GP24 Media

LATEST POSTS

Anul „dezamăgitor” al lui Oscar Piastri pe tușă în F1.

Alpine, Piastri, Rossi
Vizualizări: 10949

„Ești la fel de bun ca și ultima ta cursă”: Australianul Oscar Piastri despre anul său „dezamăgitor” pe marginea F1.

Oscar Piastri nu a fost nevoit să își găsească visul de Formula 1. Acesta a venit mai întâi la el. Oscar Piastri, din East Brighton, a crescut la mai puțin de 20 de kilometri de Albert Park, care, după cum vă va spune orice locuitor al zonei metropolitane Melbourne, se află la o distanță mai mult decât izbitoare de urletul furios al vechilor motoare V8 de altădată.

„Primele amintiri pe care le am despre Albert Park sunt de dinainte de a participa la cursă”, a declarat Oscar Piastri pentru podcastul In the Fast Lane. „Chiar puteam auzi mașinile de la mine de acasă, care era foarte departe. Primele amintiri pe care le am sunt vizionarea lor la televizor și apoi alergarea în curtea din spate și auzirea lor”. Marele Premiu al Australiei din 2022 nu este pur și simplu cursa de acasă a lui Oscar Piastri; este terenul său de casă.

Piastri, Oscar

Dragi fani Formula 1 și Motorsport,

Pentru a continua să îmbunătățim experiența urmăritorilor noștri pe această rețea de socializare, am decis că, din cauza numeroaselor cazuri în care oamenii sunt blocați de pe chat-urile comunității, ar trebui să oferim o alternativă pentru aceste grupuri de chat.

Vă invităm pe toți să aruncați o privire la https://chat.gp24.ro/ în timpul viitorului weekend de cursă pentru Marele Premiu al Statelor Unite, care va avea un grup dedicat pe aplicația noastră de chat. Există, de asemenea, câteva grupuri pentru echipele de top, dacă doriți să discutați acolo cu fani care gândesc la fel.

În acest moment, chat-ul este accesibil din orice browser mobil, laptop și desktop prin intermediul următorului link: https://chat.gp24.ro/ Participarea la chat nu necesită crearea unui cont, iar singurul dezavantaj este că setările de profil nu vor fi salvate și unele vor trebui completate de fiecare dată când vă conectați.

Așteptăm cu nerăbdare să vă primim în grupul (grupurile) de chat cu moderare umană, unde vom încerca să reducem moderarea la strictul necesar pentru a maximiza libertatea de opinie și de exprimare în limitele bunului simț.

 

Dar weekendul viitor, rezerva Alpine și următorul pilot de Formula 1 al Australiei va fi în continuare restricționat în mod frustrant doar la ascultare, deși acum cu o vedere la marginea pistei. Suferințele lui Oscar Piastri au fost bine documentate. În ciuda câștigării titlurilor succesive în Formula Renault Eurocup, Formula 3 și Formula 2, a fost devansat în F1 de cel pe care l-a învins pentru ultimul său titlu de junior, Guanyu Zhou, cel mai bine finanțat.

Povestea are un miez încurajator, și anume că Alpine F1 este atât de convinsă de abilitățile lui Oscar Piastri încât nu este dispusă să riște să-l piardă la o echipă rivală pe baza unui contract de împrumut, așa cum a făcut cu Guanyu Zhou. Dar rezultatul este același: nu va fi pe grila de start la Melbourne și aproape sigur nu va concura tot anul. Pentru un om cu un spirit competitiv ca el, care concurează din 2014 și care a câștigat patru din ultimele șapte curse de F2 în drumul său spre campionat, este greu de înghițit.

În colaborare cu unul dintre sponsorii echipei noastre de curse, putem oferi tuturor urmăritorilor noștri o reducere de 10 lei la orice produs comandat de pe tricoumania.ro folosind codul: gp24-10ron. (Acțiune valabilă pentru comenzi până la data de 31.12.2023)

 

„Este ceva cu care încerc să mă confrunt”, a spus el. „Faptul că am fost la primul weekend de curse din Bahrain a reaprins acel spirit competitiv și nu pot să mint, a fost puțin dezamăgitor să văd cum toată lumea se duce la curse în timp ce eu mă uitam. A fost dificil în unele momente și încerc să mă ocup și să-mi dau lucruri pe care să mă concentrez”.

