More

  Latest Posts

  A patra schimbare administrativă la Ferrari din 2016 încoace

  Avem parte încă odată de o schimbare de management la Scuderia Ferraria deodată cu reîntoarcerea lui Simone Resta, aceasta fiind ce-a de-a patra schimbare a direcției tehnice la Maranello din 2016.

  Simone Resta, directorul tehnic actual de la Alfa Romeo va începe din nou lucrul la Scuderia Ferrari după pauza de vară și va ajuta la dezvoltarea monopostului pentru 2021. Aceasta va fi cea de-a patra reorientare tehnică la Maranello din 2016 încoace când James Allsion a decis să părăsească echipa pentru a fi mai aproape de copiii săi după decesul tragic al soției sale. Mattia Binotto a fost cel care l-a încoluit temporar, dar acesta a promovat în poziția de director al echipei la sfârșitul lui 2018 când a fost numit ca și înlocuitor a lui Maurizio Arrivabene. De-atunci încoace, poziția de director tehnic a fost înlocuită de o echipă care a supervizat evoluția monoposturilor la Maranello.

  Această mutare arată încă o dată influența celor de la Ferrari în grupul Fiat Chrysler, chiar dacă sunt entități separate pe hârtie. Este de așteptat ca înlocuitorul lui Resta la Alfa Romeo să fie cineva din cadrul programului Ferrari de Formula 1. Acest lucru nu va face altceva decât să sublinieze legăturile foarte strânse dintre Alfa Romeo și Ferrari.

  Echipa în sine este formată din aceeași oameni de la Sauber, dar există o înțelegere care prevede un anumit grad de control prevăzut de italieni. Frederic Vasseur este cel mai important personaj din cadrul echipei, care supervizează activitățile zilnice ale echipei și care este omul de mijloc dintre acționarii echipei și personalul de la Sauber. Această structură pare să funcționeze foarte bine pentru Alfa Romeo deocamdată.

  Proprietarii echipei nu se implică în activitățile echipei; Ferrari are o a doua echipă unde își poate antrena oamenii și care are drept de vot în politicile sportului, în timp ce grupul Fiat Chrysler are o prezență în F1 care speră să sporească vânzările mașinilor de stradă. La momentul de față Alfa Romeo are ceva probleme pe piață deși produsele lor sunt de o calitate foarte bună (Giulia și Stelvio).

  • Source: Motorsport Network
  • Photocredit: Motorsport Network

  Nu pierdeti ultimele stiri din lumea uimitoare a motorsportului cu aplicatie GP24.
  Don't miss out on the latest news from the world of Motorsports with the GP24 App.
  Cu noua aplicatie GP24 primiti ultimele stiri direct pe dispozitivul mobil, 100% gratuit / Nu este necesara inregistrarea.
  With the New GP24 App you receive the latest news direct on your mobile device, 100% free / No need to register.
  Pentru/For Android: Faceti clic aici / Click here.
  Pentru/For iOS: Faceti clic aici / Click here.

  Latest Posts

  Don't Miss