Latest Posts

Aston Martin – Regulile aerodinamice din 2021 au rănit echipa mai mult decât pe Mercedes

Vizualizări: 11092

Aston Martin crede că schimbarea regulilor aerodinamice de Formula 1 pentru 2021 i-a rănit mai mult decât pe Mercedes pe parcursul sezonului.

Un impuls din partea FIA de a reduce forța aerodinamică pentru acest an, pentru a ajuta la ușurarea stresului asupra anvelopelor, a declanșat unele modificări ale regulamentelor.

Aceste modificări, care au venit într-o fază în care echipele au trebuit să-și preia șasiul din 2020, au afectat în special mașinile cu rată redusă precum Mercedes și Aston Martin.

Deși Mercedes a reușit să-și revină pentru a câștiga în continuare campionatul constructorilor, Aston Martin s-a confruntat cu o campanie mai dificilă, deoarece a alunecat de pe locul patru în 2020 pe locul șapte în acest sezon.

Directorul echipei Aston, Otmar Szafnauer, a spus că scăderea echipei sale nu a fost o surpriză, deoarece echipa din Silverstone nu avea un tampon de performanță, așa cum Mercedes trebuia să minimizeze impactul pierderii forței de apăsare.

„Ceea ce s-a întâmplat anul acesta a confirmat îngrijorările noastre de dinainte de sezon că modificările aerodinamice unilaterale care au fost făcute la sfârșitul sezonului au avut un efect masiv asupra noastră și asupra Mercedes”, a explicat el.

„Deoarece mijlocul terenului a fost atât de strâns, timpul pe tur pe care l-am pierdut – șapte, opt, nouă zecimi de secundă pe tur, în funcție de pista pe care ne aflam – ne-a mutat de la a treia mașină cea mai rapidă la aproximativ a șasea, a șaptea.

În colaborare cu unul dintre sponsorii echipei noastre de curse, putem oferi tuturor urmăritorilor noștri o reducere de 10 lei la orice produs comandat de pe tricoumania.ro folosind codul: gp24-10ron. (Acțiune valabilă pentru comenzi până la data de 31.12.2024)

 

„Cu Mercedes, au pierdut și ei din cauza filozofiei aerodinamice pe care o conduc, dar asta i-a mutat de la a fi mereu în pole la luptă acum pentru campionat.

Aston Martin - Regulile aerodinamice din 2021 au rănit echipa mai mult decât pe Mercedes

„Pentru noi, cred că a avut un impact mult, mult mai mare și din cauza faptului că reglementările din 22 sunt complet diferite, a trebuit să trecem devreme să ne concentrăm toată atenția asupra lui 22 și să plecăm din 21 atunci.”

În timp ce Aston Martin a reușit să lucreze la unele îmbunătățiri pentru a-și contracara pierderile la începutul campaniei, Szafnauer a explicat că în cele din urmă a fost inutil să investească prea multe resurse, deoarece câștigurile urmau să fie minime – în comparație cu riscul de a pierde în dezvoltare auto 2022.

„Am avut un program mare de dezvoltare la începutul anului ’21 pentru a încerca să recuperăm o parte din deficitul aerodinamic care ne-a fost impus”, a spus el.

„Am încercat asta devreme, dar a trebuit să ne menținem planul de schimbare, pentru că altfel, avem un an mediocru anul acesta și apoi nu avem anul optim pe care ar trebui să-l avem anul viitor. Așa că am făcut un efort conștient să comutăm, oricât de dureros a fost.”

Actualizările aduse de Aston Martin pentru a ajuta la îmbunătățirea forței aerodinamice s-au dovedit costisitoare într-un alt domeniu – pentru că au făcut mașina prea târâtoare, ceea ce a rănit-o în unele locații.

„La unele circuite, un pic de rezistență suplimentară nu se manifestă într-un deficit mare de timp pe tur. Dar la alte circuite o face. De aceea am fost puțin în sus și în jos în acest sezon.”

Mai multe ştiri despre Campionatul de Formula 1 găsiţi AICI!

Sursa: Motorsport Network
Photocredit: Motorsport Network
Sponsor:

Ați ajuns la finalul articolului. Echipa GP24 vă mulțumește pentru că l-ați citit și speram că v-a plăcut conținutul. Pentru mai mult content de calitate, știri și articole pertinente scrise de oameni pasionați de motorsport, vă recomandam să aruncați o privire pe pagina noastră de Facebook GP24 și să ne dați un like/follow pentru a fi mereu la curent cu noile evenimente din lumea motorsportului.

Pagina de Facebook GP24: Faceți clic aici pentru a vizualiza

Motorsport Network

Latest Posts

Don't Miss