, pilotul KTM, nicidecum Marco Bezzecchi sau Jorge Martin care sunt prinși în haosul de după primul viraj. Jorge Martin primește o penalizare pe breteaua de tur lung în cursa de duminică, în timp ce Marco Bezzecchi își continuă traiectoria ghinionistă de după pauza de vară.

KTM pune presiune, Aprilia lasă garda jos.
După neașteptata victorie a lui Aleix Espargaro de pe clasicul circuit Silverstone, Maverick Vinales e cel care, pentru o bună bucată de vreme, devine pilotul de referință pe Red Bull Ring. Cu plecare din prima linie, catalanul are un start mai degrabă mediocru, ajungând la mijlocul plutonului chiar înainte de primul viraj, moment în care este prins într-un acroșaj multiplu. Coechipierul său de la Aprilia, Aleix Espargaro, pare să se fi chinuit pe circuitul din Spielberg, un circuit care nu s-a dovedit a fi unul favorabil prototipului Aprilia în ultimele sezoane. 

Bagnaia, Cursa, Sprint

După o primă jumătate de sezon de excepție, KTM reafirmă și pe Spielberg potențialul motocicletei, cu un Brad Binder care i-a pus probleme lui Francesco Bagnaia timp de câteva tururi, în timp ce Jack Miller se mulțumește cu o clasificare chiar la marginea podiumului, o clasificare care șterge cu buretele greșelile inexplicabile ale sale din Marele Premiu al Marii Britane. Revenind la Brad Binder, unul dintre pretendenții la titlu în prima treime a sezonului, acest loc doi al său nu e tocmai o surpriză, în special luând în considerare palmaresul său pe acest circuit, un circuit care îi favorizează pe deplin stilul conservativ de pilotaj. În plus, nu e de mirare că echipa austriacă KTM alege să reînnoiască contractul cu pilotul sud-african, Brad Binder, tocmai la cursa de casă.

Coșmarul continuă pentru Yamaha și Honda
Marele Premiu al Marii Britanii din urmă cu două săptămâni a adus o premieră absolută- ultimele 6 motociclete din clasamentul cursei au fost motocicletele Yamaha și Honda, în timp ce restul pozițiilor au fost ocupate de producători europeni. Deci, o etapă care ridică semne de întrebare în rândul presei cu privire la performanțele dezastruoase ce vin din partea producătorilor japonezi continuă să fie mai apăsătoare pe Spielberg.

Însă, văzând partea mai plină a paharului, Marc Marquez reușește să termine cursa de Sprint, o “performanță” mai greu de obținut pentru pilotul Honda pe timp de Grand Prix. Și, ca o punte comună, atât Yamaha, cât și Honda, se chinuie pe timp de calificări, lucru care se transpune pe timp de Sprint, atunci când totul e propulsat la un nivel mai intens.

În colaborare cu unul dintre sponsorii echipei noastre de curse, putem oferi tuturor urmăritorilor noștri o reducere de 10 lei la orice produs comandat de pe tricoumania.ro folosind codul: gp24-10ron. (Acțiune valabilă pentru comenzi până la data de 31.12.2024)

 

Marquez, Spielbergmotorsport

Fabio Quartararo, cu plecare din a linia a treia, e una din victimele colaterale incidentului din primul viraj, un incident care îl propulsează în coada grilei încă din primul tur, moment în care cursa pare să fi luat sfârșit.

Să fie penalizare… sau să nu fie?
Una din cele mai aprinse discuții din interiorul paddock-ului, a fost, fără îndoială, legată de problema penalizărilor din timpul curselor și corectitudinea acestor decizii. Jorge Martin declanșează un acroșaj de tip domino chiar în primul viraj, atunci când Fabio Quartararo se afla pe interiorul său, forțând o depășire, însă, fiind un viraj cât se poate de strâns, efectul de domino se răsfrânge asupra lui Marco Bezzecchi, Johann Zarco, Maverick Vinales, Enea Bastianini și Miguel Oliveira.

Jorge Martin face o cursă de revenire și se agață de un loc pe podium, însă, post cursă, Comisarii de Cursă decid ca acesta să fie penalizat, dar să își păstreze poziția pe podium în continuare. 

Bagnaia, Cursa, Sprint

Jorge Martin e protagonistului unui alt contact cât se poate de controversat, cel cu Luca Marini, în incipienta luptă pentru o poziție pe podium. Pentru acest incident, Comisarii de Cursă au decis să nu găsească vreun ”vinovat”.

Dezastru sub ochii lui Valentino Rossi

Bagnaia, Cursa, Sprint

În weekendul în care Valentino Rossi își face apariția la circuit, echipa Mooney VR46 e victima unui eșec la pătrat, cu Marco Bezzecchi agățat de incidentul din primul viraj și Luca Marini care pierde o poziție pe un podium provizoriu în urma contactului cu Jorge Martin.

GP24 PronoContest, jocul 100% gratuit de Pronosticuri Formula 1:

Bagnaia, Cursa, Sprint
Faceți clic pe imaginea de mai sus pentru a accesa site-ul GP24 PronoContest (https://gp24-pronocontest.ro/) unde puteți juca jocul de pronosticuri F1 100% gratuit și puteți câștiga premii interesante.
  • Mai multe știri despre Campionatul Mondial MotoGP pot fi găsite AICI.
Sursa: GP24 Media
Photocredit: Getty Images
Sponsor: TricouMania

Ați ajuns la finalul articolului. Echipa GP24 vă mulțumește pentru că l-ați citit și speram că v-a plăcut conținutul. Pentru mai mult content de calitate, știri și articole pertinente scrise de oameni pasionați de motorsport, vă recomandam să aruncați o privire pe pagina noastră de Facebook GP24 și să ne dați un like/follow pentru a fi mereu la curent cu noile evenimente din lumea motorsportului.

Pagina de Facebook GP24: Faceți clic aici pentru a vizualiza

GP24 Media

Latest Posts

Don't Miss