Latest Posts

Antrenamentele F1 în condiții umede sunt „nefolositoare” din cauza regulilor de pneuri F1

Vizualizări: 28351

Max Verstappen este de părere că regulile F1 în legătura cu pneurile de ploaie, fac sesiunile umede de antrenament „nefolositoare” din cauza prioritățizării pneurilor proaspete pentru calificări și cursă.

În ambele sesiuni de antrenamente de vineri de la COTA, toate echipele F1 au optat să ruleze foarte puțin, cu scopul de a își prezerva pneurile Wet și Intermediate, pentru restul weekendului având în vedere faptul că erau anunțate condiții de ploaie atât pentru a treia sesiune de antrenamente de sâmbătă cât și pentru calificări la Marele Premiu al Statelor Unite.

Pilotul Red Bull Max Verstappen spune că toate echipele sunt limitate să ruleze puțin de regulile F1 impuse. Fiecare mașina dispune de 13 seturi de pneuri de vreme uscată, dar de numai 4 seturi de pneuri intermediare și 3 de pneuri de vreme udă (wet).

Cu sesiunea de calificări fiind împărțită în 3 sesiuni, și cu o cursă întreagă de considerat, Verstappen simte că echipele trebuie să se limiteze la un singur set de pneuri pentru sesiunile de antrenamente pentru a nu distruge posibilitățile strategice pentru cursă.

„Nu vrem să folosim alte pneuri pentru că este posibil să avem nevoie de ele în calificări. Deci cred că sesiunile astea sunt cam nefolositoare. Nu prea conducem, mai mult stăm în paddock și cam aia este uneori. Dacă am avea mai multe pneuri, s-ar rula mai mult și asta ar fi mult mai bine pentru toată lumea.” Spune Max Verstappen.

 

În colaborare cu unul dintre sponsorii echipei noastre de curse, putem oferi tuturor urmăritorilor noștri o reducere de 10 lei la orice produs comandat de pe tricoumania.ro folosind codul: gp24-10ron. (Acțiune valabilă pentru comenzi până la data de 31.12.2024)

 

Sursa:
Photocredit:
Sponsor:

Ați ajuns la finalul articolului. Echipa GP24 vă mulțumește pentru că l-ați citit și speram că v-a plăcut conținutul. Pentru mai mult content de calitate, știri și articole pertinente scrise de oameni pasionați de motorsport, vă recomandam să aruncați o privire pe pagina noastră de Facebook GP24 și să ne dați un like/follow pentru a fi mereu la curent cu noile evenimente din lumea motorsportului.

Pagina de Facebook GP24: Faceți clic aici pentru a vizualiza

Latest Posts

Don't Miss