Piastri, Oscar

„Cursele de simulare sunt bune – nu sunt chiar la fel, dar este destul de nebunesc cât de aproape pot fi cursele de simulare în zilele noastre… așa că acesta este principalul meu mod de a-mi menține latura competitivă în acest moment. Dar ceea ce mă avantajează este că am acele campionate în CV-ul meu, iar ele nu dispar”. „Zicala spune: „Ești la fel de bun ca și ultima ta cursă”, iar eu am câștigat ultima cursă, așa că încerc să mă concentrez pe asta!”.

„În special Fernando Alonso – a trecut prin multe schimbări de reguli foarte diferite înainte, așa că a fost foarte revelator să vedem cum a procedat. Este o oportunitate extraordinară de a putea învăța de la acești tipi și de a le pune întrebări pentru a afla cât mai multe. Pentru mine, personal, acesta este probabil principalul domeniu în care vreau să mă dezvolt cât mai mult, să învăț cum procedează ei”.

Și, bineînțeles, există întotdeauna perspectiva unei chemări bruște la un loc de cursă în cazul în care Fernando Alonso sau Esteban Ocon – sau Daniel Ricciardo sau Lando Norris, conform unui acord recent cu McLaren – nu pot concura. Este era pilotului de rezervă, cu un număr neobișnuit de mare de 10 convocări de rezervă din 2020 încoace. Într-adevăr, Nico Hulkenberg a condus Aston Martin-ul lui Sebastian Vettel în primele două curse din acest sezon datorită unui diagnostic COVID-19, după ce a sosit în dimineața zilei de vineri a primei sesiuni de antrenamente din Bahrain pentru a se urca la volan.

Piastri, Oscar

Apelul ar putea veni în orice moment, ceea ce înseamnă că Oscar Piastri trebuie să trateze anul petrecut pe margine ca și cum ar fi concurat, în timp ce, în același timp, trebuie să se pregătească în fiecare duminică pentru a vedea cum grila de start pleacă fără el. „Nu-mi permit luxul de a avea câteva săptămâni sau o lună pentru a mă pregăti, poate fi o chestiune de câteva zile, câteva ore”, a spus Oscar Piastri. „Trebuie să încerc să mă mențin cât mai pregătit din punct de vedere fizic, ceea ce este o provocare fără să conduc”.

„Încerc doar să mă mențin pregătit fizic și să mă pregătesc ca și cum ar fi nevoie de mine în fiecare weekend. În programul meu de testare pe care îl avem în mașina din 2021, avem un program mare pregătit, așa că acolo îmi pot perfecționa cu adevărat abilitățile în ceea ce privește chestiile specifice F1 în ceea ce privește conducerea. Este cam singurul pilotaj pe care îl voi face pe parcursul anului și acolo îmi pot perfecționa abilitățile”.

Dar, indiferent de probabilitatea ca el să petreacă primul său Mare Premiu de acasă urmărindu-l din garaj, intrarea în paddockul F1 la Melbourne va fi totuși o piatră de hotar în ceea ce este cu siguranță o ascensiune inexorabilă pe grila de start. „Nu sunt pe grilă, deci nu este în totalitate primul meu mare premiu (acasă), dar să am această experiență chiar și ca pilot de rezervă va fi destul de special”, a spus el.

Piastri, Oscar

„Am văzut că este un public care a vândut toate biletele. Evident, sunt mult mai implicat în echipa de F1 acum și în paddockul F1, de asemenea, așa că abia aștept”. Și, cel puțin, va fi în propria curte.

  • Mai multe știri despre Campionatului de Formula 1 găsiți AICI.
Sursa: GP24 Media
Photocredit: Formula 1 Fans Romania
Sponsor:

Ați ajuns la finalul articolului. Echipa GP24 vă mulțumește pentru că l-ați citit și speram că v-a plăcut conținutul. Pentru mai mult content de calitate, știri și articole pertinente scrise de oameni pasionați de motorsport, vă recomandam să aruncați o privire pe pagina noastră de Facebook GP24 și să ne dați un like/follow pentru a fi mereu la curent cu noile evenimente din lumea motorsportului.

Pagina de Facebook GP24: Faceți clic aici pentru a vizualiza

Hamilton, DRS

Faceți clic pe imaginea de mai sus pentru a accesa site-ul GP24 PronoContest (https://gp24-pronocontest.ro/) unde puteți juca jocul de pronosticuri F1 100% gratuit și puteți câștiga premii interesante.

DON'T MISS

Frank van Nunen

Frank van Nunen

Peste 30 de ani de experiență profesională în industria sporturilor cu motor, condusă de o pasiune uriașă pentru partea sportivă și de marketing. Fondator al platformei GP24, care lucrează pentru a promova Motorsportul și talentele din motorsportul românesc pe scena internațională.

RELATED ARTICLES