Latest Posts

Aramco Racing Team VR46 semnează un contract de trei ani cu Ducati

Vizualizări: 17422

Noua Aramco Racing Team VR46 a confirmat că ei și Ducati au semnat împreună un contract de trei ani pentru a concura în Campionatul Mondial MotoGP în perioada 2022-2024, echipa din Tavullia confirmând, de asemenea, că au încheiat un contract de cinci ani cu Dorna Sports pentru clasa regină.

Aramco Racing Team VR46 va fi o echipă independentă cu fabrica Borgo Panigale, având două motociclete aliniate pe grila 2022 și nu numai. Pablo Nieto – actualul Team Manager al SKY Racing Team VR46 în Moto2 și Moto3 – va fi promovat ca şi Team Manager al configurației MotoGP, cu italianul strâns legat de talentele VR46 Riders Academy și de echipele actuale pe care le au în clasele intermediare.

Acordul consolidează parteneriatul dintre VR46 și Tanal Entertainment Sport & Media, joint-venture cu Saudi Aramco și face parte din planurile de investiții ale Tanal pentru Entertainment Sports & Media legate de Saudi Vision 2030.

Acestea includ proiecte urbane mari legate de marca KSA New Cities , cercetare și tehnologie de avangardă, cu implicarea MAIC Technologies, KMHG și a altor parteneri, proiecte internaționale și proiecte care vizează sustenabilitatea în sectorul sporturilor cu motor.

Alessio Salucci, VR46 Riders Academy: “Suntem bucuroși să anunțăm că în 2022 vom concura în MotoGP cu o echipă de doi piloți în culorile VR46. O călătorie care a început acum puțin peste opt ani, odată cu nașterea VR46 Riders Academy, o frumoasă aventură împărtășită cu Sky, o călătorie lungă, solicitantă, dar plină de satisfacții și care ne face foarte mândri. Această etapă are un sens cu adevărat unic, dar nu este un punct de sosire.

„An după an, din 2013, am crescut, am reușit să scriem pagini frumoase ale sportului nostru între Moto3 și Moto2 și ne-am încrucișat cu mulți tineri talentaţi ai motociclismului italian pe care am avut privilegiul de a putea să-i susținem în calea lor de creștere și pe care vom continua să îi susținem din clasele inferioare până la MotoGP. Un moment cheie din istoria noastră care nu ar fi fost posibil, fără Carmelo Ezpeleta, care a crezut întotdeauna în acest proiect și Ducati pentru încrederea pe care ne-a acordat-o pentru viitor.”

Carmelo Ezpeleta, CEO Dorna Sports: „A avea plăcerea de a primi echipa VR46 în categoria MotoGP în 2022 este interesant atât pentru fanii din întreaga lume, cât și pentru padocul MotoGP, au urmat cariera incredibilă a lui Valentino Rossi și creșterea VR46 Riders Academia de la început. Valentino este și va continua să fie o parte foarte importantă a Campionatului Mondial FIM MotoGP și acum, odată cu sosirea echipei sale în clasa MotoGP, moștenirea sa extraordinară va continua să inspire noile generații de piloți și fani. Îi primim în clasa de prim rang și așteptăm cu nerăbdare multe realizări extraordinare în viitor.”

În colaborare cu unul dintre sponsorii echipei noastre de curse, putem oferi tuturor urmăritorilor noștri o reducere de 10 lei la orice produs comandat de pe tricoumania.ro folosind codul: gp24-10ron. (Acțiune valabilă pentru comenzi până la data de 31.12.2024)

 

Luigi Dall’Igna, Director General Ducati Corse: „Suntem foarte încântați că am ajuns la acest acord cu VR46 pe următorii trei ani. Academia lor a lucrat întotdeauna serios și cu un mare profesionalism, oferind multor piloți posibilitatea de a câștiga experiență în Moto2 și Moto3, iar astăzi pot fi mândri că au adus trei tineri piloți de mare talent. VR46 a demonstrat, de asemenea, că este capabil să gestioneze cu competență o echipă de succes în Moto3 și Moto2 și, prin urmare, ne vom strădui să oferim suportul tehnic maxim noii lor echipe în MotoGP, convinși că au găsit în VR46 un partener ambițios și motivat ca noi, cu un obiectiv comun de a obține rezultate excelente împreună.”

Aramco Racing Team VR46 semnează un contract de trei ani cu Ducati

HRH Prince Abdulaziz bin Abdullah Al Saud, Aramco: „Pentru a comunica frumusețea viziunii Arabiei Saudite 2030, de la istoria noastră milenară la proiectele majore care au fost anunțate în următorii câțiva ani, am selectat VR46 pentru o joint-venture de cinci ani ca partener strategic pentru a concura ca protagoniști în Campionatul Mondial MotoGP organizat de Dorna Sports. Acordul care tocmai a fost semnat între echipă și Ducati pentru furnizarea de motociclete pentru sezoanele 2022-2024 este cu siguranță o veste pe care o salutăm foarte pozitiv. Ducati este o companie care are o mare valoare atât în Italia, cât și în străinătate şi a demonstrat o competitivitate incredibilă.

„Ar fi minunat pentru mine că Valentino Rossi poate concura în următorii câțiva ani ca pilot al Aramco Racing Team VR46 împreună cu fratele său Luca Marini, care concurează deja anul acesta cu sponsorizarea brandurilor noastre KSA New Cities, MAIC Technologies, TANAL Entertainment Sport & Media. TANAL Entertainment Sport & Media și Aramco vor anunța în următoarele zile o colaborare în proiectele din Arabia Saudită ale sportului auto internațional și detaliile proiectului cu VR46 în campionatul mondial MotoGP și Moto2 cu speranța de a-și putea extinde și mai mult prezența în MotoGP, care reprezintă un spectacol fantastic de antrenant, iar viitorii tineri campioni saudiți sunt, de asemenea, iminenti.”

Mai multe ştiri despre MotoGP găsiţi AICI!

Sursa: MotoGP
Photocredit: MotoGP
Sponsor:

Ați ajuns la finalul articolului. Echipa GP24 vă mulțumește pentru că l-ați citit și speram că v-a plăcut conținutul. Pentru mai mult content de calitate, știri și articole pertinente scrise de oameni pasionați de motorsport, vă recomandam să aruncați o privire pe pagina noastră de Facebook GP24 și să ne dați un like/follow pentru a fi mereu la curent cu noile evenimente din lumea motorsportului.

Pagina de Facebook GP24: Faceți clic aici pentru a vizualiza

MotoGP

Latest Posts

Don't Miss