GP24 Media

LATEST POSTS

Astăzi, pilotul CNVC, Dani Oțil, vorbește despre „terapia” sa in acest episod din „Life on the Hill”

Vizualizări: 25921

În interviul de astăzi descoperim povestea lui Dani Oțil, pilotul reșițean pentru care motorsportul este un mod de viață. Venit din enduro, Dani a mărturisit despre Coasta că este o terapie, etapa să preferata fiind cea de la Reșița.

De unde pasiunea pentru motorsport?
Cred că fiecare din noi se naște cu o sămânță de pasiune pentru motorsport. Depinde cum o crești, în ce mediu te dezvolți. Eu sunt din Reșița, oraș cu tradiție la coasta și circuit stradal. Și acum, când simt miros de „doi timpi” îmi amintesc de karturile ce zbârnăiau pe sub geamuri.

Astăzi, pilotul CNVC, Dani Oțil, vorbește despre „terapia” sa in acest episod din „Life on the Hill”

Ce înseamnă pentru tine „Life on the hill”?
Nu stiu exact conceptul, dar termenul mă duce cu gândul la aproape fiecare weekend din ultimii 12 ani. Am un principiu: nu stau acasă în weekend nici daca e taifun. În fiecare weekend sunt la enduro, la costa sau la super-rally.

Ce ne poți spune despre lupta cu secundele?
E terapie. Nu doar cursa în sine. Stiu că toată lumea vorbește de bubuiala din urechi pe care o simți la start. Pentru mine e importanta și săptămână dinaintea cursei. Cu cât se apropie ziua cursei, cu atât inima bate mai tare.

Astăzi, pilotul CNVC, Dani Oțil, vorbește despre „terapia” sa in acest episod din „Life on the Hill”

În colaborare cu unul dintre sponsorii echipei noastre de curse, putem oferi tuturor urmăritorilor noștri o reducere de 10 lei la orice produs comandat de pe tricoumania.ro folosind codul: gp24-10ron. (Acțiune valabilă pentru comenzi până la data de 31.12.2023)

 

Pentru tine linia de start are și alta însemnătate decât cea fizica? Ce emoții aduce cu ea?
Linia de start e linia de finish pentru toate pregătirile unei curse, indiferent de sport.

Care este etapa ta preferata din campionat? Dar care ți se pare și cea mai dificilă?
Cel mai mult îmi place Reșița. O să ziceți că sunt subiectiv. Așa e. Dar daca punem pe lista toate amănuntele…o să vedeți că veți deveni și voi: traseu, public, organizare, premiere…

Viață la curse înseamnă asumarea unor decizii și a unor responsabilități. Cum încerci să gestionezi și să depășești?
Teoretic încerc să mă comport că în business, să aplic principii, să fiu rațional, să fiu un bun manager…în realitate cred că reușesc să fiu doar un băiețel cu jucării mai scumpe.

Astăzi, pilotul CNVC, Dani Oțil, vorbește despre „terapia” sa in acest episod din „Life on the Hill”

Ai un ritual anume înainte de start?
Nu am. M-am apucat de curse auto mult după enduro. Acolo ești foarte expus și ziua e lunga. Daca ai în minte superstiții sau ritualuri, iți găsești motive să iți fuga mintea unde nu trebuie. Abia la coasta și la raliu am descoperit că avem colegi care își pun mănușile într-o anumită ordine, nu lasă pe nimeni să le închidă ușa…etc.

Cursa s-a terminat. Ce sentimente aduce linia de finish?
Depinde de rezultat. De cele mai multe ori zici că se putea mai repede, dar e bine că suntem întregi- și eu și mașină… oricum printre piloți circula o vorba…în marțea de după cursa, ești sigur mult mai rapid.

Ai un mesaj anume pentru spectatorii ce vă însoțesc pe fiecare proba?
Da! Un mare mulțumesc! Mai ales celor care vin în locații mai puțin turistice, stau în ploaie, în canicular…și o fac chiar din pasiune.

Astăzi, pilotul CNVC, Dani Oțil, vorbește despre „terapia” sa in acest episod din „Life on the Hill”

Cum este atunci când cobori în parcul service iar pe proba spectatorii vă așteaptă?
E foarte frumos. Uneori iți bate inima încă mai tare că la urcare. Am făcut multe sporturi…nu am mai întâlnit așa ceva…

Plimbarea prin lumea Campionatului National de Viteza în Coasta continua cu alte povesti interesante ale oamenilor pasionați.

Sursa:
Photocredit:
Sponsor:

Ați ajuns la finalul articolului. Echipa GP24 vă mulțumește pentru că l-ați citit și speram că v-a plăcut conținutul. Pentru mai mult content de calitate, știri și articole pertinente scrise de oameni pasionați de motorsport, vă recomandam să aruncați o privire pe pagina noastră de Facebook GP24 și să ne dați un like/follow pentru a fi mereu la curent cu noile evenimente din lumea motorsportului.

Pagina de Facebook GP24: Faceți clic aici pentru a vizualiza

Hamilton, DRS

Faceți clic pe imaginea de mai sus pentru a accesa site-ul GP24 PronoContest (https://gp24-pronocontest.ro/) unde puteți juca jocul de pronosticuri F1 100% gratuit și puteți câștiga premii interesante.

DON'T MISS

Andra Dozsa

Andra Dozsa

RELATED ARTICLES