Latest Posts

Audi confirmă proiectul pentru Formula 1: A comunicat o decizie clară

Vizualizări: 44474

Intrarea Audi în Formula 1 anunțată pentru 2026 a fost definitivată. Noul șef al Audi, Gernot Döllner, confirmă pentru prima dată planurile în mod public.

Oficial, nu au existat niciodată îndoieli cu privire la intrarea în Formula 1 în 2026. La Spa 2022, Markus Duesmann, pe atunci CEO Audi, și Oliver Hoffmann, membru al Consiliului de Administrație pentru Dezvoltare, au anunțat vestea cea bună. De atunci, nu au făcut niciodată declarații contrare, dar cu siguranță au existat îndoieli.

Gigantul auto se descurcă în continuare bine din punct de vedere financiar, dar nu totul merge bine în Ingolstadt. Producătorul așteaptă de ani buni lansarea unor noi modele. Lansările planificate pe piață au trebuit să fie amânate de mai multe ori. Acesta este unul dintre motivele pentru care Markus Duesmann a fost nevoit să își părăsească postul la 1 septembrie 2023. De atunci, Gernot Döllner se află la cârma Audi AG.

Audi

În mod firesc, o schimbare de conducere înseamnă o reevaluare. Der Spiegel anunțase că proiectul Formula 1 era în discuție. De asemenea, persoane din interiorul grupului au raportat acest lucru în repetate rânduri. De fapt, cifrele și perspectivele de succes au fost revizuite la nivel intern. Cu toate acestea, în primul său interviu de la preluarea funcției, noul șef al Audi, Döllner, a pus piciorul în prag.

“Planul este în desfășurare”, a spus Döllner. “Există o decizie clară din partea Consiliului de Administrație și a Consiliilor de Supraveghere ale Audi și Volkswagen că Audi va intra în Formula 1 în 2026. Consiliul de Supraveghere al Audi a votat proiectul Formulei 1 la 22 noiembrie.

Un ultim obstacol ar putea fi ședința Consiliului de Supraveghere al companiei-mamă Volkswagen din 18 decembrie. Dar apoi ar trebui să fie în sfârșit liniște și pace la Neuburg și la echipa parteneră Sauber, echipa din Hinwil. Pentru că, dacă până la urmă planurile vor fi anulate, pagubele trebuie să fie cât mai puține. Cu cât așteptăm mai mult, cu atât pagubele vor fi mai mari. Lunea viitoare ar trebui să tragem o linie sub toate discuțiile.

În colaborare cu unul dintre sponsorii echipei noastre de curse, putem oferi tuturor urmăritorilor noștri o reducere de 10 lei la orice produs comandat de pe tricoumania.ro folosind codul: gp24-10ron. (Acțiune valabilă pentru comenzi până la data de 31.12.2024)

 

Audi

Motorul Audi 2023 de Formula 1 pe bancul de teste

Indiferent de discuții, pregătirile sunt în plină desfășurare. De îndată ce s-a luat decizia de a intra în Formula 1, excavatoarele au început să ruleze în Neuburg an der Donau. A fost construită o nouă hală pentru bancurile de testare a motoarelor cu un singur cilindru, cu scopul de a avea prima unitate de propulsie completă pe bancul de testare până la sfârșitul anului 2023.

În timp ce Audi dezvoltă și produce motorul în întregime în cadrul companiei, șasiul provine din Hinwil. Sauber va deveni echipa de uzină în 2026. Până atunci, Audi va prelua treptat acțiunile echipei elvețiene. Deoarece anumite obiective de performanță stabilite prin contract nu au fost îndeplinite în sezonul trecut (Sauber a terminat doar pe locul nouă în campionatul mondial al constructorilor), preluarea ar putea fi amânată.

Mai multe știri despre Campionatul Mondial de Formula 1 găsiți AICI.

Sursa: GP24 Media
Photocredit: Formula 1 Fans Romania
Sponsor: TricouMania

Ați ajuns la finalul articolului. Echipa GP24 vă mulțumește pentru că l-ați citit și speram că v-a plăcut conținutul. Pentru mai mult content de calitate, știri și articole pertinente scrise de oameni pasionați de motorsport, vă recomandam să aruncați o privire pe pagina noastră de Facebook GP24 și să ne dați un like/follow pentru a fi mereu la curent cu noile evenimente din lumea motorsportului.

Pagina de Facebook GP24: Faceți clic aici pentru a vizualiza

GP24 Media

Latest Posts

Don't Miss