More

  Latest Posts

  Aston Martin în criză: Echipa ar putea să nu facă primul test.

  Vizualizări: 3402

  Aston Martin F1 a numit un nou director al echipei de Formula 1 pentru sezonul 2022. Fostul șef al operațiunilor globale de motorsport ale BMW, Mike Krack, s-a alăturat echipei după plecarea lui Otmar Szafnauer, membru de lungă durată al echipei, însă noul șef va prelua o echipă de Formula 1 aflată în criză.

  Krack are multă experiență în motorsport, după un deceniu în Formula 1 la Sauber. Cel mai recent, Krack s-a ocupat de echipa BMW de Formula E, precum și de programele GT și IMSA. Însă Krack va trebui să abordeze câteva probleme semnificative într-o echipă care, de-a lungul anilor, și-a câștigat reputația de a fi mult peste puterile sale, dar care acum pare să se îndrepte spre dezastru.

  Aston Martin

  O sursă din cadrul echipei a dezvăluit pentru acest site un resentiment din ce în ce mai profund în cadrul fabricii față de situația care se desfășoară.

  Miliardarul canadian Lawerence Stroll a preluat “echipa de familie curajoasă” cunoscută sub numele de Force India, deținută de Vijay Mallya, care a început în Formula 1 ca investitor la echipa olandeză Spyker F1 Team (acum Aston Martin F1). O echipă care și-a câștigat o reputație binemeritată de a profita la maximum de resursele limitate, aflându-se adesea în fruntea unui mediu extrem de competitiv și făcând adesea de rușine concurenți mult mai bine finanțați.

  Acum, echipa a primit o investiție semnificativă și un rebranding total, devenind echipa oficială Aston Martin, cu scopul de a deveni un vehicul de marketing pentru constructorul auto, mai degrabă decât o echipă de curse în stil popular.

  Aston MArtin

  În plus, echipa a trecut de la o forță de muncă modestă, dar eficientă, la o entitate mult mai mare, formată din ceea ce pare a fi “găini fără cap”, potrivit sursei noastre. În ciuda celor peste 200 de angajați în plus, problemele din cadrul echipei au avut un impact asupra dezvoltării noii mașini de Formula 1 din 2022, AMR22, care va fi prima mașină din grilă, cu data de prezentare joi, 10 februarie.

  În ciuda faptului că a fost primul care a ieșit din blocuri cu mașina de prezentare, TJ13 înțelege că mașina reală va fi departe de a fi gata atunci când vor începe primele teste de iarnă, mai târziu în februarie. Mai mult, sursa dezvăluie că: “Mașina este cu kilometri în urmă, până în punctul în care dacă va face primul test la Barcelona pe 23 februarie, toată lumea va fi atât de surprinsă încât se vor auzi aplauze din spațiu….”.

  Aston Martin

  Este de înțeles că Lawrence Stroll nu este foarte fericit în acest moment; noii directori foarte bine plătiți și subalternii lor sunt prea speriați pentru a exprima ceea ce trebuie spus în nenumărate întâlniri în încercarea de a rezolva problemele, în timp ce sume semnificative de bani sunt aruncate în aceste probleme.

  Într-adevăr, se pare că mulți din cadrul echipei consideră că fostul director al echipei, Otmar Szafnauer, a plecat la Alpine F1 după ce a văzut problemele cu care se confrunta echipa în noua lor structură. Noul șef, Mike Krack, va avea de urcat un munte mare pentru a readuce echipa pe drumul cel bun.

  • Mai multe știri despre Campionatului de Formula 1 găsiți AICI.
  Sursa: GP24 Media
  Photocredit: Formula 1 Fans Romania / Getty Images

  Ați ajuns la finalul articolului. Echipa GP24 vă mulțumește pentru că l-ați citit și speram că v-a plăcut conținutul. Pentru mai mult content de calitate, știri și articole pertinente scrise de oameni pasionați de motorsport, vă recomandam să aruncați o privire pe pagina noastră de Facebook GP24 și să ne dați un like/follow pentru a fi mereu la curent cu noile evenimente din lumea motorsportului.

  Pagina de Facebook GP24: Faceți clic aici pentru a vizualiza

  GP24 Media

  Latest Posts

  Don't Miss