Latest Posts

Aston Martin întrerupe programul Factory GTE Pro

Vizualizări: 18900

Campionii World Endurance GT din 2020 și câștigătorii clasei GTE Pro la Le Mans 24h, Aston Martin, nu vor intra în Campionatul Mondial de Anduranță FIA 2021 în GTE Pro și își vor schimba programele de curse GT rămase pentru a se concentra pe operațiunile pentru clienți.

Aston Martin întrerupe programul Factory GTE Pro

Acesta este titlul deloc neprevăzut de astăzi, dintr-o poveste care a fost bine cunoscută de mai multe săptămâni. Recentele probleme fiscale pentru companie și un pachet de salvare care a inclus un angajament față de Formula 1 din 2021, cu echipa numită Racing Point Team, a părut întotdeauna pregătit să pună semne de întrebare asupra viitorului efortului GTE.

Există câteva vești bune în detaliul anunțului, iar Prodrive a confirmat că a fost de acord cu o înțelegere „nouă și revizuită” pentru ca organizația din Banbury să continue să producă și să distribuie exclusiv generația actuală de mașini de curse GT, cu motor frontal, într-o colaborare de mai mulți ani pentru Aston Martin Racing. Aceasta include versiunile GT4, GT3 și GTE ale platformei actuale Vantage.

Există, de asemenea, o mare probabilitate ca unul sau mai multe Vantage GTE, în mâinile echipei de clienți, să fie confirmate în intrarea FIA WEC pentru următorul sezon 2021.

Încetarea programului GTE vine ca urmare a unui sezon de succes pentru echipa uzinei, cu cele 8 ore din Bahrain luna trecută, văzându-i pe Marco Sørensen și Nicki Thiim adăugând FIA WEC GT Drivers’ World Championship la World Manufacturers’ title, pe care Aston Martin l-a obținut la Le Mans.

În colaborare cu unul dintre sponsorii echipei noastre de curse, putem oferi tuturor urmăritorilor noștri o reducere de 10 lei la orice produs comandat de pe tricoumania.ro folosind codul: gp24-10ron. (Acțiune valabilă pentru comenzi până la data de 31.12.2024)

 

Aston Martin întrerupe programul Factory GTE Pro

Comunicatul de presă al Aston Martin spune că organizația „se va strădui acum pentru mai multe premii în curse GT cu Vantage.”

Marca vizează acum evenimente de anduranță blue riband, cu „echipe partenere care concurează la Intercontinental GT Challenge, GT World Challenge, IMSA Weathertech Sportscar Championship, Super GT Championship, precum și alte serii semnificative de profil”.

Președintele Aston Martin Racing, David King, a declarat: „Anul acesta a fost unul de succes fără precedent pentru Vantage în motorsportul internațional. La toate nivelurile, de la GTE, până la GT3, până la nivelul entry-level GT4, am înregistrat un succes semnificativ în campionat, câștigând 26 de titluri din spectrul seriilor mondiale, internaționale și interne. Dar mai sunt multe de realizat și mai sunt multe de venit de la Vantage, motiv pentru care am ajuns la concluzia că acum este momentul să transferăm greutatea sprijinului din fabrică către partenerii noștri, în timp ce mergem în căutarea succesului în cele mai importante evenimente în curse GT. ”

Directorul executiv Aston Martin Lagonda, Tobias Moers a declarat: „Vantage a dovedit că are pedigree de campion mondial în 2020, iar în varianta sa GTE este un câștigător al cursei de 24 de ore. Acum, cu Vantage GT3 dorim să le oferim partenerilor și clienților noștri cea mai bună oportunitate posibilă de a lupta pentru victorie împotriva celor mai apropiați rivali ai noștri, în cele mai dure provocări de rezistență pe care GT Racing le oferă. ”

De la începutul FIA WEC în 2012, Aston Martin a fost un „mereu prezent”, cu 47 de victorii de clasă și 103 podiumuri, nouă campionate de clasă și patru victorii din clasa Le Mans 24 ore.

Aston Martin întrerupe programul Factory GTE Pro

Mașinile de curse ale Aston Martin Vantage GT, din toate configurațiile, au obținut 62 de victorii și 157 de podiumuri din 323 de starturi, în mai mult de 20 de serii din întreaga lume , în cea mai recentă versiune a celui de-al doilea sezon complet al competiției Vantage.

Sursa: Aston Martin
Photocredit: Aston Martin
Sponsor:

Ați ajuns la finalul articolului. Echipa GP24 vă mulțumește pentru că l-ați citit și speram că v-a plăcut conținutul. Pentru mai mult content de calitate, știri și articole pertinente scrise de oameni pasionați de motorsport, vă recomandam să aruncați o privire pe pagina noastră de Facebook GP24 și să ne dați un like/follow pentru a fi mereu la curent cu noile evenimente din lumea motorsportului.

Pagina de Facebook GP24: Faceți clic aici pentru a vizualiza

Aston Martin

Latest Posts

Don't Miss