Latest Posts

Avancronica: Marele Premiu de la Abu Dhabi – Pirelli Report (+Program TV)

Vizualizări: 16487

Marele Premiu din Abu Dhabi de anul trecut a fost una dintre cele mai memorabile curse de Formula 1 din istoria recentă. Lupta pentru titlu dintre Max Verstappen și Lewis Hamilton a ajuns la o concluzie dramatică și plină de controverse.

Marele Premiu din Abu Dhabi din acest an nu are același dramatism, ambele campionate fiind de mult timp încheiate, dar există lupte strânse pentru locul doi atât în clasamentul piloților, cât și în cel al constructorilor. Charles Leclerc și Sergio Perez intră în ultima cursă la egalitate de puncte pentru locul doi. În rândul echipelor, Scuderia Ferrari are un avans de 19 puncte față de Mercedes AMG F1 pentru locul doi.

Avancronica, Marele, Premiu

Circuitul Yas Marina
Yas Marina este un circuit impresionant din punct de vedere vizual, cu câteva viraje interesante. A găzduit un Mare Premiu în fiecare an din 2009, iar toate cursele, cu excepția a două, au fost finale de sezon. Ultimele două curse de aici au fost infame din motive foarte diferite. Cursa de anul trecut a stabilit campionatul din 2021, iar fanii F1 încă se ceartă cu privire la ce s-a întâmplat în acea cursă. În 2020, Romain Grosjean a trecut prin foc pentru a scăpa din mașina sa în ceea ce a fost ultima sa cursă de F1.

Două zone DRS lungi fac ca depășirile să fie mai ușoare decât pe multe circuite. O ciudățenie ciudată este că linia dreaptă start-finish nu este una dintre aceste zone DRS. Această cursă se desfășoară sub luminile de pe circuit. Începe înainte de apusul soarelui și se termină noaptea, ceea ce sporește spectacolul vizual, dar luminile sunt aprinse încă de la start.

Avancronica, Marele, Premiu

Despărțirile iminente
Sebastian Vettel și-a anunțat retragerea din Formula 1. Marele Premiu din Abu Dhabi va fi ultima cursă din cariera sa. Daniel Ricciardo își ia un an sabatic în sezonul următor, în timp ce, cel mai probabil, Mick Schumacher nu va mai fi pe grila de start în 2023. Se speculează că Mick Schumacher s-ar putea alătura echipei Mercedes ca pilot de rezervă.

În colaborare cu unul dintre sponsorii echipei noastre de curse, putem oferi tuturor urmăritorilor noștri o reducere de 10 lei la orice produs comandat de pe tricoumania.ro folosind codul: gp24-10ron. (Acțiune valabilă pentru comenzi până la data de 31.12.2024)

 

El are o mică șansă la Williams în cazul în care Logan Sargeant termină în afara primilor 8 în cursa de Formula 2, ceea ce înseamnă că nu va avea punctele necesare pentru a obține superlicența.

Avancronica, Marele, Premiu

Pneurile și Pista:

 • Pirelli a nominalizat cele mai moi trei compoziții din gamă pentru Marele Premiu al Abu Dhabi: C3 ca P Zero Alb HARD, C4 ca P Zero Galben MEDIUM și C5 ca P Zero Roșu SOFT.
 • Caracteristicile circuitului nu sunt în mod particular solicitante pentru pneuri. Asfaltul nu este în mod special abraziv, ceea ce permite utilizare compozițiilor mai soft. Va fi important de luat în considerare și scăderea temperaturilor de-a lungul cursei de duminică, finalul fiind după căderea întunericului.
 • Yas Marina are 16 viraje precum și câteva secțiuni rapide. Aerodinamica este un aspect important pentru a garanta o performanță puternică și un management optim al pneului.
 • Echipele au mers pe un număr diferit de strategii în Marele Premiu al Abu Dhabi. Pilotul echipei Red Bull Racing, Max Verstappen a câștigat primul titlu după ce a oprit de trei ori, alegând pneurile soft pe o perioadă de safety car în ultimele cinci tururi până la final.
 • Aceasta este ultima cursă de Formula 1 a sezonului 2022, dar echipele vor mai rămâne pentru un test de o zi pentru slick-urile cu compozițiile 2023, care au fost fin retușate după testele din weekendurile prilejuite de Marile Premii din USA și Mexic.

