Latest Posts

Bagnaia câștigă, Binder pierde podiumul la MotoGP la Assen

Vizualizări: 21217

Francesco Bagnaia câștigă cursa de MotoGP de la Assen. Brad Binder este penalizat pentru o abatere de la limita pistei în ultimul tur, ca și în cursa de sprint.

Francesco Bagnaia a câștigat cursa de MotoGP de la Assen. El se impune în fața colegului de la Ducati, Marco Bezzecchi. Aleix Espargaro moștenește locul trei de la Brad Binder, care, ca și în cursa de sprint, este penalizat pentru o abatere de la limita de pistă. Stefan Bradl și Jonas Folger au ocupat locurile 13 și, respectiv, 14.

Marc Marquez nu a fost autorizat să ia startul duminică dimineață, în urma unui control al medicilor de cursă. Fractura de coastă suferită la Sachsenring s-a agravat pe parcursul weekendului de cursă. Francesco Bagnaia intră acum în pauza de vară cu un avans de 35 de puncte față de Jorge Martin. Bezzecchi se află la 36 de puncte în urmă, iar Brad Binder este deja la 80 de puncte, pe locul patru.

Bagnaia

MotoGP în Assen: Cronologia cursei
Grila de start: 1 Bezzecchi, 2 Bagnaia, 3 Marini, 4 Quartararo, 5 Binder, 6 A. Espargaro, 7 Vinales, 8 Zarco, 9 A. Marquez, 10 Martin, 11 Oliveira, 12 Miller, 13 Di Giannantonio, 14 Nakagami. Miller, 13. Di Giannantonio, 14. Nakagami, 15. Morbidelli, 16. R. Fernandez, 17. Bastianini, 18. Savadori, 19. Bradl, 20. A. Fernandez, 21. Lecuona, 22. Folger, DNS M. Marquez.

Bagnaia

Start: Brad Binder pornește în frunte de pe poziția a cincea a grilei de start, urmat de Francesco Bagnaia, Marco Bezzecchi, Aleix Espargaro, Luca Marini și Miguel Oliveira. Fabio Quartararo încurcă complet startul și alunecă de pe P4 pe locul 12.

În colaborare cu unul dintre sponsorii echipei noastre de curse, putem oferi tuturor urmăritorilor noștri o reducere de 10 lei la orice produs comandat de pe tricoumania.ro folosind codul: gp24-10ron. (Acțiune valabilă pentru comenzi până la data de 31.12.2024)

 

Turul 2: Jack Miller iese din cursă în primul viraj. El alunecă pe roata din față în timp ce se află pe locul opt.

Turul 3: Francesco Bagnaia conduce! El îl depășește pe Brad Binder. Împreună cu Marco Bezzecchi, acest trio se poate desprinde de urmăritori.

Fabio Quartararo și Johann Zarco se ciocnesc. Ambii piloți se prăbușesc și sunt scoși din cursă. Fabio Quartararo trebuie să fie sprijinit de către comisari în timp ce părăsește patul de pietriș și este dus la centrul medical pentru examinare.

Bagnaia

Turul 4: Maverick Vinales este în cursă! Face un TT olandez puternic, este pe locul 4, dar apoi pierde roata din față în virajul 8.

Turul 7: Următorul accident: Enea Bastianini este lovit în virajul 5.

Turul 12: Miguel Oliveira intră la boxe și își parchează Aprilia.

Turul 13: Takaaki Nakagami, care face o cursă puternică pe locul 7, trebuie să execute o penalizare pentru un tur lung. El nu a respectat limitele pistei.

Turul 14: Francesco Bagnaia își mărește ritmul în față! El își mărește avansul față de Brad Binder la peste nouă zecimi de secundă.

Turul 15: Iker Lecuona renunță. Honda sa pare să fi suferit o defecțiune tehnică.

Bagnaia

Turul 17: Marco Bezzecchi l-a depășit pe Brad Binder! El se află la o secundă bună în spatele lui Francesco Bagnaia.

Turul 19: Fabio Di Giannantonio scufundă un bun al nouălea loc în pietriș în virajul 5.

Turul 20: Nici Marco Bezzecchi nu poate egala ritmul lui Francesco Bagnaia. În schimb, Aleix Espargaro îl ajunge din urmă pe el și pe Brad Binder.

