More

  Latest Posts

  Aron Canet obtine primul pole position al clasei Moto3, Fenati doar pe 11

  Aron Canet (Sterilgarda Max Racing) si-a mentinut forma buna afisata vineri seara si a castigat sesiunea de calificari a clasei mezine, urmand astfel sa plece din pole position in cursa de maine. Spaniolul a inghetat cronometrul la 2:05.883.

  Alaturi de Canet pe prima linie a grilei se vor afla Lorenzo Dalla Porta (Leopard Racing; +0.197) si japonezul Kaito Toba (Honda Team Asia; +0.226), ambii stabilind career-best-uri in ceea ce priveste rezultatul intr-o sesiune de calificari.

  Aproape invizibil in ziua de vineri, John McPhee (Petronas Sprinta Racing) si-a ridicat considerabil nivelul astazi. Scotianul a fost nevoit sa treaca prin Q1 (ca urmare a faptului ca nu s-a aflat in top 14 in clasamentul combinat al timpilor din FP-uri), unde a terminat pe locul 2, obtinand astfel biletul pentru Q2. In sesiunea decisiva, McPhee a terminat al 4-lea (+0.425 fata de Canet), astfel ca va deschide linia a doua a grilei de start.

  Niccolo Antonelli (SIC58 Squadra Corse; +0.490), un fost castigator al GP-ului de la Losail (2016), va pleca de pe pozitia a 5-a, cu Albert Arenas (Angel Nieto Team; +0.643) imediat langa el pe locul 6.

  In deschiderea liniei a 3-a se va afla Tony Arbolino (Snipers Team; +0.738). Celestino Vietti (Sky VR46; +0.780), un alt pilot venit din Q1, il va insoti pe acesta de pe locul 8. Vicente Perez (Reale Avintia; +0.787) inchide linia a 3-a, el urmand sa ia startul de pe locul 9.

  Linia a 4-a va avea 2 nume grele in componenta. Este vorba despre Romano Fenati (Snipers Team; +0.798), care va pleca al 11-lea, si despre Gabriel Rodrigo (Kommerling Gresini; +0.922), care va pleca al 12-lea. Amandoi vor spera sa isi faca loc cat mai rapid pana la pozitiile fruntase in cursa de maine. In deschiderea liniei, pe locul 10, va fi Raul Fernandez (Angel Nieto Team; +0.790), venit de asemenea din Q1.

  Incidentele au fost putine la numar – Ricardo Rossi (Kommerling Gresini) si Jaume Masia (Bester Capital Dubai) au trantit-o in Q1, ambii scapand nevatamati, iar Niccolo Antonelli a cazut in Q2, insa a avut timp sa revina si sa stabileasca timpul ce l-a clasat pe locul 5.

  De notat ca acest pole position este doar al 4-lea din cariera lui Aron Canet si primul dupa o pauza de nu mai putin de 28 de GP-uri. La precedentele 3 plecari de pe pozitia fruntasa, spaniolul a trantit de fiecare data motocicleta si a abandonat. Va reusi sa dezlege acest “blestem” si sa fructifice pole-ul intr-o victorie? Vom afla maine de la ora 16:00, atunci cand luminile se vor stinge pentru prima cursa a anului.

  credit foto – Roadracing World


  Nu pierdeti ultimele stiri din lumea uimitoare a motorsportului cu aplicatie GP24.
  Don't miss out on the latest news from the world of Motorsports with the GP24 App.

  Cu noua aplicatie GP24 primiti ultimele stiri direct pe dispozitivul mobil, 100% gratuit / Nu este necesara inregistrarea.
  With the New GP24 App you receive the latest news direct on your mobile device, 100% free / No need to register.

  Pentru/For Android: Faceti clic aici / Click here.
  Pentru/For iOS: Faceti clic aici / Click here.

  Latest Posts

  Don't Miss