Latest Posts

Artă pe podiumul de Formula 1 la Imola.

Vizualizări: 13669

Pirelli va pune opere de artă pe podiumul etapei de Formula 1 de la Imola oferind trofee realizate de artistul Alice Ronchi. Trofeele ilustrează un fulger și sunt rezultatul colaborării dintre Pirelli HangarBicocca, un muzeu de artă contemporană și artistul italian.

Artă

În calitate de sponsor principal al Gran Premio del Made in Italy e dell’Emilia Romagna, care are loc la Imola, Pirelli va oferi și trofeele pentru câștigători create de artistul Alice Ronchi. Aceste trofee au fost realizate de către artistul italian selectat pentru acest proiect grație colaborării sale cu Pirelli HangarBicocca: o fundație non-profit dedicată producției și promovării artei contemporane, apărută la Milano în 2004 prin convertirea unui fost depozit.

Calitatea de sponsor principal a fiecărei curse vine cu beneficul de a putea alege trofeele ce vor fi oferite piloților pe podium, iar Pirelli – o companie care a fost întotdeauna mândră de originile sale – a decis să celebreze astfel, arta italiană.

Trofeele, care sunt cu adevărat inovative în privința modului de concepere și a aspectelor simbolice, ilustrează un fulger și sunt realizate în studioul artistului utilizându-se aluminiu, după care o ușoară șlefuire. Procesul creativ a inclus modelarea digitală a formei finale prin printare 3D 1:1 și turnare într-o formă de ceară. Conform spuselor artistului, trofeul a fost inspirat de frumusețea mașinilor de curse din anii 1950 și de peisajul de la Imola. Artistul a ales să se concentreze pe istorie, dar și pe ceea ce consideră ca fiind elementul definitoriu al Formulei 1: puterea.

Artă

Alice Ronchi spune: „Am văzut fulgerul ca pe un simbol al puterii, vitezei, tensiunii și forței. Și asta merge mână în mână cu modelele principale care au inspirat această lucrare: Zeus, zeitățile, și Grecia antică. Sper că acest trofeu oferă un nou aspect narativ. De la interpretarea aspectelor care sumarizează forța pilotajului în fiecare Grand Prix, precum și utilizarea luminii fulgerului ca referință la mitologia lui Zeus, am dorit să converg spre o poveste în cele mai expresive moduri posibile.”

În colaborare cu unul dintre sponsorii echipei noastre de curse, putem oferi tuturor urmăritorilor noștri o reducere de 10 lei la orice produs comandat de pe tricoumania.ro folosind codul: gp24-10ron. (Acțiune valabilă pentru comenzi până la data de 31.12.2024)

 

Despre Alice Ronchi:
Alice Ronchi, s-a născut în 1989, trăiește și lucrează în Milano. A obținut MBA la  Nuova Accademia di Belle Arti din Milano (NABA) în 2012. În prezent este profesor la Nuova Accademia di Belle Arti (NABA) din Milano. În lucrările sale, obiectele cotidiene întâlnesc lumea invențiilor și a fanteziei. Căutarea minunilor este o temă constantă în lucrările sale, populate de familiare dar totuși enigmatice figuri, care sunt re-lucrate într-un mod abstract. Undeva între joc și minimalism, lucrările sale pot fi definite ca o sinteză perfectă între simplitatea de expresie și complexitatea formelor.

ArtăMai multe știri despre Pirelli găsiți AICI.

Sursa: GP24 / Pirelli
Photocredit: Pirelli / Getty Images
Sponsor: Pirelli

Ați ajuns la finalul articolului. Echipa GP24 vă mulțumește pentru că l-ați citit și speram că v-a plăcut conținutul. Pentru mai mult content de calitate, știri și articole pertinente scrise de oameni pasionați de motorsport, vă recomandam să aruncați o privire pe pagina noastră de Facebook GP24 și să ne dați un like/follow pentru a fi mereu la curent cu noile evenimente din lumea motorsportului.

Pagina de Facebook GP24: Faceți clic aici pentru a vizualiza

GP24 / Pirelli

Latest Posts

Don't Miss