Avancronica, Marele, Premiu Avancronica, Marele, Premiu

Avancronica, Marele, Premiu

Când și unde să urmărești Marele Premiu de la Abu Dhabi în acest weekend:

 • Vineri 18.11.2022, 12:00 – 13:00, Antrenamente Libere I
  F1TV Pro, Digisport 1 (+HD), Orange Sport 3 (+HD), Prima Sport 1
 • Vineri 18.11.202, 15:00 – 216:00, Antrenamente Libere II
  F1TV Pro, Digisport 1 (+HD), Orange Sport 3 (+HD), Prima Sport 2
 • Sâmbăta 19.11.2022, 12:30 – 13:30, Antrenamente Libere III
  F1TV Pro, Digisport 1 (+HD), Orange Sport 3 (+HD), Prima Sport 2 (decalat 13:00)
 • Sâmbăta 19.11.2022, 16:00 – 17:00, Calificări
  F1TV Pro, Digisport 1 (+HD), Orange Sport 3 (+HD), Prima Sport 2
 • Duminica 20.11.2022, 15:00 – 17:00, Cursa
  F1TV Pro, Digisport 1 (+HD), Digi 4K, Orange Sport 3 (+HD), Prima Sport 1

Avancronica, Marele, Premiu

„Un sezon spectaculos se va încheia pe Yas Marina cu un test pentru pneurile 2023”

„La Abu Dhabi, un sezon cu adevărat încântător se va termina. Modificările aduse anul trecut la unele linii drepte și viraje pe pista Yas Marina au făcut circuitul mai rapid, echilibrând solicitările longitudinale și laterale – în timp ce înainte totul se rezuma mai mult la tracțiune și frânare.

În ciuda acestor schimbări de layout, va trebui încă acordată o mare atenție pneurilor spate cu scopul de a garanta cea mai bună tracțiune de-a lungul stinturilor lungi. În ziua de marți, după Grand Prix, pneurile slick 2023 vor fi testate de-a lungul zilei, echipele având posibilitatea de a-și decide planul de rulare precum și piloții pe care îi va utiliza: piloții titulari sau tinerii piloți.”

Avancronica, Marele, Premiu

Avancronica, Marele, Premiu

Abu Dhabi găzduiește ultima etapă din acest an al campionatului de Formula 2, la două luni după penultima etapă desfășurată în Italia. În timp ce Felipe Drugovich de la MP Motorsport a obținut deja titlul la piloți, titlul la echipe precum și alte poziții importante din clasamentele finale sunt încă în dispută. Pneurile MEDIUM, P Zero Galben și cele SOFT, P Zero Roșu au fost nominalizate pentru etapa finală a sezonului, la fel ca și în runda precedentă de la Monza.

Fiecare pilot are câte cinci seturi de pneuri slick (trei MEDIUM și două SOFT) pentru a le utiliza de-a lungul acestui weekend. Cursa de sprint care durează 23 de tururi, va avea loc sâmbătă după amiază la 16:20 înaintea cursei principale ce va avea loc duminică la 13.00.

Avancronica, Marele, Premiu

WRC
Campionatul Mondial de Raliuri 2022, al cărui unic furnizor este Pirelli, s-a încheiat în Japonia cu o dublă Hyundai: Thierry Neuville a câștigat în fața lui Ott Tanak. Pilotul Toyota, Takamoto Katsuta a fost al treilea în cursa de casă.

 • Mai multe știri despre Campionatului de Formula 1 găsiți AICI.
Sursa: GP24 Media / Pirelli Motorsport
Photocredit: Formula 1 Fans Romania
Sponsor: Pirelli Romania

Ați ajuns la finalul articolului. Echipa GP24 vă mulțumește pentru că l-ați citit și speram că v-a plăcut conținutul. Pentru mai mult content de calitate, știri și articole pertinente scrise de oameni pasionați de motorsport, vă recomandam să aruncați o privire pe pagina noastră de Facebook GP24 și să ne dați un like/follow pentru a fi mereu la curent cu noile evenimente din lumea motorsportului.

Pagina de Facebook GP24: Faceți clic aici pentru a vizualiza

GP24 Media / Pirelli Motorsport

Latest Posts

Don't Miss