Latest Posts

Audi reanalizează intrarea în F1 din 2026?

Vizualizări: 11491

Audi se răzgândește să intre în F1 începând cu 2026 până la urmă? Potrivit unui raport al presei, noua conducere urmează să pună proiectul la încercare.

În urmă cu puțin peste un an, Audi a anunțat, cu ocazia Marelui Premiu al Belgiei, că va intra în Formula 1 începând cu sezonul 2026. Acum, există tot mai multe zvonuri potrivit cărora intrarea este pe punctul de a se prăbuși. Der Spiegel’ susține că a aflat din cercuri din cadrul companiei-mamă Volkswagen că proiectul este reevaluat în urma schimbării conducerii Audi.

În raport se spune că proiectul de Formula 1 va fi “analizat din nou în detaliu”, alături de alte proiecte. Acest lucru implică doi parametri decisivi: Perspectivele de succes și costurile. O reevaluare nu ar fi o surpriză, deoarece decizia de a intra în F1 a fost luată sub conducerea CEO-ului Markus Duesmann. La începutul lunii septembrie, însă, acesta a fost demis prematur de către consiliul de supraveghere.

Audi

Cifre de afaceri alarmante la Audi: Amenință intrarea în F1 să se prăbușească?
De atunci, Gernot Döllner conduce afacerile din Ingolstadt. Fostul om de la Porsche păstrează un profil scăzut în acest moment, pentru a-și face mai întâi o idee despre starea generală a companiei. Potrivit informațiilor furnizate de Motorsport-Magazin.com, primul bilanț nu ar fi ieșit prea roz. Luni, acesta ar fi prezentat, în cadrul unei ședințe, cifre aproape alarmante conducerii Audi.

Situația economică din Germania afectează în special industria auto. Întregul grup Volkswagen caută modalități de a economisi bani. Este clar că Formula 1 nu este o plăcere ieftină. Dar costurile exacte urmează să fie recalculate.

Faptul că sute de milioane au fost deja investite în proiect nu împiedică neapărat o companie să scoată până la urmă ștecherul din priză. În sălile de consiliu, oamenii se uită spre viitor: cât va mai costa proiectul? Numai departamentul de motoare din Neuburg an der Donau costă anual o sumă de trei cifre de milioane de euro – și asta cu ani înainte de intrarea planificată în Formula 1. În acest articol vă dezvăluim impresiile noastre de la prima vizită la Centrul de Competență Motorsport din Neuburg.

În colaborare cu unul dintre sponsorii echipei noastre de curse, putem oferi tuturor urmăritorilor noștri o reducere de 10 lei la orice produs comandat de pe tricoumania.ro folosind codul: gp24-10ron. (Acțiune valabilă pentru comenzi până la data de 31.12.2024)

 

Audi

Audi preia Sauber: Cât de bune sunt perspectivele de succes?
Când vine vorba de performanță, toți ochii sunt mai degrabă ațintiți spre Hinwil. Echipa de curse Sauber va deveni o echipă de uzină Audi în 2026. Ingolstadt preia treptat acțiunile echipei din Elveția. Cu toate acestea, Sauber se află în prezent la kilometri distanță, fiind doar pe locul opt în clasamentul constructorilor. Andreas Seidl, în calitate de CEO la Hinwil, ar trebui să pregătească echipa pentru intrarea Audi, dar o echipă de Formula 1 nu este o companie agilă, ci mai degrabă o cisternă grea.

Sauber a rămas în urmă de ani de zile. În calitate de echipă de uzină, Audi trebuie să fie în frunte. Pe lângă prețul de achiziție, Audi trebuie să investească zeci de milioane de euro pentru modernizarea locului. De asemenea, trebuie să fie angajat personal. După Haas, Sauber este în prezent cea mai mică echipă din circul Formulei 1. De aceea, sunt deja ocupați cu recrutarea de personal de primă clasă. Pregătirile sunt în plină desfășurare.

Potrivit informațiilor noastre, săptămâna trecută a avut loc o întâlnire între proprietarul Sauber, Finn Rausing, și conducerea Audi, pe teren neutru. A fost vorba despre o posibilă anulare a înțelegerii? Sau chiar Audi vrea să accelereze ritmul și să domine mai repede Hinwil? La urma urmei, cursul trebuie stabilit în timp util. Ce anume s-a discutat la întâlnire nu este clar.

Audi

Audi neagă informațiile conform cărora înscrierea în Formula 1 ar putea fi încă anulată. „Intrarea Audi în Formula 1 în 2026 se bazează pe o decizie a Consiliului de Administrație al AUDI AG, în consultare cu Consiliul de Supraveghere al AUDI AG și cu Consiliul de Administrație și Consiliul de Supraveghere al Grupului Volkswagen”, se arată într-o declarație obținută de GP24 Media. „Programul Audi Formula Racing GmbH pentru înființarea organizației, precum și pentru dezvoltarea unității de propulsie la locația din Neuburg an der Donau rămâne neschimbat”.

  • Mai multe știri despre Campionatul Mondial de Formula 1 găsiți AICI.
Sursa: GP24 Media
Photocredit: Formula 1 Fans Romania
Sponsor: TricouMania

Ați ajuns la finalul articolului. Echipa GP24 vă mulțumește pentru că l-ați citit și speram că v-a plăcut conținutul. Pentru mai mult content de calitate, știri și articole pertinente scrise de oameni pasionați de motorsport, vă recomandam să aruncați o privire pe pagina noastră de Facebook GP24 și să ne dați un like/follow pentru a fi mereu la curent cu noile evenimente din lumea motorsportului.

Pagina de Facebook GP24: Faceți clic aici pentru a vizualiza

GP24 Media

Latest Posts

Don't Miss