Latest Posts

Andrea Dovizioso dezvăluie de ce ai nevoie pentru a ajunge în top

Vizualizări: 14952

Pilotul italian vorbește despre ce îl motivează și cum reușește să se mențină la cel mai înalt nivel în MotoGP (Podcast-ul : „Last on the Brakes”). Dovizioso răspunde la întrebări precum: Cât efort depui pentru a te menține în top atâția ani? Cum devii un contendent la titlu? Cum gândește un competitor de elită? Ce viață duce unul dintre așii sportului în afara padocului?

Italianul concurează în prima clasă din 2008 și a terminat al doilea în campionat pentru trei ani la rând, fiind întrecut doar de multiplul campion, Marc Marquez, în toate ocaziile. Dovizioso deține 24 de victorii și 103 podiumuri, în cariera sa.

De ce ai nevoie pentru a menține o astfel de performanță?

„E o poveste mai lungă, deoarece un rezultat nu este obținut dintr-un singur motiv, mai ales la acest nivel. Este vorba despre un efort imens din partea mai multor oameni, sunt multe lucruri de făcut, deci o victorie apare într-o zi, dar în spate este o perioadă lungă în care s-a muncit din greu. În 2016, în timpul verii, am făcut un curs de dezvoltare, o săptămână, era și prietena mea acolo. A fost o experiență frumoasă, neobișnuită pentru un pilot de MotoGP. Dar a fost fain și asta m-a ajutat să înțeleg mai multe lucruri legate de oameni și cum să reacționez în diferite situații atât în viața privată cât și în cea profesională,” a spus Dovi.

„M-a ajutat să fac un pas înainte, deci am devenit mai buni, deoarece și motorul era din ce în ce mai bun, iar felul în care gândești e decisiv. Nu e ușor, dar ai mai multă putere decât crezi. A fost un curs care mi-a explicat mai multe legat de oameni și de cum se comportă. Asta m-a ajutat să înțeleg toate situațiile.”

„Când trăiești totul la limită, lucrurile simple fac diferență. Încrederea în propria-mi persoană s-a îmbunătățit, iar asta a fost suficient pentru a putea ajunge să căștig, și să fiu capabil să abordez situații. Asta e cel mai important în viață. Căci înainte de cursa, este viață.”

În colaborare cu unul dintre sponsorii echipei noastre de curse, putem oferi tuturor urmăritorilor noștri o reducere de 10 lei la orice produs comandat de pe tricoumania.ro folosind codul: gp24-10ron. (Acțiune valabilă pentru comenzi până la data de 31.12.2024)

 

Ce face Andrea pentru a scapă de stresul competiției? Merge în vreo excursie exotică în jurul lumii, în hoteluri luxoase? Nu chiar, se bucură de vacante mai simple. Rulotele sunt prima lui opțiune, dar de ce?

„Nu doar pentru a delimita viața mea de cea din padoc, dar și pentru că îmi place să trăiesc așa. Fiecare pilot vine din situația asta. În mod normal, daca ești pilot italian, vii din cursele de mini bike, deci ești obișnuit să campezi într-o rulotă cu alți competitori și cu familia. Asta e normalul nostru. Apoi, când ajungi în campionatul mondial, totul se schimbă, în special în MotoGP. Dar îmi place să trăiesc în felul acela, nu e despre a merge acasă, vreau să fiu relaxat, trăind diferit.”

„Iubesc cursele de Motocross pentru amatori. Datorită modului în care te pregătești, a felului în care iți duci viață în cele doua zile, e altfel. Eu am venit din Motocross, e primul meu sport. Deci nu voi uita niciodată.”

Multe alte detalii au fost discutate în podcast, iar fanii îl pot asculta pe Andrea Dovizioso relatandu-și povestea intrigantă, pe pagina oficială MotoGP.

Sursa:
Photocredit:
Sponsor:

Ați ajuns la finalul articolului. Echipa GP24 vă mulțumește pentru că l-ați citit și speram că v-a plăcut conținutul. Pentru mai mult content de calitate, știri și articole pertinente scrise de oameni pasionați de motorsport, vă recomandam să aruncați o privire pe pagina noastră de Facebook GP24 și să ne dați un like/follow pentru a fi mereu la curent cu noile evenimente din lumea motorsportului.

Pagina de Facebook GP24: Faceți clic aici pentru a vizualiza

Latest Posts

Don't Miss