Latest Posts

Audierea CRB despre situație cu Piastri va fii săptămâna viitoare.

Vizualizări: 19709

CRB, Consiliul de Recunoaștere a Contractelor din Formula 1 se va întruni săptămâna viitoare pentru a decide dacă Alpine F1 sau McLaren F1 vor beneficia de serviciile lui Oscar Piastri pentru 2023, au aflat colegi noștri de la publicația Autosport.

Oscar Piastri se află în centrul unei dispute contractuale cu actuala sa echipă, Alpine F1, și echipa McLaren F1 pentru care a semnat considerând că au în schimb un contract valabil. Echipa Alpine F1 l-a anunțat pe Oscar Piastri ca înlocuitor al lui Fernando Alonso, care pleacă, la începutul acestei luni, dar imediat au apărut îndoieli asupra înțelegerii când tânărul a postat că nu va concura pentru echipă.

CRB, Piastri

Într-un tweet, la scurt timp după ce Alpine F1 l-a confirmat, Oscar Piastri a spus “Înțeleg că, fără acordul meu, Alpine F1 a publicat un comunicat de presă în această după-amiază târziu că voi pilota pentru ei anul viitor. Acest lucru este greșit și nu am semnat un contract cu Alpine F1 pentru 2023. Nu voi pilota pentru Alpine F1 anul viitor”. Se înțelege că poziția lui Oscar Piastri vine în contextul în care acesta s-a angajat la un contract la McLaren F1, unde îl va înlocui pe Daniel Ricciardo.

Alpine F1 a rămas fermă în a crede că îl are pe Oscar Piastri sub contract și, cu McLaren F1 la fel de categoric că l-a semnat pentru anul viitor, structura de guvernanță a F1 înseamnă că disputa trebuie acum să fie soluționată de către Consiliul independent de recunoaștere a contractelor. Surse care cunosc bine situația au declarat că ar trebui să se înregistreze progrese în această privință atunci când Consiliul de Recunoaștere a Contractelor se va reuni începând de lunea viitoare.

Nu este clar în acest moment cât de repede va fi luată o decizie de către Consiliul de Recunoaștere a Contractelor, însă, și mult va depinde de cât de complicate sunt contractele. Consiliul de Recunoaștere a Contractelor este alcătuit dintr-o selecție de avocați care se întâlnesc pentru a analiza contractele F1 care sunt în vigoare. Misiunea sa este, în urma unor dispute între echipe sau piloți, să evalueze dacă contractele sunt valide sau nu. În acest caz, va trebui să judece dacă Alpine F1 are un angajament obligatoriu cu Piastri sau dacă, în schimb, McLaren F1 are dreptul asupra lui.

CRB, Piastri

În colaborare cu unul dintre sponsorii echipei noastre de curse, putem oferi tuturor urmăritorilor noștri o reducere de 10 lei la orice produs comandat de pe tricoumania.ro folosind codul: gp24-10ron. (Acțiune valabilă pentru comenzi până la data de 31.12.2024)

 

După ce Consiliul de Recunoaștere a Contractelor va lua o decizie și va informa echipele, FIA va fi anunțată care dintre ele poate primi super licența pentru pilotul respectiv. Consiliul de Recunoaștere a Contractelor a fost creat în urma disputei contractuale apărute după ce Benetton l-a smuls pe Michael Schumacher din mâinile Jordan după debutul senzațional al acestuia în Marele Premiu al Belgiei din 1991.

Acesta are ca scop evitarea unor potențiale audieri lungi și costisitoare care să treacă prin instanțele civile în cazul în care apar astfel de dispute. Ca parte a angajamentului fiecărei echipe de a concura în F1 prin Acordul Concorde, acestea sunt de acord să respecte decizia Consiliul de Recunoaștere a Contractelor. Piastri rămâne pilotul de rezervă oficial al Alpine F1 și se înțelege că va fi în misiune de simulare pentru echipă la Enstone în weekendul Marelui Premiu al Belgiei.

  • Mai multe știri despre Campionatului de Formula 1 găsiți AICI.
Sursa: Motorsport Network
Photocredit: Formula 1 Fans Romania
Sponsor:

Ați ajuns la finalul articolului. Echipa GP24 vă mulțumește pentru că l-ați citit și speram că v-a plăcut conținutul. Pentru mai mult content de calitate, știri și articole pertinente scrise de oameni pasionați de motorsport, vă recomandam să aruncați o privire pe pagina noastră de Facebook GP24 și să ne dați un like/follow pentru a fi mereu la curent cu noile evenimente din lumea motorsportului.

Pagina de Facebook GP24: Faceți clic aici pentru a vizualiza

Motorsport Network

Latest Posts

Don't Miss