More

  Latest Posts

  Arabia Saudită poate găzdui W Series în 2021

  Arabia Saudită dorește să găzduiască W Series, chiar de anul viitor, după ce categoria de curse pentru femei, a fost desemnată recent, serie suport a Formulei 1. Această țară este privită drept una dintre cele mai restrictive, în ceea ce privește drepturile femeilor, ele fiind lăsate să obțină carnetul de șofer, abia din 2018.

  Acordul anunțat oficial marți, care spune că W Series va sprijini F1, în 8 etape, a cauzat numeroase intrigi, în ceea ce privește prezența categoriei în Arabia Saudită. Țara numai ce a semnat un contract pentru a susține o cursă de F1, nocturnă, în Jeddah, anul viitor, pe un circuit stradal.

  CEO-ul W Series, Catherine Bond Muir, sugera ideea că Orientul Mijlociu, iese din discuție pentru 2021, deși nu se opunea neapărat: „Nu aș obiecta decizia de a concura în Arabia Saudită, dacă ar fi să ajungem la o înțelegere semnificativă. Dar cred că o să dureze ceva.”

  Prințul Khalid Bin Sultan Al Faisal, președintele federației de motorsport al Arabiei Saudite, spune că țara este interesată de un potențial acord cu W Series, cât de curând: „Personal, mi-ar plăcea să văd sau să găzduiesc această serie în Arabia Saudită. Știu că sunt 8 etape, așadar sper că vom fi suficient de norocoși, încât să găzduim una.

  În ultimii doi ani, chiar am promovat femeile și mai ales, femeile în motorsport. Deci această acțiune ne-ar bucura enorm. Am vrea să inspirăm localnicii și să îi aducem la astfel de evenimente. Ne-ar plăcea să vedem mai multe doamne și domnișoare, concurând, în Arabia Saudită.

  Am început deja cu karting-ul, o avem pe Reema Juffali, care ia parte în F4, în Marea Britanie și e important să aducem seriile și aici. Sportul este pentru toți și chiar susținem femeile pentru viitorul motorsportului. Deci luăm această idee în serios.

  Va fi o activitate bună pentru a le inspira pe doamnele și domnișoarele din Arabia Saudită. Deci sper că vom ajunge la o înțelegere și vom găzdui W Series, de ce nu, împreună cu F2.”

  Sursa: motorsport.com

  Photocredit: formularapida.net


  Nu pierdeti ultimele stiri din lumea uimitoare a motorsportului cu aplicatie GP24.
  Don't miss out on the latest news from the world of Motorsports with the GP24 App.

  Cu noua aplicatie GP24 primiti ultimele stiri direct pe dispozitivul mobil, 100% gratuit / Nu este necesara inregistrarea.
  With the New GP24 App you receive the latest news direct on your mobile device, 100% free / No need to register.

  Pentru/For Android: Faceti clic aici / Click here.
  Pentru/For iOS: Faceti clic aici / Click here.

  Latest Posts

  Don't Miss