More

  Latest Posts

  Andrea Dovizioso dezvăluie de ce ai nevoie pentru a ajunge în top

  Pilotul italian vorbește despre ce îl motivează și cum reușește să se mențină la cel mai înalt nivel în MotoGP (Podcast-ul : „Last on the Brakes”). Dovizioso răspunde la întrebări precum: Cât efort depui pentru a te menține în top atâția ani? Cum devii un contendent la titlu? Cum gândește un competitor de elită? Ce viață duce unul dintre așii sportului în afara padocului?

  Italianul concurează în prima clasă din 2008 și a terminat al doilea în campionat pentru trei ani la rând, fiind întrecut doar de multiplul campion, Marc Marquez, în toate ocaziile. Dovizioso deține 24 de victorii și 103 podiumuri, în cariera sa.

  De ce ai nevoie pentru a menține o astfel de performanță?

  „E o poveste mai lungă, deoarece un rezultat nu este obținut dintr-un singur motiv, mai ales la acest nivel. Este vorba despre un efort imens din partea mai multor oameni, sunt multe lucruri de făcut, deci o victorie apare într-o zi, dar în spate este o perioadă lungă în care s-a muncit din greu. În 2016, în timpul verii, am făcut un curs de dezvoltare, o săptămână, era și prietena mea acolo. A fost o experiență frumoasă, neobișnuită pentru un pilot de MotoGP. Dar a fost fain și asta m-a ajutat să înțeleg mai multe lucruri legate de oameni și cum să reacționez în diferite situații atât în viața privată cât și în cea profesională,” a spus Dovi.

  „M-a ajutat să fac un pas înainte, deci am devenit mai buni, deoarece și motorul era din ce în ce mai bun, iar felul în care gândești e decisiv. Nu e ușor, dar ai mai multă putere decât crezi. A fost un curs care mi-a explicat mai multe legat de oameni și de cum se comportă. Asta m-a ajutat să înțeleg toate situațiile.”

  „Când trăiești totul la limită, lucrurile simple fac diferență. Încrederea în propria-mi persoană s-a îmbunătățit, iar asta a fost suficient pentru a putea ajunge să căștig, și să fiu capabil să abordez situații. Asta e cel mai important în viață. Căci înainte de cursa, este viață.”

  Ce face Andrea pentru a scapă de stresul competiției? Merge în vreo excursie exotică în jurul lumii, în hoteluri luxoase? Nu chiar, se bucură de vacante mai simple. Rulotele sunt prima lui opțiune, dar de ce?

  „Nu doar pentru a delimita viața mea de cea din padoc, dar și pentru că îmi place să trăiesc așa. Fiecare pilot vine din situația asta. În mod normal, daca ești pilot italian, vii din cursele de mini bike, deci ești obișnuit să campezi într-o rulotă cu alți competitori și cu familia. Asta e normalul nostru. Apoi, când ajungi în campionatul mondial, totul se schimbă, în special în MotoGP. Dar îmi place să trăiesc în felul acela, nu e despre a merge acasă, vreau să fiu relaxat, trăind diferit.”

  „Iubesc cursele de Motocross pentru amatori. Datorită modului în care te pregătești, a felului în care iți duci viață în cele doua zile, e altfel. Eu am venit din Motocross, e primul meu sport. Deci nu voi uita niciodată.”

  Multe alte detalii au fost discutate în podcast, iar fanii îl pot asculta pe Andrea Dovizioso relatandu-și povestea intrigantă, pe pagina oficială MotoGP.


  Nu pierdeti ultimele stiri din lumea uimitoare a motorsportului cu aplicatie GP24.
  Don't miss out on the latest news from the world of Motorsports with the GP24 App.
  Cu noua aplicatie GP24 primiti ultimele stiri direct pe dispozitivul mobil, 100% gratuit / Nu este necesara inregistrarea.
  With the New GP24 App you receive the latest news direct on your mobile device, 100% free / No need to register.
  Pentru/For Android: Faceti clic aici / Click here.
  Pentru/For iOS: Faceti clic aici / Click here.

  Latest Posts

  Don't Miss