GP24 Media

LATEST POSTS

Arabia Saudită poate găzdui W Series în 2021

Vizualizări: 20010

Arabia Saudită dorește să găzduiască W Series, chiar de anul viitor, după ce categoria de curse pentru femei, a fost desemnată recent, serie suport a Formulei 1. Această țară este privită drept una dintre cele mai restrictive, în ceea ce privește drepturile femeilor, ele fiind lăsate să obțină carnetul de șofer, abia din 2018.

Acordul anunțat oficial marți, care spune că W Series va sprijini F1, în 8 etape, a cauzat numeroase intrigi, în ceea ce privește prezența categoriei în Arabia Saudită. Țara numai ce a semnat un contract pentru a susține o cursă de F1, nocturnă, în Jeddah, anul viitor, pe un circuit stradal.

CEO-ul W Series, Catherine Bond Muir, sugera ideea că Orientul Mijlociu, iese din discuție pentru 2021, deși nu se opunea neapărat: „Nu aș obiecta decizia de a concura în Arabia Saudită, dacă ar fi să ajungem la o înțelegere semnificativă. Dar cred că o să dureze ceva.”

Prințul Khalid Bin Sultan Al Faisal, președintele federației de motorsport al Arabiei Saudite, spune că țara este interesată de un potențial acord cu W Series, cât de curând: „Personal, mi-ar plăcea să văd sau să găzduiesc această serie în Arabia Saudită. Știu că sunt 8 etape, așadar sper că vom fi suficient de norocoși, încât să găzduim una.

În ultimii doi ani, chiar am promovat femeile și mai ales, femeile în motorsport. Deci această acțiune ne-ar bucura enorm. Am vrea să inspirăm localnicii și să îi aducem la astfel de evenimente. Ne-ar plăcea să vedem mai multe doamne și domnișoare, concurând, în Arabia Saudită.

Am început deja cu karting-ul, o avem pe Reema Juffali, care ia parte în F4, în Marea Britanie și e important să aducem seriile și aici. Sportul este pentru toți și chiar susținem femeile pentru viitorul motorsportului. Deci luăm această idee în serios.

În colaborare cu unul dintre sponsorii echipei noastre de curse, putem oferi tuturor urmăritorilor noștri o reducere de 10 lei la orice produs comandat de pe tricoumania.ro folosind codul: gp24-10ron. (Acțiune valabilă pentru comenzi până la data de 31.12.2023)

 

Va fi o activitate bună pentru a le inspira pe doamnele și domnișoarele din Arabia Saudită. Deci sper că vom ajunge la o înțelegere și vom găzdui W Series, de ce nu, împreună cu F2.”

Sursa: motorsport.com
Photocredit: formularapida.net
Sponsor:

Ați ajuns la finalul articolului. Echipa GP24 vă mulțumește pentru că l-ați citit și speram că v-a plăcut conținutul. Pentru mai mult content de calitate, știri și articole pertinente scrise de oameni pasionați de motorsport, vă recomandam să aruncați o privire pe pagina noastră de Facebook GP24 și să ne dați un like/follow pentru a fi mereu la curent cu noile evenimente din lumea motorsportului.

Pagina de Facebook GP24: Faceți clic aici pentru a vizualiza

Hamilton, DRS

Faceți clic pe imaginea de mai sus pentru a accesa site-ul GP24 PronoContest (https://gp24-pronocontest.ro/) unde puteți juca jocul de pronosticuri F1 100% gratuit și puteți câștiga premii interesante.

DON'T MISS

Frank van Nunen

Frank van Nunen

Peste 30 de ani de experiență profesională în industria sporturilor cu motor, condusă de o pasiune uriașă pentru partea sportivă și de marketing. Fondator al platformei GP24, care lucrează pentru a promova Motorsportul și talentele din motorsportul românesc pe scena internațională.

RELATED ARTICLES