GP24 Media

LATEST POSTS

Audi va intra cu Sauber în Formula 1 din 2026

Audi Sauber
Vizualizări: 12813

Audi a numit în cele din urmă Sauber Motorsports drept “partener strategic” pentru intrarea sa în Formula 1 în 2026.

Audi și-a anunțat intrarea în competiție în weekendul Marelui Premiu al Belgiei din august, dar a refuzat să numească echipa parteneră, deși era clar de câteva luni că Sauber a obținut contractul.

Sauber a confirmat, de asemenea, că Audi va cumpăra o participație în cadrul companiei, deși nu au fost oferite detalii cu privire la momentul achiziției sau la mărimea participației.

Sauber a precizat: “Acest parteneriat va aduce echipa pe noi culmi, garantând în același timp viitorul pe termen lung al companiei – o entitate care se mândrește cu o forță de muncă dedicată, unul dintre cele mai importante tuneluri de vânt din Europa și facilități de producție de clasă mondială în domeniul motorsportului.”

După cum s-a anunțat anterior, echipa va continua să concureze sub numele Alfa Romeo și în 2023.

Este de așteptat să revină la identitatea Sauber pentru 2024 și 2025, presupunând că actualul contract de sponsorizare Alfa se va încheia. Echipa va continua să folosească unități de propulsie Ferrari pentru aceste sezoane intermediare.

Într-o declarație publică rară, acționarul principal și președintele consiliului de administrație al Sauber Holdings, Finn Rausing, a indicat că va rămâne implicat.

“Audi este cel mai bun partener strategic pentru grupul Sauber”, a declarat el.

“Este clar că împărtășim valori și o viziune comună și așteptăm cu nerăbdare să ne atingem obiectivele comune într-un parteneriat puternic și de succes.”

Directorul echipei Sauber de F1, Fred Vasseur, a recunoscut că reprezentarea mărcii germane reprezintă o “mare responsabilitate” pentru organizație.

“Parteneriatul dintre Audi AG și Sauber Motorsport este un pas important pentru echipa noastră, în timp ce continuăm să progresăm spre partea din față a grilei de start”, a declarat francezul.

“Să devenim echipa oficială de uzină a Audi nu este doar o onoare și o mare responsabilitate: este cea mai bună opțiune pentru viitor și suntem pe deplin încrezători că putem ajuta Audi să atingă obiectivele pe care și le-a stabilit pentru călătoria lor în F1.”

Oliver Hoffmann, membru al consiliului de administrație al Audi, responsabil pentru programul de F1, a indicat că utilizarea de către Audi a tunelului de vânt Sauber pentru programul LMP1 din Campionatul Mondial de Anduranță și pentru alte proiecte a jucat un rol în decizia de a merge cu echipa din Hinwil.

“Suntem încântați că am obținut un partener atât de experimentat și competent pentru ambițiosul nostru proiect F1”, a declarat Hoffman.

“Cunoaștem deja Grupul Sauber, cu instalațiile sale ultramoderne și echipa sa experimentată, din colaborările anterioare, și suntem convinși că împreună vom forma o echipă puternică.”

  • Mai multe știri despre Campionatului de Formula 1 găsiți AICI.
Sursa: Motorsport Network
Photocredit: Formula 1 Fans Romania
Sponsor:

Ați ajuns la finalul articolului. Echipa GP24 vă mulțumește pentru că l-ați citit și speram că v-a plăcut conținutul. Pentru mai mult content de calitate, știri și articole pertinente scrise de oameni pasionați de motorsport, vă recomandam să aruncați o privire pe pagina noastră de Facebook GP24 și să ne dați un like/follow pentru a fi mereu la curent cu noile evenimente din lumea motorsportului.

Pagina de Facebook GP24: Faceți clic aici pentru a vizualiza

Hamilton, DRS

Faceți clic pe imaginea de mai sus pentru a accesa site-ul GP24 PronoContest (https://gp24-pronocontest.ro/) unde puteți juca jocul de pronosticuri F1 100% gratuit și puteți câștiga premii interesante.

DON'T MISS

Ionut Popa

Ionut Popa

Cu o scriere clară și coerentă, Ionuț este recunoscut în motosportul național pentru articolele despre Formula 1. Știe istoria F1 de la Farina la Verstappen și spune cu mâna pe inimă că Ascari, Moss, Clark, Stewart, Prost, Senna și Schumacher au fost piloții care s-au apropiat de pilotajul pur, perfect. Mai mult decât atât, recent a debutat în lumea vitezei în coastă, fiind pasionat atât de urcările pe picioare în munți, cât și de cele cu accelerația la sol.

RELATED ARTICLES