More

  Latest Posts

  Aprilia dezvăluie un concept aerodinamic diferit pentru MotoGP la testul din Portugalia

  Vizualizări: 12814

  Aprilia a dezvăluit un concept evolutiv în prima zi a ultimului test de pre-sezon al anului. Sâmbătă, pe Circuitul Internațional Algarve, Aprilia a prezentat un RS-GP echipat cu aripi noi pe partea din față a motocicletei, precum și cu o aripă descendentă pe brațul oscilant și o aripă în formă de T pe partea din spate a unității de șa.

  Unul dintre cei mai buni ingineri ai companiei din Noale, Marco de Luca, care este șeful departamentului de dinamică a vehiculului de la Aprilia Racing, este părintele ideii și cel care se ocupă de ducerea ei mai departe. De Luca se află acum în al patrulea an în MotoGP, dar și-a început cariera în 1990 ca aerodinamician pentru Minardi, Benetton și Ferrari în Formula 1 și în cursele de tinichele și GT.

  “Munca aerodinamică de pe motocicleta noastră nu este inspirată direct de mașini, aerodinamica este un concept global și lucrăm la soluții originale pentru a obține ceea ce ne cer piloții”, a explicat de Luca pentru Autosport.

  “Fie că este vorba de o stabilitate mai bună la frânare, de o mai bună intrare în viraje, de faptul că motocicleta nu se mișcă la viteze mari etc., motocicletele de MotoGP devin din ce în ce mai sofisticate și mai puternice, iar acestea au nevoie de aerodinamica potrivită pentru a se menține pe linia de sosire.”Aprilia

  Aspectul curios al acestui nou pachet aerodinamic este că el era pregătit pentru a fi folosit la testul de la Sepang de luna trecută, deși Aprilia a ales să nu-l dezvăluie pentru a evita ca rivalii săi să copieze conceptul în luna premergătoare testului din acest weekend din Portugalia.

  “L-am dus la Sepang și era totul pregătit pentru a fi montat pe motocicletă”, a explicat vineri Aleix Espargaro pentru Autosport.

  “Dar în cele din urmă am decis să nu o scoatem pentru ca ei să nu o copieze”.

  Aprilia

  Aripa unității de coadă a Aprilia se îndepărtează de conceptul pe care Ducati l-a inaugurat anul trecut la Marele Premiu al Marii Britanii cu designul său “Stegosaurus”, Yamaha urmând să urmeze calea Aprilia în această privință.

  “Știm că Yamaha a făcut o aripă ca a noastră, asta ne permite să știm ce caută”, a declarat un inginer Aprilia.

  “Aripa Ducati, de tip “creastă”, este pentru a îmbunătăți stabilitatea la oprirea motocicletei. Aripa orizontală este pentru o mai bună ținută în viraje, ceea ce caută Yamaha.”

  Aprilia

  • Mai multe știri despre Campionatul Mondial MotoGP pot fi găsite AICI.
  Sursa: Motorsport Network
  Photocredit: Aprilia
  Sponsor:

  Ați ajuns la finalul articolului. Echipa GP24 vă mulțumește pentru că l-ați citit și speram că v-a plăcut conținutul. Pentru mai mult content de calitate, știri și articole pertinente scrise de oameni pasionați de motorsport, vă recomandam să aruncați o privire pe pagina noastră de Facebook GP24 și să ne dați un like/follow pentru a fi mereu la curent cu noile evenimente din lumea motorsportului.

  Pagina de Facebook GP24: Faceți clic aici pentru a vizualiza

  Motorsport Network

  Latest Posts

  Don't Miss