Latest Posts

Aston Martin îl numește pe Mike Krack în funcția de director al echipei de F1

Vizualizări: 15595

Mike Krack a fost numit noul director de echipă al Aston Martin în Formula 1, după plecarea lui Otmar Szafnauer la începutul acestei luni.

Krack a urmat o carieră similară cu cea a șefului echipei McLaren, Andreas Seidl, după ce a lucrat cu BMW în F1 la începutul carierei sale, înainte de a câștiga experiență în alte categorii.

S-a alăturat companiei Sauber în 2001 și a ajuns la funcția de inginer șef în epoca BMW și, astfel, a petrecut ceva timp lucrând cu actualul pilot Aston, Sebastian Vettel.

A părăsit Sauber în 2009 și a avut perioade în F3 și DTM înainte de a se alătura echipei Porsche WEC în 2012, lucrând alături de Seidl.

S-a întors la BMW într-un rol de inginerie în 2014, ajungând la poziția de șef al ingineriei, operațiunilor și organizării curselor și testelor în 2018.

Krack va lucra sub conducerea proprietarului echipei Lawrence Stroll și a CEO-ului grupului Martin Whitmarsh, care a fost numit la sfârșitul anului trecut.

Marcin Budkowski, a cărui plecare de la Alpine a fost anunțată ieri, fusese mai devreme asociat cu un rol la Aston.

În colaborare cu unul dintre sponsorii echipei noastre de curse, putem oferi tuturor urmăritorilor noștri o reducere de 10 lei la orice produs comandat de pe tricoumania.ro folosind codul: gp24-10ron. (Acțiune valabilă pentru comenzi până la data de 31.12.2024)

 

„Aston Martin este una dintre cele mai mari mărci de automobile din lume”, a spus Krack. „Și să fi fost rugat să joc un rol de lider în asigurarea succesului pe pistă pe care îl merită atât de mult un nume atât de ilustru, este o provocare pe care plănuiesc să o accept cu energie și entuziasm.

„Lucrez în motorsport de peste 20 de ani și am lucrat în F1 cu Seb Vettel în 2006 și 2007, când eram inginer BMW Sauber și el erapilotul de teste al echipei.

„Am un mare respect pentru viteza și abilitățile lui și va fi fantastic să fiu reunit cu el. Lance Stroll este, de asemenea, un pilot serios rapid și talentat, cu 100 de starturi de Grand Prix pe numele său și aștept cu nerăbdare să lucreze îndeaproape cu el.

“Echipa din Silverstone m-a impresionat întotdeauna. Este plină de oameni talentați și de concurenți adevărați. Cultura și valorile sunt ceea ce este necesar pentru a reuși în sportul cu motor – știu asta și noii mei colegi de la Aston Martin îl știu, de asemenea. Vom lucra din greu. Vrem să câștigăm. Împreună o vom face.”

Whitmarsh a spus: „Mike Krack este exact tipul potrivit de director de echipă dinamic și modern care, lucrând cu ceilalți lideri seniori sub conducerea lui Lawrence și a mea, precum și cu personalul nostru în continuă creștere de angajați calificați și dedicați, ne va oferi succesul în Campionatul Mondial de F1 pe care noi, cei de la Aston Martin, suntem atât de hotărâți să îl obținem.

„După ce a lucrat în poziții foarte înalte în motorsport atât la BMW, cât și la Porsche, susținut de o experiență de inginerie în F1 cu Sauber, Mike deţine un amestec de experiență și expertiză care îl face alegerea ideală pentru noi.

„Lucrează bine cu piloţii, având prioritate în ultimii ani în acest aspect al rolului său la BMW, dar și cu inginerii, deoarece vorbește limba lor”.

Lawrence Stroll a adăugat: „Angajăm noi oameni străluciți în fiecare săptămână. Avem o listă fantastică de parteneri şi sponsori superbi. Suntem pe cale să ne lansăm în anul doi al planului nostru de cinci ani, al cărui obiectiv este câștigarea campionatelor mondiale de F1.

“Toate ingredientele de care avem nevoie se adună. Mike va juca un rol central și de conducere, raportându-i lui Martin Whitmarsh și conducând funcțiile noastre tehnice și operaționale, scopul nostru colectiv fiind să ne îndeplinim aceste ambiții înalte. Suntem pe drumul nostru.”

BMW a acționat rapid pentru a numi succesorul lui Krack, numindu-l pe Andreas Roos ca noul său șef al programelor de sporturi cu motor, începând cu 1 februarie.

Roos a fost recrutat de la Audi, care a fost anterior responsabil de eforturile sale în DTM înainte de a prelua managementul de proiect al diviziei sale de sporturi cu motor din fabrică, inclusiv viitorul său proiect LMDh și programul din Raliul Dakar.

Mai multe ştiri despre Campionatul Mondial de Formula 1 găsiţi AICI!

Sursa: Motorsport Network
Photocredit: Motorsport Network
Sponsor:

Ați ajuns la finalul articolului. Echipa GP24 vă mulțumește pentru că l-ați citit și speram că v-a plăcut conținutul. Pentru mai mult content de calitate, știri și articole pertinente scrise de oameni pasionați de motorsport, vă recomandam să aruncați o privire pe pagina noastră de Facebook GP24 și să ne dați un like/follow pentru a fi mereu la curent cu noile evenimente din lumea motorsportului.

Pagina de Facebook GP24: Faceți clic aici pentru a vizualiza

Motorsport Network

Latest Posts

Don't Miss