Turul 21: Marco Bezzecchi se duce din nou la atac! Se desprinde de Binder și se apropie din nou de Francesco Bagnaia. Mai sunt șase tururi până la final.

Turul 22: Alex Marquez trebuie să meargă și el la turul lung pentru o infracțiune la limita de pistă. El se află pe locul 6.

Turul 24: Jorge Martin se alătură luptei pentru locul trei cu Brad Binder și Aleix Espargaro.

Bagnaia

Al 26-lea și ultimul tur: Jorge Martin se lipește de roata din spate a lui Aleix Espargaro, dar nu mai poate plasa un atac.

Finish: Francesco Bagnaia câștigă cu 1,223 secunde. Brad Binder termină al treilea, dar a ignorat din nou limitele pistei în ultimul tur și este retrogradat o poziție. Aleix Espargaro moștenește astfel podiumul, Brad Binder este al patrulea în fața lui Jorge Martin. Alex Marquez ocupă locul șase în fața lui Luca Marini și Takaaki Nakagami. Franco Morbidelli termină al nouălea în fața lui Augusto Fernandez, a pilotului wildcard Aprilia Lorenzo Savadori și a lui Raul Fernandez. Piloții germani de rezervă Stefan Bradl și Jonas Folger termină pe locurile 13 și 14.

Vocile de pe podiumul MotoGP de la Assen

BagnaiaFrancesco Bagnaia (câștigător, Ducati):Este fantastic. Nu a fost ușor. Am vrut să mă desprind, dar băieții din spatele meu au forțat din greu. Abia în ultimele câteva tururi am reușit să o fac. Respiram greu pentru că eram la limită. Iubesc acest circuit și spectatorii de aici. Vă mulțumesc tuturor. Assen, sunteți fantastici!”.

Bagnaia

Marco Bezzecchi (al doilea, VR46):Sunt foarte fericit pentru că, din păcate, am avut un contact cu un alt pilot la start. Nu știu cine a fost. Apoi am pierdut timp și am rămas în spatele lui Brad Binder, care a fost foarte puternic la frâne. A fost nevoie de multe tururi pentru a-l depăși. Apoi, Pecco (Francesco Bagnaia) era deja prea departe în față. Totuși, sunt fericit pentru că am lucrat în cel mai bun mod posibil în acest weekend. Fanii sunt fantastici și iubesc acest loc, așa că le mulțumesc tuturor!”.

Bagnaia

Aleix Espargaro (al treilea, Aprilia): „A fost cel mai bun start din cariera mea, dar apoi am avut un contact cu luca Marini. Am încercat să îl evit, dar la final a existat contactul. La fiecare viraj la dreapta am avut o senzație ciudată și m-a zguduit. A fost foarte dificil să rămân pe motocicletă. A fost foarte cald și timpii pe tur au fost foarte lenți. Nu am putut să-l depășesc pe Brad Binder, dar am vrut să rămân și să-l pun sub presiune pentru a-l face să greșească. În cele din urmă a dat roade. Vreau să dedic această cursă echipei mele personale”.

GP24 PronoContest, jocul 100% gratuit de Pronosticuri Formula 1:

Bagnaia
Faceți clic pe imaginea de mai sus pentru a accesa site-ul GP24 PronoContest (https://gp24-pronocontest.ro/) unde puteți juca jocul de pronosticuri F1 100% gratuit și puteți câștiga premii interesante.
  • Mai multe știri despre Campionatul Mondial MotoGP pot fi găsite AICI.
Sursa: GP24 Media
Photocredit: Getty Images
Sponsor: TricouMania

Ați ajuns la finalul articolului. Echipa GP24 vă mulțumește pentru că l-ați citit și speram că v-a plăcut conținutul. Pentru mai mult content de calitate, știri și articole pertinente scrise de oameni pasionați de motorsport, vă recomandam să aruncați o privire pe pagina noastră de Facebook GP24 și să ne dați un like/follow pentru a fi mereu la curent cu noile evenimente din lumea motorsportului.

Pagina de Facebook GP24: Faceți clic aici pentru a vizualiza

GP24 Media

Latest Posts

Don't Miss