Latest Posts

Avancronica MotoGP Runda 1 – Qatar.

Vizualizări: 21982

Nick Harris de la site-ul oficial MotoGP așteaptă cu nerăbdare prima rundă din Qatar și ne oferă o avancronica.

Pe măsură ce acea masivă minge de foc roșie a soarelui a coborât sub orizontul deșertului Qatar, vântul, presărat cu nisip pe care îl puteai gusta, s-a întețit pentru a semnala începutul sezonului. În vânt se auzea sunetul motoarelor puternice care străbăteau peisajul arid, încărcat de nisip, în timp ce câmpul de luptă de pe asfalt era scăldat în lumina strălucitoare a mii de becuri. Sezonul MotoGP era pe cale să înceapă.

Noaptea de duminică în Qatar nu va fi diferită, cu excepția orizontului deșertului. Nimic la fel de arid, iar acum plin de luminile sclipitoare ale stadioanelor sportive și ale zgârie-norilor masivi. Nici urmă de cămilele pe care obișnuiam să le urmărim în drumul nostru spre circuit. Un paddock de Grand Prix încins, nervos și entuziasmat de bătăliile care se anunță pentru următoarele opt luni. Este acel sentiment de anticipare care nu dispare niciodată.

Avancronica

Douăzeci și unu de Mari Premii programate în cel mai lung sezon din istoria de 74 de ani a acestui sport. Al doilea cel mai devreme început de sezon de la Daytona, unde s-a desfășurat Marele Premiu al Americii din 1964. Este prima bătălie dintr-o lungă campanie care se anunță. Cât de mult vom reține din rezultatele de duminică, când ultima etapă va fi organizată cu mult timp înainte, la Valencia, în noiembrie.

Să începem cu noul campion mondial de MotoGP, Fabio Quartararo. Ultima dată când un campion mondial în exercițiu a câștigat runda inaugurală a sezonului a fost în 2016, când Jorge Lorenzo s-a impus în Qatar pe Yamaha.

Așadar, cât de important este să câștigi runda de deschidere. Dacă ne uităm la recordul din era MotoGP, foarte important. Valentino Rossi a câștigat prima cursă timp de patru ani consecutivi începând cu 2002 și a fost încoronat campion mondial de fiecare dată, inclusiv la trecerea la Yamaha în 2004. Casey Stoner a făcut acest lucru în 2007 și 2011, atât pe Ducati, cât și pe Honda.

În colaborare cu unul dintre sponsorii echipei noastre de curse, putem oferi tuturor urmăritorilor noștri o reducere de 10 lei la orice produs comandat de pe tricoumania.ro folosind codul: gp24-10ron. (Acțiune valabilă pentru comenzi până la data de 31.12.2024)

 

MotoGP

Duo-ul spaniol Lorenzo și Marc Marquez a câștigat, de asemenea, prima cursă și titlul în 2012 și, respectiv, 2014. Cu toate acestea, în aceeași eră MotoGP, doar doi piloți și-au păstrat titlul în sezonul următor. Nu este o mare surpriză că este vorba despre Rossi și Marquez.

Dar cum rămâne cu noii veniți care se confruntă cu perspectiva descurajantă a primei lor curse de MotoGP. Cărțile de istorie nu sunt de partea lui Remy Gardner, Raul Fernandez, Darryn Binder, Fabio di Giannantonio și Marco Bezzecchi. Ultimul debutant care a câștigat la debutul în clasa regină a fost Max Biaggi în 1998, la Suzuka, pe Honda.

Italianul este doar unul dintre cei cinci piloți care au reușit o astfel de performanță. Prima cursă de Campionat Mondial la clasa regină la TT din 1949 a fost câștigată de Harold Daniell în Isle of Man. Un an mai târziu, Geoff Duke a câștigat la TT la debutul său în Campionatul Mondial de 500 cmc. Circumstanțele au ajutat doi câștigători debutanți să obțină singurele lor victorii în Marele Premiu.

MotoGP

Jorge Kissling a câștigat în 1961 în Argentina, iar Edmund Czihak la Nürburgring, în Germania, în 1974, când piloții de frunte au boicotat cursa din motive de siguranță. Pilotul finlandez Jarno Saarinen a câștigat primele două runde pe noua Yamaha în doi timpi de 500 cc în 1973, înainte de a-și pierde viața în acel tragic Mare Premiu de 250 cc de la Monza. Doar Duke a continuat să câștige titlul la clasa regină, deși Saarinen ar fi câștigat cu siguranță titlul mondial, probabil pentru mulți ani de acum încolo.

Ultimul câștigător al Honda în runda inaugurală a fost Marc Marquez, în 2014. Suzuki în 1999, cu Kenny Roberts junior. Andrea Dovizioso, care se întoarce duminică pe WithU Yamaha RNF, a adus succesul Ducati în 2019. Atât noii veniți relativ KTM, cât și Aprilia urmăresc primul lor succes în runda de deschidere.

Maverick Vinales a câștigat de două ori în Qatar călătorind pentru Yamaha, inclusiv anul trecut. El se întoarce cu Aprilia urmărind prima lor victorie în MotoGP El face echipă cu Aleix Espargaro, care a fost atât de impresionant în teste, dar este singurul pilot din cei 24 de piloți care nu a câștigat un Mare Premiu la nicio clasă.

  • Mai multe știri despre Campionatul Mondial de MotoGP găsiți AICI.
Sursa: MotoGP World Championship
Photocredit: Getty Images
Sponsor:

Ați ajuns la finalul articolului. Echipa GP24 vă mulțumește pentru că l-ați citit și speram că v-a plăcut conținutul. Pentru mai mult content de calitate, știri și articole pertinente scrise de oameni pasionați de motorsport, vă recomandam să aruncați o privire pe pagina noastră de Facebook GP24 și să ne dați un like/follow pentru a fi mereu la curent cu noile evenimente din lumea motorsportului.

Pagina de Facebook GP24: Faceți clic aici pentru a vizualiza

MotoGP World Championship

Latest Posts

Don't Miss