More

  Latest Posts

  Arabia Saudită și-a dezvăluit noul circuit care va găzdui Formula 1

  Recent adăugat în calendarul Formulei 1, Jeddah Street Circuit este cel mai nou traseu care va debuta în Marele Circ. În 2021, traseul stradal din Arabia Saudită va fi prezent pe final de sezon, la începutul lunii decembrie.

  Pentru prima oară în istoria de peste șapte decenii a Formulei 1, Arabia Saudită va fi gazda unui mare premiu de campionat mondial. În 2021, traseul din Jeddah va face pasul înspre calendar, urmând să fie penultima etapă a sezonului actual. Grand prix-ul arab va avea loc în perioada 3-5 decembrie.

  Circuitul stradal a fost construit de Hermann Tilke, faimosul designer german. El a folosit toate resursele deja existente pentru a putea concepe un circuit stradal. De altfel, noul traseu va fi al doilea cel mai lung circuit din calendarul Formulei 1, cu o distanță de 6.175 km. Per total, Jeddah Street Circuit va fi parcurs anti-orar și va avea 27 de viraje.

  Așa cum a fost anunțată deja, întrecerea arabă va avea loc în nocturnă, urmând să fie cea de-a patras cursă care va fi organizată seara, după Singapore, Abu Dhabi și Bahrain. De altfel, conform previziunilor lui Tilke, turul de circuit va avea o medie orară de 250 km/h.

  “E extraordinar că putem anunța detaliile noului circuit din Jeddah. Ne bucurăm întotdeauna când avem de-a face cu un circuit nou, iar Jeddah Street Circuit nu face excepție. Am lucrat împreună cu echipa locală și cu Hermann Tilke pentru a avea un circuit spectaculos atât pentru fani, cât și pentru suporteri.” a declarat Ross Brawn.

  Marele Premiu al Arabiei Saudite va avea loc în perioada 3-5 decembrie. Noul sezon al Campionatului Mondial de Formula 1 va debuta pe 28 martie, cu prima rundă, organizată în Bahrain.

  Sursa: F1

  Photocredit: F1


  Nu pierdeti ultimele stiri din lumea uimitoare a motorsportului cu aplicatie GP24.
  Don't miss out on the latest news from the world of Motorsports with the GP24 App.

  Cu noua aplicatie GP24 primiti ultimele stiri direct pe dispozitivul mobil, 100% gratuit / Nu este necesara inregistrarea.
  With the New GP24 App you receive the latest news direct on your mobile device, 100% free / No need to register.

  Pentru/For Android: Faceti clic aici / Click here.
  Pentru/For iOS: Faceti clic aici / Click here.

  Latest Posts

  Don't Miss