More

  Latest Posts

  Apropiații lui Kimi vorbesc despre recordul său

  Beat Zehnder, directorul sportiv de la Alfa Romeo a descris probabil cel mai bine atitudinea lui Kimi Raikkonen, față de recordul său (322 de start-uri în F1): „Nu cred că are rost să îl întrebăm pe Kimi ce simte legat de acest pas important…răspunsul e evident”. Dar, atât pentru echipa lui, cât și pentru fanii Formulei 1, acesta a fost un moment deosebit în cariera populară a finlandezului, care de altfel și-a început drumul cu Alfa Romeo/Sauber.

  Raikkonen a testat pentru prima dată cu Sauber în 2000, atunci când viteza sa pe circuitul de la Mugello, l-a impresionat pe Michael Schumacher (care testa în aceeași zi cu Ferrari). După 323 de start-uri, cei din anturajul său au dorit să își exprime emoțiile, legate de acest moment special.

  „Acest record este doar un număr, desigur, dar este unul impresionant”, a spus Zehnder. „Este un record mondial și poate să fie mândru de ce a realizat în ultimii 20 de ani. A dat atât de mult sportului și spre deosebire de alții, nu s-a schimbat niciodată: este la fel de direct, brutal de sincer, iar asta îl face special. Are o carieră remarcabilă.”

  Antrenorul finlandezului, Mark Arnall, lucrează cu acesta din 2002, de când Raikkonen a ajuns la McLaren: „Kimi are o tărie de caracter care îl ajută să treacă peste momentele grele. Și se pricepe să sărbătorească momentele bune. Nu am crezut că ar putea avea o carieră atât de lungă (eram sigur că va fi mult mai scurtă), dar am știut mereu că va fi campion, deoarece era prea rapid și prea talentat ca să nu fie. De asemenea, nu mi-am imaginat faptul că tânărul neînfricat și lunatic cu care începusem să lucrez, va ajunge la casa lui, căsătorit și un tată minunat.”

  „Să vedem câte curse își va mai adăuga în palmares…dar până aici a fost o experiență incredibilă și mă bucur că am făcut parte din această călătorie.”

  Actualul coechipier al lui Raikkonen, Antonio Giovinazzi spune că a avut multe de învățat de la acesta: „Kimi este o legendă în acest sport și sunt mândru că sunt colegul său. În fiecare an, toată lumea crede că va fi ultimul său sezon, dar în final ne surprinde și mai rămâne cu noi. Sunt fericit cu relația pe care o avem și felul în care lucrăm împreună. A fost mereu un competitor cinstit, nu am avut nicio problemă. Ca debutant, cu un coleg campion, am avut ocazia să învăț foarte multe, în ultimii 2 ani, de asemenea, când am lucrat pentru Ferrari: a fost mereu deschis și m-a ajutat și a discutat cu mine, de fiecare dată când aveam nevoie.”

  Inginerul de cursă al pilotului finlandez (cel care rezistă eroic în fața mesajelor dure de pe radio), se numește Julien Simon-Chautemps. El a lucrat cu Kimi și la Lotus: „Este un om foarte direct, nu există zone de mijloc, în ceea ce îl privește. Știe exact de ce are nevoie și ce vrea să facă, iar asta ne face nouă, viața mai ușoară. Ar putea fi un inginer de cursă bun și asta îmi ușurează mie munca câteodată, alte ori, mai puțin. Dar e un om minunat, un pilot rapid, știe ce îi trebuie monopostului și asta contează. Este un mare atu pentru echipă.”

  Poate că unul dintre cei mai importanți oameni din cariera lui Raikkonen, a fost Peter Sauber, care a semnat cu acesta când avea doar 20 de ani și 23 de curse la activ: „323 de start-uri, sună bine, dar numerele nu sunt atât de importante. Ce contează pentru mine, este faptul că, acest copil are aceeași carismă care m-a determinat să semnez cu el, acum 20 de ani.”


  Nu pierdeti ultimele stiri din lumea uimitoare a motorsportului cu aplicatie GP24.
  Don't miss out on the latest news from the world of Motorsports with the GP24 App.
  Cu noua aplicatie GP24 primiti ultimele stiri direct pe dispozitivul mobil, 100% gratuit / Nu este necesara inregistrarea.
  With the New GP24 App you receive the latest news direct on your mobile device, 100% free / No need to register.
  Pentru/For Android: Faceti clic aici / Click here.
  Pentru/For iOS: Faceti clic aici / Click here.

  Latest Posts

  Don't Miss